Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie Jaki program do obrazu dysku?

Szukam czegoś, do zrobienia obrazu dysku i wypalenia na DVD na czarną godzinę. Nie wymagam żadnych dodatkowych opcji, byle dało się zrobić obraz systemu, wypalić na DVD i w razie czego bezproblemowo odzyskać. Koniecznie FREEWARE, niekoniecznie po polsku.

Domyślnie Odp: Jaki program do obrazu dysku?

######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Ja używam Paragon Partition Manager. Jestem bardzo zadowolony. Z tej samej firmy może być jeszcze Drive BackUp.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Paragon nie jest za free, więc odpada.
    Ten G4L ma jakąś dziwną dokumentację, udało mi się wyczytać, że to jakiś soft pod linuksa z możliwością uruchomienia jako Live CD. Pytanie tylko, czy będę mógł nagrać coś na DVD, mając tylko jeden napęd w komputerze.
    Jak na razie, to poszukiwań ciąg dalszy.

Ja w pracy używam XXClone - jest mały, freeware i robi w pełni funkcjonalną kopię partycji. Kopiuje wszystkie potrzebne dane z partycji systemowej, by można z niej było odpalić kopię systemu z innego dysku. Sprawdziłem i w tej chwili w razie awarii dysku przepinam taśmy i system rusza. Jedyne co trzeba zrobić, to skopiować dane z regularnych backupów. Jeśli nie robić na RAID, to i tak można.
    pozdrowienia,
    Edo

Paragon był w pełnej wersji w numerze 9/2006 Komputer Świat Ekspert. Może masz tę gazetkę.
    Wszyscy mają Nikosie. Mam i Ja

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Paragon nie jest za free, więc odpada.
    No ja mam prawie za free. Wystarczyło kiedyś kupić wydanie PCWK lub Chip. Tak naprawdę, to wystarczy mieć tą płytkę, żeby zainstalować za free - jedyne co trzeba to rejestracja na stronie Paragon'a. Uważam, że warto. W zasadzie nie ma znaczenia czy kupiłeś gazetkę z płytą, czy pożyczyłeś płytę. Jak chcesz to Ci mogę podrzucić tego Paragona z płyty PCWK i nie jest to piractwo.

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

DriveImageXLM firmy runtime (GetDataBack itp) - freeware.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Szukam czegoś, do zrobienia obrazu dysku i wypalenia na DVD na czarną godzinę. Nie wymagam żadnych dodatkowych opcji, byle dało się zrobić obraz systemu, wypalić na DVD i w razie czego bezproblemowo odzyskać. Koniecznie FREEWARE, niekoniecznie po polsku.
    Ciężko będzie...

1. Już Ci ktoś napisał, że na kopii się nie oszczędza.
    2. Chodzi Ci o przywrócenie systemu na partycji systemowej z obrazu na DVD - mogłeś to tak po polsku napisać.
    3. To co chcesz, wykona bezbłędnie Norton GHOST w kilkadziesiąt minut (przywrócenie).
    4. Żeby to nagrać potrzebujesz mieć Floppy (także CD by wystarczył).
    5. Np. do wersji 10.0 licencjonowanej GHOSTA firma Symantec dodaje drugą płytę 'GHOST 2003', która jest darmowa.
    6. Z tej darmowej płyty produkujesz dyskietkę startową (albo CD) spod Windows.
    7. Uruchamiasz PC z tego flopa (mając w nagrywarce czystą DVD).
    8. Dalej sobie poradzisz. Wybór Ghosta jest dlatego, że jest to profesjonalne, niezawodne i sprawdzone narzędzie. Stosowane przez wielu administratorów w różnych firmach, niewymagające specjalnych urządzeń.
    9. Jeśli Ci to nie odpowiada (bo np. wolisz Prtition Manager'a itp. badziewia) - to milczę 'jak grób'.

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 05-07-2008 o 22:30
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    9. Jeśli Ci to nie odpowiada (bo np. wolisz Prtition Manager'a itp. badziewia) - to milczę 'jak grób'.
    A dla tych co twierdzą, że Partition Manager to badziewie to polecam zajrzeć na stronkę. Żeby zobaczyć wszystkie nagrody dla Paragona należy klliknąć "archive".

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów