Arańa lobo czyli pająk wilk
Szukaj
Arańa lobo czyli pająk wilk
Dobry fotograf również robi złe zdjęcia, ale w przeciwieństwie do złego potrafi wyrzucić je do kosza
przyczajony takiladny. Troszkę nie pasuje mi ta jedna oswietlona noga.. ale i tak ma klimacik
![]()
Artur Borzęcki Photography
Nikon D700 ; N24-70mm 2.8 ; N50mm 1.8 ; Sigma 150mm EX Macro ; SB 900
Klimtyczny Łulfspajder.. rzeczywiście jedna noge ma jakby większą
pozdrawiam
Klimacik to mam mieć macro.Powinien być widoczny, z jak największą ilością szczegółow ,w możliwie dużej skali ...kolorów też.....a nie jest...
Mało go widać,ciemno.
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
Pozdrawiam
Andrzej.
"przyczajony taki ladny. Troszkę nie pasuje mi ta jedna oswietlona noga.. ale i tak ma klimacik"
Właśnie przez tą odstającą nogę to zdjęcie mi się spodobało, jest inne od pozostałych.
"Klimacik to mam mieć macro.Powinien być widoczny, z jak największą ilością szczegółow ,w możliwie dużej skali ...kolorów też.....a nie jest...
Mało go widać,ciemno."
A co to jest klimacik macro? Wydaje mi się, że fotografia macro jako jedna z form fotografii przyrody ma pokazywać zwierzęta w ich naturalnym środowisku i mówić coś o ich zwyczajach i biologii a już ideałem jest sytuacja, w której zdjęcie przedstawia jakąś historie.
A co do dużej ilości szczegółów i kolorów, to jest to niezbędne w przypadku zdjęć do atlasów biologicznych i kluczy do oznaczania gatunków.
Po za tym na moim zdjęciu jest „nocny łowca”, więc wychodzi na łowy po zmroku.![]()
Dobry fotograf również robi złe zdjęcia, ale w przeciwieństwie do złego potrafi wyrzucić je do kosza
Każdy może jak mu się tam zamarzy.....
Wystawiam...mam feedback ...taki czy inny.
A lekko żartując,to jak mamy przedstawiać gacopyrza.....ciemność z podpisem,no np.polujący gacopyrz...cokolwiek robiący,bo przecież nocne zwierzę i nic nie widać......
Ok,ładnie tylko zbyt ciemno,dla mnie ofc....
Lepiej..?
A co przeszkadza nocnego łowcę jaśniej podać..?
[/QUOTE]A co do dużej ilości szczegółów i kolorów, to jest to niezbędne w przypadku zdjęć do atlasów biologicznych i kluczy do oznaczania gatunków[/QUOTE]
A co ,myślisz że to tu niepotrzebne...?
Grzeczny jestem z natury czy tylko kiedy wypada...
Dział oglądają nie tylko maniacy tacy jak my....większość nie ma bladego pojęcia jak,w rzeczywistości,"robal" wygląda.....o czym marzy...
Pzdr
Andrzej
Ludzie,macro to przyjemność,przygoda i satysfakcja...Popatrzcie jak się,po zainteresowaniu tą formą foto,po trawie chodzi....na paluszkach..Czy tłuczemy muchy ...jak poprzednio..?
A skakuniki...pająki i co ?..śliczności maluszki..maskotki wręcz.Itd.,itp.,.......
Medale i prizy...w innych działach...![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Andrzej... wielce intrygująca konstrukcja wypowiedziale rozumiem Ciebie i autora zdjęcia.
Do autora:
- przyjmując taka wersję powinienes byc konsekwentny i korzystać tylko ze światła zastanego( w zasadzie tylko
słonecznego albo po odbiciu od księzyca) tudzież wysokie ISO, czyli pełny naturalizm, a swojego pająka
doswietliłeś lampą i to, jak mi się wydaje, bez jakiegokolwiek dyfuzora, odbłyśnika.. co jednak wyszło
bardzo "surowo".
......
Fajnie, że ludzie są rózni-przez to inaczej patrzą na fotografię. Zdarza się, że autorzy fotografii makro pokazują zdjęcia w BW, co mz ma sen jedynie w jakiejś opowieści serią zdjęć, co by podkreślić jakiś element historii.To ma sens. Inaczej chyba nie.
Juz wiem, że kiedy pojawia się wątek Chango zdjęcia będą w tym stylu. I spoko
pozdrawiam
Amen...
..Trochę się pogadało,bo w macro to ostatnio....a wydawało się,że piękny rok będzie..Moze to przejściowe,a potem tylko....robale i robale..
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
Skontaktuj się z nami