Close

Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 154

Domyślnie

Pogoń za nowością jest domeną pewnej grupy osób (około 5% populacji). To chyba nie ma sensu. Przerabialiśmy to czekając na kolejne komputery 256;Pentium i cholera wie co jeszcze. Teraz (chyba) kupujesz taki komputer jaki jest Ci potrzebny i nie czekasz czy wyjdzie coś szybszego, bo do normalnych zastosowań złożysz go sobie, bez trudu, już teraz. Proponuje podobnie zacząć traktować aparaty. Przecież to już nie są "foto' tylko "komp". Ilu z nas wykorzysta D300 na maksa i sprzęt zatrzyma go w dalszym rozwoju? Jeśli taki jest (co wydusza z D300 wszystko) to nie ma problemu z kasą i tę dyskusję ominie łukiem i kupi sobie D700 lub jeszcze lepiej. My amatorzy i "zawodowcy" z nazwy, posiadacze d300, chyba po0winniśmy koncentrować się na robieniu lepszych zdjęć. Czego i sobie życzę. pozdrowienia.
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fjerzy Zobacz posta
    Przecież to już nie są "foto' tylko "komp". Ilu z nas wykorzysta D300 na maksa i sprzęt zatrzyma go w dalszym rozwoju? Jeśli taki jest (co wydusza z D300 wszystko) to nie ma problemu z kasą i tę dyskusję ominie łukiem i kupi sobie D700 lub jeszcze lepiej.

Wydusić z niego max to nie problem... nim się spostrzeżesz zaczynasz dostrzegać braki i marzyc o lepszych obiektywach a gdy juz je masz to chcesz lepszą puchę bo czujesz ze ta już Cię ogranicza...

Poczucie niedoskonałości jest siłą napędową człowieka W przeciwnym razie ludzkość spoczęłaby na laurach zaraz po wynalezieniu koła !
    Ostatnio edytowane przez Vodafone ; 06-07-2008 o 21:49

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

dorzuce swoje 3 grosze, czytając kolejny watek o D700 i cenowych roszadach a posiadajać d200 nie moge doczekac sie spadków cen i tych przewidywanych wyprzedazy, nawet nie dlatego że marzy mi sie D300 ale dlatego że ciekaw jestem jak ludzie zareagują w pierszej chwili. Sadze też że Nikon dobrze zrobił wypełniająć luke miedzy d300 a d3 bo to dobry krok. Pożadna firma powinna miec asortymen zapewniający znalezienie odpowiedniego korpusu dla totalnego amatora, zaawansowanego fotografa i pro, Nikon mam nadzieje dązy własnie do tego, i niech tak trzyma. pozdrawiam
    D50 | T 55-200

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vodafone Zobacz posta
    Poczucie niedoskonałości jest siłą napędową człowieka W przeciwnym razie ludzkość spoczęłaby na laurach zaraz po wynalezieniu koła !
    Gdzieś to już słyszałem..

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Gdzieś to już słyszałem..
    To taka mądrość życiowa... nie wiem kto to powiedział,więc nie zrobiłem tego w formie cytatu...

Domyślnie

Wydusić z niego max to nie problem... nim się spostrzeżesz zaczynasz dostrzegać braki i marzyc o lepszych obiektywach a gdy juz je masz to chcesz lepszą puchę bo czujesz ze ta już Cię ogranicza...

Święte słowa.
    Poza tym mając gotówkę w ręce chciałbym wybrać coś naprawdę najlepszego, bo wiem że niebawem będe potrzebował tego nad czym właśnie pracują technicy i konstruktorzy Nikona.

Tak już jest. Robie zdjecia analogami, głupimi jasiami, czy komórką, ale gdy potrzebuje zrealizować zlecenie, czy pracuje w trudnych warunkach - te wszystkie wodotryski i magiczne wynalazki po prostu pomagają zrobić dobre zdjęcie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ludmar Zobacz posta
    Jasne ze tak poczekaj z pół roku a D300 będzie kosztować mniej niż 3999,-

JA na to liczę
    juz kosztuje mniej, http://www.dixonstaxfree.co.uk/index...aging&group=13 przynajmniej na lotniskach w UK
    D200|17-55 f/2.8|105 f/2.8 MICRO|70-300 f/4.5-5.6G VR |50 f/1.8|18-70 F/3.5-4.5|MBP 17'' 2.4GHz Hi-Res

Domyślnie

ooi zaczyna sie -d300 nie robi fotek juz

Domyślnie

Zderzają się tutaj dwa poglądy. Są one nie od pogodzenia, a więc dyskusja by była raczej jałowa. W każdym razie w moim poglądzie, zdjęcia robi człowiek (fotograf), a ograniczenia to są w nas (ludziach). Sprzęt, to tylko nieznaczne ułatwienie. Gdyby było inaczej, zdjęcia starsze by były gorsze od nowszych, a nie ma takiej zależności i mam nadzieję nigdy nie będzie. A co dają ułatwienie? No, po pierze, dają ułatwienia; po drugie, przybywa nas, średniaków.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 07-07-2008 o 00:45
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ludmar Zobacz posta
    IMO to będzie wielka wyprzedaż D200 i D300 ci co maja D200 pozbędą się bo to ostatni dzwonek na taką decyzje (chyba ze z sentymentu nie sprzedadzą) no i druga strona to posiadacze D300 którzy będą chcieli mieć D700
    Z jakieś 4 do 6 miesięcy pewnie sporo będzie D200 i D300 do kupienia na forum, ale to tylko IMO

Ja sie swojego d200 nie pozbędę - i to nie z sentymentu - dla mnie to bardzo dobra pucha i do serwisu z nią latać nie muszę jak co niektórzy z D300( nie cieszę się ze latacie do serwisu - tworząc D200 wydaje mi się że dłużej nad nim myśleli zanim go wypuścili na rynek - a teraz? - walka marketingowa , hop siup i już następny
    Fotjaro

D700, D200 + nikkor 18-35, nikkor 50 ,sigma 70-300 , Nikkor 80-200 + inne starocie

Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów