ps.fota obrabiana na moim lapku stad ciemnosc na innych monitorach moze ktos poradzic co zrobic zeby foty z lapka nie wychodzily tak ciemne jakie parametry dac?
Szukaj
ps.fota obrabiana na moim lapku stad ciemnosc na innych monitorach moze ktos poradzic co zrobic zeby foty z lapka nie wychodzily tak ciemne jakie parametry dac?
Fotka jest ciekawa. Warta wg mnie uwagi. Jeśli miałbym sie do czegoś przyczepić to będzię to zbyt duży kontrast (odcienie czerwieni). Wówczas kolor ten jest zbyt intensywny, co najlepiej widać na prawym policzku i szyi Karolci (szumy w ciemniejszych partiach zdjęcia). Ale to tylko moje zdanie; w razie czego poprawcie POZDRAWIAM
D70S + N 18-70/3.5-4.5 + N 50/1.8 + T 55-200/4-5.6 + S 10-20/4-5.6 + SB600
Your eyes see only what your mind is prepared to comprehend - Henri Bergson
2. troche rozjasnione tak na wyczucie
bardzo subtelna modelka...
...ale ładnie pokazałeś Jej delikatność...
szkoda tego cienia w kąciku oka, bo zaciemnia przyjemny owal twarzy...
ale obróbka słabo
na dwójce jeszcze gorzej
gdybyś przyłożył się bardziej do obróbki byłaby
piekna fotka pieknej niewiasty, a tak jest ...fotka pieknej niewiasty![]()
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
ładna pani Karolina, miło mi... i DOBRA FOTAZNACZY 2 LEPSZA
rozumiem ze z obrobka isc cos miedzy 1 a 2 i bedzie oki? jak tak to zaraz wklejam nastepne![]()
3.
Ładnie, ale w wypadku te Modelki wole kolor...
Może by tak ciut zmniejszyć nasycenie zamiast rozjaśniać... Jedynka mi się podoba, na 2 masz chyba już przepały. Tylko właśnie coś z kolorami nie tak na 1, ale za cholerę nie umiem opisać, co powinieneś zrobić. Czy balans bieli, czy tylko nasycenie....
Pozdrawiam, Piotr
nie wiem jak u innych ale u mnie 2. jest strasznie wyblakła... chociaż to też ma swój klimat... na 1. bym dała delikatnie szerzej z lewej strony... a 3 w sumie jest całkiem fajna, chociaż może bym trochę bardziej popracowała nad konwersją do b&w... kadr całkiem ciekawy...
Skontaktuj się z nami