Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Nocny łowca

Oszczędny w słowach Awatar Chango
    Miasto
    Warszawa, Tapachula

Domyślnie Nocny łowca

Arańa lobo czyli pająk wilk

Dobry fotograf również robi złe zdjęcia, ale w przeciwieństwie do złego potrafi wyrzucić je do kosza

Domyślnie

przyczajony taki ladny. Troszkę nie pasuje mi ta jedna oswietlona noga.. ale i tak ma klimacik
    Artur Borzęcki Photography
    Nikon D700 ; N24-70mm 2.8 ; N50mm 1.8 ; Sigma 150mm EX Macro ; SB 900

Domyślnie

Klimtyczny Łulfspajder.. rzeczywiście jedna noge ma jakby większą

pozdrawiam

Domyślnie

Klimacik to mam mieć macro.Powinien być widoczny, z jak największą ilością szczegółow ,w możliwie dużej skali ...kolorów też.....a nie jest...
    Mało go widać,ciemno.
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Klimacik to mam mieć macro.Powinien być widoczny, z jak największą ilością szczegółow ,w możliwie dużej skali ...kolorów też.....a nie jest...
    Mało go widać,ciemno.
    Pzdr
    Andrzej

Czyli makro to pelny robak i full kolorow i detali - z ciekawosci... ktos tutaj ulozyl definicje czym jest makro a czym juz nie ??

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARTINK Zobacz posta

Czyli makro to pelny robak i full kolorow i detali - z ciekawosci... ktos tutaj ulozyl definicje czym jest makro a czym juz nie ??
    Martink..zły dzień masz...A jakie ja mam delegacje do tego aby ustalać cokolwiek...?

Skomentowałem i powiedziałem co myślę...tyle..
    A macro ,to full kolor robak przedstawienie......
    Pzdr
    Andrzej

..skąd odbiorca wie więcej niż nadawca chciał przekazać....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Oszczędny w słowach Awatar Chango
    Miasto
    Warszawa, Tapachula

Domyślnie

"przyczajony taki ladny. Troszkę nie pasuje mi ta jedna oswietlona noga.. ale i tak ma klimacik"

Właśnie przez tą odstającą nogę to zdjęcie mi się spodobało, jest inne od pozostałych.

"Klimacik to mam mieć macro.Powinien być widoczny, z jak największą ilością szczegółow ,w możliwie dużej skali ...kolorów też.....a nie jest...
    Mało go widać,ciemno."

A co to jest klimacik macro? Wydaje mi się, że fotografia macro jako jedna z form fotografii przyrody ma pokazywać zwierzęta w ich naturalnym środowisku i mówić coś o ich zwyczajach i biologii a już ideałem jest sytuacja, w której zdjęcie przedstawia jakąś historie.
    A co do dużej ilości szczegółów i kolorów, to jest to niezbędne w przypadku zdjęć do atlasów biologicznych i kluczy do oznaczania gatunków.
    Po za tym na moim zdjęciu jest „nocny łowca”, więc wychodzi na łowy po zmroku.
    Dobry fotograf również robi złe zdjęcia, ale w przeciwieństwie do złego potrafi wyrzucić je do kosza

Domyślnie

Każdy może jak mu się tam zamarzy.....
    Wystawiam...mam feedback ...taki czy inny.
    A lekko żartując,to jak mamy przedstawiać gacopyrza.....ciemność z podpisem,no np.polujący gacopyrz...cokolwiek robiący,bo przecież nocne zwierzę i nic nie widać......

Ok,ładnie tylko zbyt ciemno,dla mnie ofc....
    Lepiej..?
    A co przeszkadza nocnego łowcę jaśniej podać..?

[/QUOTE]A co do dużej ilości szczegółów i kolorów, to jest to niezbędne w przypadku zdjęć do atlasów biologicznych i kluczy do oznaczania gatunków[/QUOTE]

A co ,myślisz że to tu niepotrzebne...?
    Grzeczny jestem z natury czy tylko kiedy wypada...
    Dział oglądają nie tylko maniacy tacy jak my....większość nie ma bladego pojęcia jak,w rzeczywistości,"robal" wygląda.....o czym marzy...

Pzdr
    Andrzej

Ludzie,macro to przyjemność,przygoda i satysfakcja...Popatrzcie jak się,po zainteresowaniu tą formą foto,po trawie chodzi....na paluszkach.. Czy tłuczemy muchy ...jak poprzednio..?
    A skakuniki...pająki i co ?..śliczności maluszki..maskotki wręcz.Itd.,itp.,.......

Medale i prizy...w innych działach...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Andrzej... wielce intrygująca konstrukcja wypowiedzi ale rozumiem Ciebie i autora zdjęcia.

Do autora:
    - przyjmując taka wersję powinienes byc konsekwentny i korzystać tylko ze światła zastanego( w zasadzie tylko
    słonecznego albo po odbiciu od księzyca ) tudzież wysokie ISO, czyli pełny naturalizm, a swojego pająka
    doswietliłeś lampą i to, jak mi się wydaje, bez jakiegokolwiek dyfuzora, odbłyśnika.. co jednak wyszło
    bardzo "surowo".
    ......
    Fajnie, że ludzie są rózni-przez to inaczej patrzą na fotografię. Zdarza się, że autorzy fotografii makro pokazują zdjęcia w BW, co mz ma sen jedynie w jakiejś opowieści serią zdjęć, co by podkreślić jakiś element historii.To ma sens. Inaczej chyba nie.

Juz wiem, że kiedy pojawia się wątek Chango zdjęcia będą w tym stylu. I spoko

pozdrawiam

Domyślnie

Amen...

..Trochę się pogadało,bo w macro to ostatnio....a wydawało się,że piękny rok będzie..Moze to przejściowe,a potem tylko....robale i robale..

Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów