Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Domyślnie

ghost - to ghost, reszta sie nie liczy. nie spotkalem bardziej niezawodnego softu niz ten - i wszyscy go chwala znajomi jak i pracownicy instytucji, a sam używam i mam pewność że co skopiuje to odzyskam.
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacki4 Zobacz posta
    ghost - to ghost, reszta sie nie liczy. nie spotkalem bardziej niezawodnego softu niz ten - i wszyscy go chwala znajomi jak i pracownicy instytucji, a sam używam i mam pewność że co skopiuje to odzyskam.
    To samo słyszałem wiele razy od wyznawców religii Volkswagena .

Oni nie znają innych samochodów bo całe życie jeżdżą tylko VW i nigdy do nich nie dotrze, że może istnieć lepszy samochód...
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

polecam Acronisa... firma tworzy tylko rozwiązania backup/disaster recovery i w zastosowaniach profi nie ma nic lepszego (przenosi sie to zreszta na ich wersje home). Stosuje roziwazania acronisa do zabezpieczania serwerow i naprawde moge to polecic... Co do supportu radze sprobowac cos wydostac od Symateca... poziom dosc mocno zenujacy

Domyślnie

Witam,
    sam stoje przed podobnym dylematem dotyczącym wyboru właściwego programu do tworzenia obrazu dysków.
    Rozważam wybór nastepujacych rozwiązań: ShadowProtect, Paragon Drive Backup 8.51 lub 9.0.
    Acronisa odrzuciłem na samym początku ponieważ nie jestem przekonany co do tego programu, inna kwestia jest fakt że wyczytałem "kilka" niepochlebnych opinii na zagranicznych forach, ktore dotyczyly właśnie problemow z ATI i przywracaniem obrazu.

Testuje obecnie wersje trial SP oraz Paragon'a 8.51 i nie mogę się zdecydować ktory wybrac, SP ma możliwosc odzyskania danych na dowolnym sprzęcie, dzieki temu ze na jego recovery CD sa montowane sterowniki, fajna opcja i w przypadku uszkodzenia dotychczasowego nosnika moze byc bardzo przydatna. SP wykonuje rowniez obraz znacznie szybciej niz Paragon, jednak kosztuje prawie 4 razy wiecej od niego. Jesli chodzi o wady, wyczytalem ze nie mozna przywrocic obrazu dysku za pomoca SP jesli partycja jest mniejsza od orginalnej z ktorej ów obraz byl tworzony....

ach cieżka decyzja.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odie83 Zobacz posta
    To samo słyszałem wiele razy od wyznawców religii Volkswagena .

Oni nie znają innych samochodów bo całe życie jeżdżą tylko VW i nigdy do nich nie dotrze, że może istnieć lepszy samochód...
    Próbowałeś kiedy zainstalować coś poza Symantec-em na, powiedzmy, 16-o lub 32- procesorowym serwerze ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Próbowałeś kiedy zainstalować coś poza Symantec-em na, powiedzmy, 16-o lub 32- procesorowym serwerze ?
    Myślę, że autor wątku ma zwykłego PC-ta...
    Klastry stoją przeważnie na Unixach lub innych do nich stworzonych systemach, a do tego pisze się programy w standardzie MPI i raczej nie używa się w nich niczego co z założenia powstało pod Windowsa.

...a próbowałeś zarchiwizować i odzyskać dane na PC czymś innym niż Nortonem? Jak Ci poszło? Były jakieś problemy?

aha, nie próbowałeś...
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    wspolczuje jak uzywacie do tego ghosta

Domyślnie

ja nie raz odtwarzalem innymi - zawsze były problemy - nortona uzywałem po sieci, po płytkach, po pobieraniu obrazu z hdd działał zawsze, a odzyskiwałem dane tak w 2 firmach kilkukrotnie na wielu stanowiskach. nigdy nie miałem ani jednego problemu.

i nie jestem wyznawcą jak ci z vw-gena, poprostu jak cos jest dla mnie niezawodne, tj. nigdy mnie nie zawiodło - to polecam to innym.
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odie83 Zobacz posta
    Myślę, że autor wątku ma zwykłego PC-ta...
    Klastry stoją przeważnie na Unixach lub innych do nich stworzonych systemach, a do tego pisze się programy w standardzie MPI i raczej nie używa się w nich niczego co z założenia powstało pod Windowsa.

...a próbowałeś zarchiwizować i odzyskać dane na PC czymś innym niż Nortonem? Jak Ci poszło? Były jakieś problemy?

aha, nie próbowałeś...
    Pudło !

Od 1986r., jeszcze od ALGOL-u 68.
    Aaaa ! Pewnie nie słyszałeś !
    Twoja strata.

P.S.
    Tyle narzędzi już wypróbowałem, że głowa mała. Cały czas przecież chodzi o to, żeby nie dać adminowi narzędzia zbyt zaawansowanego i przez to niebezpicznego - a taki jest Norton Ghost.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

To może powiem jak to wyglądało w moim przypadku:
    Na początku próbowałem zrobić obraz Paragonem 8 SE (był na którejś płycie z Neksta), partycja systemowa ma 8.5 GB, kupiłem płytę DVD-R DL, jakie było moje zdziwienie gdy okazało się, że nie obsługuje on płyt dwuwarstwowych!
    W międzyczasie próbowałem przetestować Nero BackupIt Essentials, ale okazało się, że on nie potrafi zrobić z poziomu Windowsa obrazu partycji na której pracuje i polecił mi wykonać płytkę startową. Zrobiłem, odpaliłem kompa... i okazało się że nie mogę stworzyć nowego obrazu, tylko odzyskać istniejący
    Skończyło się na tym, że kupiłem 2 płytki DVD-R, zrobiłem i wypaliłem obraz Paragonem, dla pewności odpaliłem z płytki z obrazem system i odzyskałem. Działa, więc jest ok. Więcej od programu nie wymagam, więc jak dla mnie temat jest zamknięty.
    A, co do kwestii danych, to mam ich kopie na innym komputerze oraz na płytach CD. Program do obrazów potrzebny był mi tylko i wyłącznie do zrobienia obrazu systemu, żeby w razie czego szybko postawić system po awarii.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów