Close

Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 154

Domyślnie

Faaajnie, że jest D700. Ale jeśli miałbym sprzedać D300 za 3700 żeby go kupić to wolę poczekać i sobie zostawić, 300-tka to za dobra pucha na takie pieniądze, imo

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez P.M. Zobacz posta
    Faaajnie, że jest D700. Ale jeśli miałbym sprzedać D300 za 3700 żeby go kupić to wolę poczekać i sobie zostawić, 300-tka to za dobra pucha na takie pieniądze, imo
    amen

Domyślnie

W sklepach pojawił się najnowszy model telefonu komórkowego. Musisz go mieć, choćby kosztował krocie. Otworzyli nowy, modny klub w twoim mieście. Zrobisz wszystko, by pojawić się tam przed znajomymi. Identycznie jest z kinowymi hitami, nowinkami w modzie. Panicznie boisz się, że zostaniesz w tyle. Sądzisz, że tylko wyprzedzając innych o krok, dwa, zaimponujesz im i udowodnisz swoją rzeczywistą wartość. Tak naprawdę zaś lękasz się odrzucenia: przez przyjaciół, znajomych, środowisko, do którego chciałabyś należeć. Zapewne też w głębi duszy zbyt nisko oceniasz siebie, a swoje domniemane braki próbujesz maskować, mówiąc światu: popatrzcie, jestem zawsze na czasie, jestem "trendy", jestem lepsza niż inni.

Tekst psychologa znaleziony w jakiejś gazecie ale pasuje również to aparatów
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Czyli słowem "nowe body" przedłużeniem .... :PPP
    pozdrawiam,
    Krzysiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    W sklepach pojawił się najnowszy model telefonu komórkowego. Musisz go mieć, choćby kosztował krocie. Otworzyli nowy, modny klub w twoim mieście. Zrobisz wszystko, by pojawić się tam przed znajomymi. Identycznie jest z kinowymi hitami, nowinkami w modzie. Panicznie boisz się, że zostaniesz w tyle. Sądzisz, że tylko wyprzedzając innych o krok, dwa, zaimponujesz im i udowodnisz swoją rzeczywistą wartość. Tak naprawdę zaś lękasz się odrzucenia: przez przyjaciół, znajomych, środowisko, do którego chciałabyś należeć. Zapewne też w głębi duszy zbyt nisko oceniasz siebie, a swoje domniemane braki próbujesz maskować, mówiąc światu: popatrzcie, jestem zawsze na czasie, jestem "trendy", jestem lepsza niż inni.

Tekst psychologa znaleziony w jakiejś gazecie ale pasuje również to aparatów
    Jak dla mnie raczej nie trafione. Ja mając 10 lat postawiłem sobie za cel posiadanie lustrzanki. I co? I miałem zenita? I mam w tym trwać do dziś?
    Rozgraniczajmy fotografię dla przyjemności i tradycji. Ja też robie czasem na analogu. Ale wodotryski i nowości to zupełnie inna bajka. Ktoś kiedyś wymyślił AF żeby fotografowanie było prostsze. Prostsze nawet dla zawdowców. To co? Mam się teraz obrazić na wodotryski? To wszystko jest dla ludzi, dla nas.

Domyślnie

Władca Pixeli - no nie wiem, powiedz to wszystkim co jezdza wiecej niz dodge neon
    ciekawe czym ten psycholog jezdzil ?
    Andrzej

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    Władca Pixeli - no nie wiem, powiedz to wszystkim co jezdza wiecej niz dodge neon
    Rowerem....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonthyc Zobacz posta
    Wmówili? Mnie nic nie wmawiali, sam podjąłem świadomą decyzję przy wyborze korpusu.
    Gratuluje, ale tak zebym nie byl goloslowny zapraszam do sekcji poswieconej serii Dxx, tam co chwila ktos kupil body i sie pyta czy dobrze zrobil...
    pozdrawiam,
    Krzysiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fjerzy Zobacz posta
    Pogoń za nowością jest domeną pewnej grupy osób (około 5% populacji). To chyba nie ma sensu. Przerabialiśmy to czekając na kolejne komputery 256;Pentium i cholera wie co jeszcze. Teraz (chyba) kupujesz taki komputer jaki jest Ci potrzebny i nie czekasz czy wyjdzie coś szybszego, bo do normalnych zastosowań złożysz go sobie, bez trudu, już teraz. Proponuje podobnie zacząć traktować aparaty. Przecież to już nie są "foto' tylko "komp". Ilu z nas wykorzysta D300 na maksa i sprzęt zatrzyma go w dalszym rozwoju? Jeśli taki jest (co wydusza z D300 wszystko) to nie ma problemu z kasą i tę dyskusję ominie łukiem i kupi sobie D700 lub jeszcze lepiej. My amatorzy i "zawodowcy" z nazwy, posiadacze d300, chyba po0winniśmy koncentrować się na robieniu lepszych zdjęć. Czego i sobie życzę. pozdrowienia.
    Amen.
    P.S. Swojego D200 sprzedawać przez najbliższe 3-4 lata zamiaru nie mam. Nie obiecujcie sobie...
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaqer Zobacz posta
    Jak dla mnie raczej nie trafione. Ja mając 10 lat postawiłem sobie za cel posiadanie lustrzanki. I co? I miałem zenita? I mam w tym trwać do dziś?
    Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    Ale tam nie pisze, że nie wolno kupować nowych rzeczy. Problem jest w tym, że aparatu jeszcze nie ma w sprzedaży a już niektórzy zaczynają wyprzedaż starego sprzętu aby pierwszego dnia zamówić nową zabawkę.
    Ciekawe ile osób było w sytuacji, że w agencji powiedziano: "wspaniałe zdjęcia, kupilibyśmy je za sporą kasę, ale niestety sprzęt jakim było robione był za słaby"
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów