Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Domyślnie Norwegia - Lofoty

Witam,

wybieram sie na Lofoty samochodem w sierpniu. O ile mniej wiecej zaplanowalem juz co chcialbym zobaczyc w samej Norwegii wciaz nie do konca wiem, jak dostac sie do niej. Co polecacie? Chodzi mi o to, zeby bylo tanio i szybko. Prom z Niemiec do Szwecji i potem w gore, czy moze do Danii i z Danii mostem do Szwecji? Wielu z Was pewnie przerabialo te dylematy wiec mam nadzieje na pomoc.

PS. Dla tych co byli w samej Norwegii - chetnie poczytam co widzieliscie i co polecacie, ewentualnie co mozna sobie podarowac.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.

Michał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeP Zobacz posta
    Witam,

wybieram sie na Lofoty samochodem w sierpniu. O ile mniej wiecej zaplanowalem juz co chcialbym zobaczyc w samej Norwegii wciaz nie do konca wiem, jak dostac sie do niej. Co polecacie? Chodzi mi o to, zeby bylo tanio i szybko. Prom z Niemiec do Szwecji i potem w gore, czy moze do Danii i z Danii mostem do Szwecji? Wielu z Was pewnie przerabialo te dylematy wiec mam nadzieje na pomoc.

PS. Dla tych co byli w samej Norwegii - chetnie poczytam co widzieliscie i co polecacie, ewentualnie co mozna sobie podarowac.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.

Michał
    Popatrz sobie na Nusfjord - fajna miejscówka na Lofotach, niedrogie domki do wynajęcia, można siedzieć na miejscu przez cały pobyt, bo tyle jest do obejrzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Popatrz sobie na Nusfjord - fajna miejscówka na Lofotach, niedrogie domki do wynajęcia, można siedzieć na miejscu przez cały pobyt, bo tyle jest do obejrzenia.
    Dlatego sie tam wybieram hehe. Tylko jak sie tam najpierw dostac

Domyślnie

http://sebczrower.blogspot.com/2007/...em-dzie-1.html może tu znajdziesz coś ciekawego... Jak wrócisz nie zapomnij opisać podróży bo wielu ma taką w planach

Domyślnie

Dlatego sie tam wybieram hehe. Tylko jak sie tam najpierw dostac
    Zapytam dzisiaj kumpla. Był tam przez miesiąc, więc raczej nie powinien mieć problemów z opisaniem trasy

Domyślnie

rok temu bylem przez wakacje w norwegii. Droga calkiem prosta. W Polsce do Gdyni, stamtad promem Stenaline do Karlskrony i dalej na polnoc za prom placilismy cos ok 400zl, w tym roku jest drozej, bo juz ok 600 bodajrze (znajomy pojechal). Jak bedziesz potrzebowal wiecej info, pisz PW

Domyślnie

W zeszłym roku była dyskusja o tym - znajdziesz w archiwum.
    Ja jechałem autostradą przez Katowice, Wrocław, Berlin aż na północ Niemiec do Puttgarden - na północny zachód od Rostocku. Stamtąd masz 40 minut promem do Danii. Jedziesz przez Danię - mijając Kopenhagę - na północ do Helsingborg skąd do Szwecji prom 20 minut. Dalej już autostradą do Norwegii.
    Odpuść sobie promy z Polski. Totalnie się nie kalkuluje jadąc z południa Polski.
    Jeśli chcesz spać po drodze, to już w Danii na wysepce Faro jest przyjemny parking, gdzie się wygodnie śpi. Z tego parkingu do Katowic jest ok. 1100km. Wracając wyjechałem stamtąd o 7 - o 20 byłem w Katowicach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    W zeszłym roku była dyskusja o tym - znajdziesz w archiwum.
    Ja jechałem autostradą przez Katowice, Wrocław, Berlin aż na północ Niemiec do Puttgarden - na północny zachód od Rostocku. Stamtąd masz 40 minut promem do Danii. Jedziesz przez Danię - mijając Kopenhagę - na północ do Helsingborg skąd do Szwecji prom 20 minut. Dalej już autostradą do Norwegii.
    Odpuść sobie promy z Polski. Totalnie się nie kalkuluje jadąc z południa Polski.
    Jeśli chcesz spać po drodze, to już w Danii na wysepce Faro jest przyjemny parking, gdzie się wygodnie śpi. Z tego parkingu do Katowic jest ok. 1100km. Wracając wyjechałem stamtąd o 7 - o 20 byłem w Katowicach.

Wielkie dzieki za pomoc. Przegladalem ten watek wczesniej i wlasnie to mnie natchnelo, zeby przejechac do Niemiec/Danii.

Czy na te promy trzeba rezerwowac jakos bilety? Czy mozna tak sobie po prostu przyjechac?

Widzialem tez prom do Trelleborgu z okolic Rostocku, ale cena okolo 150 euro w jedna strone jest calkiem niemala.

Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc!!!

Michal

Domyślnie

Wielkie dzieki za pomoc. Przegladalem ten watek wczesniej i wlasnie to mnie natchnelo, zeby przejechac do Niemiec/Danii.
    Czy na te promy trzeba rezerwowac jakos bilety? Czy mozna tak sobie po prostu przyjechac?
    Widzialem tez prom do Trelleborgu z okolic Rostocku, ale cena okolo 150 euro w jedna strone jest calkiem niemala... l
    Bardzo polecam ten sposób. Masz cały czas autostradę - prawie do końca - od wyjazdu z Krakowa.
    Można rezerwować wcześniej tam przeprawę - ja tego nie robiłem. Kursują olbrzymie promy - jechałem w lipcu - prawie nie czekałem. Nie jestem pewny - ale chyba koszt był ok 45 euro.

Domyślnie

samek: a dokad docelowo dojechales? norwegia? gdzie?

Jak sie nazywa przewoznik? Jakbym chcial rezerwowac bilet? Jakas strone znasz moze?

Faktycznie to wydaje sie najlepszm rozwiazaniem
    Ostatnio edytowane przez MikeP ; 09-07-2008 o 13:31

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów