Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

Zdecydowanie potrzeba Ci czegoś lepszego do obróbki:/ Coś tu popsułeś trochę, głównie widać to na oczach. Czarno-biała konwersja mogłaby być troszkę inna, podkreślająca delikatność cery, a nie uwypuklająca każdy szczegół. Tutaj też chyba trochę eksperymentów by wypadało uskutecznić, choć sa różne gusta.

Ogólnie: kadry dobre, chwile dobre, technika i obróbka do poprawy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    ZNACZY 2 LEPSZA
    chyba żartujesz...
    przecież tu balans bieli leży, poleciał w niebieski zafarb...
    po za tym ta zabawa suwakami popsuła zdjęcie [2]...
    to b/w lepiej, ale konwersja słaba.

masz świetną modelkę.
    poracuj nad fotkami i będzie cudnie...

edit: qrcze mOSAd byłeś szybszy
    pisaliśmy w jednym czasie... z grubsza to samo...
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orkaniusz Zobacz posta
    Może by tak ciut zmniejszyć nasycenie zamiast rozjaśniać... Jedynka mi się podoba, na 2 masz chyba już przepały. Tylko właśnie coś z kolorami nie tak na 1, ale za cholerę nie umiem opisać, co powinieneś zrobić. Czy balans bieli, czy tylko nasycenie....
    Nauczyć się obrabiać zdjęcia, a nie używać byle jakich suwaków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Nauczyć się obrabiać zdjęcia, a nie używać byle jakich suwaków.
    przyznaje bez bicia obrobka poki bedzie robiona na lapku bez skalibrowanego monitora bedzie kulala a nie jest to zabawa suwakami

Co do upiekszania to jestem na nie jak bym chcial lake barbi focic poszedl bym do sklepu stemplowanie upiekszanie i robienie cudow na kiju to juz chyba nie fotografia tylko malarstwo lub grafika IMO zdjecie powinno oddawac chwile a nie tworzyc zludzenie tej chwili. fotografia to podobno sztuka oszustwa ja w takim razie slabo oszukuje widza nie sprzedaje mu ladnie zapakowanego plastiku. koniec wynaturzen dziekuje za cenne uwagi ktore utwierdzaja mnie w tym ze za wedkowanie brac sie jeszcze nie musze

Domyślnie

Dobre, dobre, tak sobie mów A wędkowanie to też przyjemne hobby i chyba nie uprawia się go z musu

Domyślnie

Kadry nienajgorsze. Obróbka, w tym kolory - katastrofa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LWO Zobacz posta
    przyznaje bez bicia obrobka poki bedzie robiona na lapku bez skalibrowanego monitora bedzie kulala a nie jest to zabawa suwakami

Co do upiekszania to jestem na nie jak bym chcial lake barbi focic poszedl bym do sklepu stemplowanie upiekszanie i robienie cudow na kiju to juz chyba nie fotografia tylko malarstwo lub grafika IMO zdjecie powinno oddawac chwile a nie tworzyc zludzenie tej chwili. fotografia to podobno sztuka oszustwa ja w takim razie slabo oszukuje widza nie sprzedaje mu ladnie zapakowanego plastiku. koniec wynaturzen dziekuje za cenne uwagi ktore utwierdzaja mnie w tym ze za wedkowanie brac sie jeszcze nie musze
    Ale po co odrazu plastik robić, lub upiększać?? Troszkę nie rozumię....Po co stemplować?? Po co upiększać?? Po co robienia cudów na kiju ?? Wystarczy zrobić odpowiednie zdjęcie i dobrą obróbkę i wcale nie mówię tutaj o tapetowaniu, lecz o doborze kontrastu, saturacji, kolorów czy przejść tonalnych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kraftsman Zobacz posta
    Kadry nienajgorsze. Obróbka, w tym kolory - katastrofa.
    jak bys czytal uwaznie to bys wiedzial ze co do kolorow to mam pelna swiadomosc ale jakos nie ma nikogo kto pozyczy kalibrator do monitora
    ostatnie na dzis bo trzeba isc spac a mi sie suwaki po nocy beda snily
    4.

ps. tak na wszelki wypadek schody do wyprostowania wiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LWO Zobacz posta

doprawdy nie wiem jak można używać laptopa do obrobki.
    mój komputer 3 miesiące temu sie spalił. przez 3 miesiące wzrok męczyłam na tzw. lapotpowym cudeńku - nie wiem co fajnego jest w trzymaniu kilkukilowego gorącego komputera na kolanach leząc w łózku (?) ale raz na zawsze z laptopa sie wyleczyłam. i żadnej fotki na nim nie obrobiłam, bo to awykonalne /nie mowie tu o sprzęcie za 10tys zł z w miare rozsądnym monitorem/
    ale nie o tym chcialam.

suwaki to nie upiększanie rzeczywistości drogi kolego. nikt ci nie każe zatykać porów modelce. i chyba m nie powiesz, że balans bieli tych fotek oddaje faktyczny kolor twarzy modelki? bo jeśli tak, to chyba coś z tą rzeczywistością jest nie tak
    kilka podstawowych czynności nie sprawia, że zdjęcie staje się grafiką. a muśnięcie zdjęcia PS-em wcale nie musi mu szkodzić, a wręcz przeciwnie.

pozdrawiam.
    d80 + portretówka.

Domyślnie

no i dostalem pstryczka w nos
    zgadzam sie z przedmowczynia obiecuje poprawe reanimacje starego kompa i laptop tylko do pracy

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów