Close

Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 154

Domyślnie D700 NIKON szachmat

Naprawde trzeba przynac ze marketingowcy z Nikona sa najwyzszej próby.
    Po tym jak wmowili milionom ze potrzebuja taniej lustrzanki (d40) teraz wmówią pozostałym że potrzebuja full frame.

Bedzie ciekawie na tym forum lub na tym od serii Dx juz widze te posty z serii "d300 czy d700"

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez KrzysztofS ; 06-07-2008 o 19:58
    pozdrawiam,
    Krzysiek

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysztofS Zobacz posta
    ... juz widze te posty z serii "d300 czy d700"
    pozdrawiam
    Jak to mówią każdy głupi swój rozum MA.
    Będą miekkogłowi którzy od razu muszą się "przesiąść" będą tacy którzy jeśli dojdą do wniosku, że taki aparat jest im niezbędny w używaniu, a nie posiadaniu to po prostu go kupią bez przesiadania
    Najbardziej mnie bawi, albo rozbawi wędrówka ludów z niedawno nabytych D300 do krainy D700, tak jakby zmiana korpusu spowodował diametralny wzrost jakości Ich zdjęć, jeśli do zdjęć wypada takiego słowa użyć. Ja osobiście będę sie długo zastanawiał, bo puszka bez kropka to zmian ogniskowych, a ja się przyzwyczaiłem do swoich obiektywów i czekała by mnie spora rewolucja i nauka od nowa, przyzwyczajać znów by się trzeba.

Domyślnie

Ja mam tylko malutkie pytanie ponieważ czytuje to forum, choć się nie udzielam gdyż czuje się wciąż początkującym:

Jak sądzicie? Czy wyjdzie w najbliższym czasie poprawa D300 z taką samą matrycą i podobną ceną np D300x tak jak stało się to z D40x lub Nikonem D70 (którego posiadam) i D70s - w którym wprowadzono tylko kilka zmian w sofcie oraz drobnych w body.
    Jeżeli mam dziś pieniądze i chcę kupić D300 to czekać czy kupować?
    I kolejne pytanie jakie mi się nasuwa: Czy jest możliwość spadku cen D300 w Polsce czy też w USA w związku z wejściem D700?

Pytanie o poprawkę D300 wzieło się z pewnych opini które usłyszałem w niewielkim środkowisku fotograficznym w którym zakupione trzysetki wysyłano do serwisu. Dokładnych przyczyn nie znam. To wszystko wiadomości przekazywane na spotkaniach Towarzystw Fotograficznych, poplenerowych pogaduszek itd..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Jak to mówią każdy głupi swój rozum MA.
    IMO to będzie wielka wyprzedaż D200 i D300 ci co maja D200 pozbędą się bo to ostatni dzwonek na taką decyzje (chyba ze z sentymentu nie sprzedadzą) no i druga strona to posiadacze D300 którzy będą chcieli mieć D700
    Z jakieś 4 do 6 miesięcy pewnie sporo będzie D200 i D300 do kupienia na forum, ale to tylko IMO
    .:[nikon][nikkor][tamron][m42][cokin][lowepro][manfrotto][gimp][ps4][ubuntu][7]:.
    .:KORAB:.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysztofS Zobacz posta
    Po tym jak wmowili milionom ze potrzebuja taniej lustrzanki (d40) teraz wmówią pozostałym że potrzebuja full frame.
    Wmówili? Mnie nic nie wmawiali, sam podjąłem świadomą decyzję przy wyborze korpusu. A wracając do tematu to gdyby nie D40 nikon nadal byłby tylko dla "wybrańców" a inne firmy zgarnąby cały tort jakim jest rynek amatorski, co do FF to tutaj sytuacja się ma tak samo i twierdzenie, że D700 to potrzeba marketingowa jest błędna. Jest on kierowany pod szczególną dosyć wąską grupę odbiorców, a że ktoś go kupi "bo go na to stać" to już inna bajka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaqer Zobacz posta
    Czy jest możliwość spadku cen D300 w Polsce czy też w USA w związku z wejściem D700?
    Jasne ze tak poczekaj z pół roku a D300 będzie kosztować mniej niż 3999,-

JA na to liczę
    .:[nikon][nikkor][tamron][m42][cokin][lowepro][manfrotto][gimp][ps4][ubuntu][7]:.
    .:KORAB:.

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ludmar Zobacz posta
    Jasne ze tak poczekaj z pół roku a D300 będzie kosztować mniej niż 3999,-

JA na to liczę
    Zaraz po tym wyjdzie D400 no i będziesz miał to samo wrażenie co teraz posiadając D200 które teraz jest w dobrej cenie a więc żadna rewelacja

Domyślnie

No właśnie! Pół roku to za dużo. Nie wytrzymam. To kwestia 2 - 3 miesięcy. Ma ktoś jakieś uzasadnione prognozy rynkowe?

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaqer Zobacz posta
    No właśnie! Pół roku to za dużo. Nie wytrzymam. To kwestia 2 - 3 miesięcy. Ma ktoś jakieś uzasadnione prognozy rynkowe?
    Powiem szczerze,że liczyłem na D3X a nie D700 prognozy przez jakiś czas na to wskazywały a tu... porażka pojawiło się D700

Domyślnie

Sądze że doczekamy się D3x lub czegoś podobnego z dużo większą matrycą i może też wtedy wejść ulepszona wersja D300, natomiast może to się stać na targach photokina a może i za rok.
    Nikon to firma która nie wypuszcza tak często i dynamicznie nowości jak swego czasu robił to canon (seria tych 400-tek 450tek, 40tek, jeszcze wcześniej 350 itd..)

Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów