ps.fota obrabiana na moim lapku stad ciemnosc na innych monitorach moze ktos poradzic co zrobic zeby foty z lapka nie wychodzily tak ciemne jakie parametry dac?
Szukaj
ps.fota obrabiana na moim lapku stad ciemnosc na innych monitorach moze ktos poradzic co zrobic zeby foty z lapka nie wychodzily tak ciemne jakie parametry dac?
Fotka jest ciekawa. Warta wg mnie uwagi. Jeśli miałbym sie do czegoś przyczepić to będzię to zbyt duży kontrast (odcienie czerwieni). Wówczas kolor ten jest zbyt intensywny, co najlepiej widać na prawym policzku i szyi Karolci (szumy w ciemniejszych partiach zdjęcia). Ale to tylko moje zdanie; w razie czego poprawcie POZDRAWIAM
D70S + N 18-70/3.5-4.5 + N 50/1.8 + T 55-200/4-5.6 + S 10-20/4-5.6 + SB600
Your eyes see only what your mind is prepared to comprehend - Henri Bergson
2. troche rozjasnione tak na wyczucie
bardzo subtelna modelka...
...ale ładnie pokazałeś Jej delikatność...
szkoda tego cienia w kąciku oka, bo zaciemnia przyjemny owal twarzy...
ale obróbka słabo
na dwójce jeszcze gorzej
gdybyś przyłożył się bardziej do obróbki byłaby
piekna fotka pieknej niewiasty, a tak jest ...fotka pieknej niewiasty![]()
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
ładna pani Karolina, miło mi... i DOBRA FOTAZNACZY 2 LEPSZA
rozumiem ze z obrobka isc cos miedzy 1 a 2 i bedzie oki? jak tak to zaraz wklejam nastepne![]()
chyba żartujesz...
przecież tu balans bieli leży, poleciał w niebieski zafarb...
po za tym ta zabawa suwakami popsuła zdjęcie [2]...
to b/w lepiej, ale konwersja słaba.
masz świetną modelkę.
poracuj nad fotkami i będzie cudnie...
edit: qrcze mOSAd byłeś szybszy
pisaliśmy w jednym czasie... z grubsza to samo...![]()
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Może by tak ciut zmniejszyć nasycenie zamiast rozjaśniać... Jedynka mi się podoba, na 2 masz chyba już przepały. Tylko właśnie coś z kolorami nie tak na 1, ale za cholerę nie umiem opisać, co powinieneś zrobić. Czy balans bieli, czy tylko nasycenie....
Pozdrawiam, Piotr
przyznaje bez bicia obrobka poki bedzie robiona na lapku bez skalibrowanego monitora bedzie kulala a nie jest to zabawa suwakami
Co do upiekszania to jestem na nie jak bym chcial lake barbi focic poszedl bym do sklepu stemplowanie upiekszanie i robienie cudow na kiju to juz chyba nie fotografia tylko malarstwo lub grafika IMO zdjecie powinno oddawac chwile a nie tworzyc zludzenie tej chwili. fotografia to podobno sztuka oszustwa ja w takim razie slabo oszukuje widza nie sprzedaje mu ladnie zapakowanego plastiku. koniec wynaturzen dziekuje za cenne uwagi ktore utwierdzaja mnie w tym ze za wedkowanie brac sie jeszcze nie musze![]()
Skontaktuj się z nami