Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    W międzyczasie próbowałem przetestować Nero BackupIt Essentials, ale okazało się, że on nie potrafi zrobić z poziomu Windowsa obrazu partycji na której pracuje i polecił mi wykonać płytkę startową.
    U mnie potrafił... Może miał problem z weryfikacją bo coś się w międzyczasie zmieniło na komputerze?
    Weryfikację trzeba w opcjach wyłączyć i nie powinno być problemu...
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Bardzo możliwe. Sugerowałem się komunikatami, że nie jest zalecane wyłączać weryfikację itd., dlatego dla pewności stworzyłem płytkę startową.

Domyślnie

Wracając do tematu to ostatno robiłem obraz partycji - w Paragonie nie wiem czemu ale tworzy mi kilka plików po 2GB każdy Acronis robi jeden plik. Dodatkowo Acronis ma tą przewagę, że może zrobić backup wybranych katalogów a w Paragonie tylko partycje lub dyski (no chyba, że nie znalazłem).

Domyślnie

Testuje wlasnie Paragon Disk Backup 8.51 Pro oraz Shadow Protect Desktop 3.1, to co zauwazylem na plus dla tego drugiego to zdecydowanie lepsza kompresja. Obraz wyjsciowy partycji systemowej wykonany Paragonem w moim przypadku wynosil ~5,7GB.
    Taki sam obraz wykonany SP byl mniejszy i zmiescil sie na plytce DVD, calkowity jego rozmiar wyniosl ~3,83GB!

Coraz bardziej przekonuje sie do SP ^^

Wiecej o SP w recenzji PC Mag: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2254460,00.asp

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

W Paragonie da się zmienić ustawienia, żeby nie dzielił obrazów na 2 GB pliki, ale faktycznie, domyślnie dzieli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartoszek Zobacz posta
    Używam Norton Ghost podobnie jak kolega "wasilewk".Program jest niezawodny.
    Też tak uważam, wcześniej miałem komputer na dyskach SCSII, teraz na SATA, wszystko chodzi jak powinno. Na Allegro kupiłem oryginalnego Ghosta 14.0 za 60 zł, więc nie są to jakieś powalające koszty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    monocoque, ale kopię dokumentów itd. będę miał na innej partycji i DVD, więc tak jak pisałem, potrzebuję kopii tylko partycji systemowej, żeby w razie problemów w 20 minut postawić cały system. W sumie świat by się nie zawalił, jakbym ręcznie zrobił format, wrzucił XP, Office'a, firewall, antywira, wszelkie aktualizacje i masę oprogramowania narzędziowego, ale po prostu chcę sobie zaoszczędzić roboty w przyszłości.
    ......
    właśnie dokładnie - i pare godzin siedziałem wgrywałem, konfigurowałem. Aż sie wkur..łem, i zrobiłem to co Ty planujesz. I teraz wygląda to tak - system+aplikacje postawione i "czyściutkie" zgrane na dvd (i nawet na drugi dysk) i co dwa miesiące "nówka" - dokładnie nie w dwadzieścia, a w osiem minut. I jeśli inne funkcje nawet nie wiem jakie nigdy nie uruchamiałem, to są to dane, bo robie tez kopie aktualnej partycji na której pracuje - za 140 zł dożywotnio, profesjonalnie i po polsku to dużo ?? Dziwie się ludziom, że uwielbiają tak rzeźbić w gównie - więc radze kup Acronis True Image 11 . Ja kupiłem v.8 potem 9 teraz kupiłem 11 - choć mogłem pozostac przy 8 - ale jak mam na Nikona, jak mam na obiektyw i komputer, to "butelke whiski" można odzałować raz na dwa lata...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-07-2008 o 01:20 Powód: pis.

Domyślnie

Jakby ktos chcial kupic Acronis True Image v. 11 to informuję ze trwa teraz specjalna promocja i jest on dostepny po cenie $8.99.
    Wiecej szczegolow i link uprawniajacy do znizki na ATI: http://www.acronis.net/ati4free

Trzeba kliknac link na podanej przeze mnie stronie, ktory przenosi bezposrednio do sklepu Acronis'a i aktualizuje koszyk o znizke.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacki4 Zobacz posta
    ghost - to ghost, reszta sie nie liczy. nie spotkalem bardziej niezawodnego softu niz ten - i wszyscy go chwala znajomi jak i pracownicy instytucji, a sam używam i mam pewność że co skopiuje to odzyskam.
    potwierdzam - ghost jest ok
    prosta, wręcz intuicyjna obsługa

o reszcie się nie wypowiadam

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów