Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: literatura

Oszczędny w słowach
    Miasto
    poludniowa Szwecja

Domyślnie Odp: literatura

Cytat Zamieszczone przez Dx2 Zobacz posta
    ciekawe podejście... samochód też kupiłeś zanim zdałeś prawko ?
    moim zdaniem bez sensu sa takie komentarze - zlosliwe i nie na temat.

o wiele latwiej jest czytac ksiazke trzymajac aparat w reku niz przeczytac ksiazke bez mozliwosci sprawdzenia w praktyce o co co chodzi.
    Zreszta jedno drugiemu nie przeszkadza chyba.
    http://www.flickr.com/photos/agneshka/
    ---------------------------------------
    Nikon d700 +24mm 2.8, 50 1.4 D, N 85 1.8, T Macro 90mm 2.8, T 70-300mm 4-5.6

Domyślnie Odp: literatura

Cytat Zamieszczone przez AgnieszkaT Zobacz posta
    ...
    o wiele latwiej jest czytac ksiazke trzymajac aparat w reku niz przeczytac ksiazke bez mozliwosci sprawdzenia w praktyce o co co chodzi.
    Zreszta jedno drugiemu nie przeszkadza chyba.
    Tylko jaki aparat trzymasz w ręku ?

Nawet Hermaszewskiemu, gdyby dano od razu Boeninga 767 w raz z pełną instrukcją, gdy zaczynał latanie, zamiast szybowca - to pewnie do kosmonauty by nie doszedł.

Pzdr.

P.S.
    Umiar obowiązuje również we własnym postępowaniu.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Tylko jaki aparat trzymasz w ręku ?
    ja D80, i to też jest mój pierwszy aparat cyfrowy (własny )
    u mnie kolejność była przeczytać instrukcję obsługi w oczekiwaniu na fundusze, kupić aparat, czytać odpowiednie książki i robić zdjęcia
    D80 jest puszką amatorską, pozwala na dużo ale jest na tyle prosta że bardzo dobrze nadaje się do nauki,

każdy ma inny sposób dochodzenia do celu, w tym wypadku poprawne robienie zdjęć, jedni wolą zaczynać od najprostszych aparatów i co rok kupować nowy, a inni wolą od razu zacząć od lustrzanki, obie drogi prowadzą do tego samego,

więc proszę skończmy tą dyskusję, bo i tak do niczego ona nie prowadzi

wracając do tematu książek, to dobrą książką jest też "Learning to see creatively" Bryan Peterson, i mam nadzieję że przetłumaczą ją na Polski, co by więcej osób mogło z niej skorzystać

Domyślnie

Ja polecam "Fotografię cyfrową" Bena Longa. Zagadnienia ogólne dotyczące fotografii + rozdziały skupiające się konkretnie na fotografii cyfrowej. Napisana w prosty, ale dosyć szczegółowy sposób( takie moje- początkującej- wrażenia). Czytałam ją jeszcze przed zakupem aparatu oraz już po i z czystym sumieniem mogę ją polecić Do aparatu dostałam "Radość fotografowania" Nikona i szczerze mówiąc nie powaliła mnie na kolana. Bardzo ładne wydanie, fajne zdjęcia, ale sam tekst w porównaniu do poprzedniej przeze mnie wymienionej książki dużo gorszy, moim skromnym zdaniem oczywiście Przejrzałam ją, obejrzałam fajne zdjęcia i bez żalu sprzedałam.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów