„Każdy może jak mu się tam zamarzy.....
Wystawiam...mam feedback ...taki czy inny.
A lekko żartując,to jak mamy przedstawiać gacopyrza.....ciemność z podpisem,no np.polujący gacopyrz...cokolwiek robiący,bo przecież nocne zwierzę i nic nie widać......”
Nie wiem jak ale na pewno trzeba eksperymentować
„Ok,ładnie tylko zbyt ciemno,dla mnie ofc....
Lepiej..?
A co przeszkadza nocnego łowcę jaśniej podać..?”
Wcale nie twierdze ze moje zdjęcie jest dobre technicznie, ciekawie skadrowane ani ze model jest interesujący, na pewno ma wiele braków twierdze tylko, ze można i trzeba eksperymentować. A podać jaśniej można co również zrobiłem ale to zdjęcie było inne i wydało mi sie ciekawsze więc je zamieściłem.
„A co ,myślisz że to tu niepotrzebne...? ”
Potrzebne ale nie najważniejsze
„Dział oglądają nie tylko maniacy tacy jak my....większość nie ma bladego pojęcia jak,w rzeczywistości,"robal" wygląda.....o czym marzy... ”
Y jak zobaczą moje zdjęcie to pomyślą ze pająki mają tylko jedna nogę?
„Ludzie,macro to przyjemność,przygoda i satysfakcja...Popatrzcie jak się,po zainteresowaniu tą formą foto,po trawie chodzi....na paluszkach.. Czy tłuczemy muchy ...jak poprzednio..?
A skakuniki...pająki i co ?..śliczności maluszki..maskotki wręcz.Itd.,itp.,.......”
Natomiast jeśli chodzi o tą wypowiedz to nie wiem co ma wspólnego z moim kiepskim i ciemnym zdjęciem, chociaż całkowicie się z nią zgadzam. Na swoje usprawiedliwienie dodam ze nigdy nie tłukłem much za to nabijam je na szpilki.
„Do autora:
- przyjmując taka wersję powinienes byc konsekwentny i korzystać tylko ze światła zastanego( w zasadzie tylko słonecznego albo po odbiciu od księzyca ) tudzież wysokie ISO, czyli pełny naturalizm, a w swojego pająka doswietliłeś lampą i to, jak mi się wydaje, bez jakiegokolwiek dyfuzora, odbłyśnika.. co jednak wyszło bardzo "surowo".”
A to już kwestia techniczna, zdjęcie można pstryknąć w rożny sposób i wcale nie twierdze ze zrobiłem to dobrze. Moja wypowiedź dotyczyła raczej „ideologii podejścia do macro”.
„Juz wiem, że kiedy pojawia się wątek Chango zdjęcia będą w tym stylu. I spoko ”
To żaden styl mam tylko kilka podobnych zdjęć ale ciągle eksperymentuję
"..Trochę się pogadało,bo w macro to ostatnio....a wydawało się,że piękny rok będzie..Moze to przejściowe,a potem tylko....robale i robale.."
A wiec zycze udanych wypadów w teren i wspaniałych zdjec (nie tylko makro)
Pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami