Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: literatura

Domyślnie literatura

Kupiłem dziś Nikon D80 + 18-70 mm f/3,5-4,5G IF-ED i jestem bardzo szczęśliwy Pytanie jakie mam to jaką literaturę dla początkującego fotografa moglibyście polecić co by łatwiej było zrozumieć ten skomplikowany fotograficzny świat? pozdrawiam wszystkich...

Domyślnie Odp: literatura

Google i szukasz, np "podstawy fotografii"

http://www.fotografia.kopernet.org/

http://www.horazy.republika.pl/

To są 2 pierwsze adresy co wyskoczyły, jest tego więcej. Pozdrawiam.
    NIKON D80 , EM | MB D80 | N18-135 | N50 1.8 | N70-300VR | T80-200 | S15 2.8 | S500 6.3 | TC x2 | SB 600 |

no i przede wszystkim dogłębne przestudiowanie instrukcji obsługi , ponieważ tam także znajduje się wiele cennych informacji

Miłego użytkowania
    D750 | N50/1.8 | N85/1.8 | N105/2.8

ekspozycja bez tajemnic, czas naswietlania tez mozesz zakupic,

moze byc, ale nie musi radosc fotografowania.

Dla mnie to jakieś nieporozumienie, najpierw kupujesz aparat za 2 k, a później pytasz z czego uczyć się teorii?

Cytat Zamieszczone przez eskade1 Zobacz posta
    Dla mnie to jakieś nieporozumienie, najpierw kupujesz aparat za 2 k, a później pytasz z czego uczyć się teorii?
    według mnie w drugą stronę byłoby mniej sensownie. Najpierw przeczytać książki a dopiero potem kupić aparat - taka kolejność nie dla mnie

Cytat Zamieszczone przez jassekp Zobacz posta
    według mnie w drugą stronę byłoby mniej sensownie. Najpierw przeczytać książki a dopiero potem kupić aparat - taka kolejność nie dla mnie
    Czy D80 to dobre rozwiązanie na początek? :> według mnie zbyt zaawansowany model :>

Cytat Zamieszczone przez eskade1 Zobacz posta
    Czy D80 to dobre rozwiązanie na początek? :> według mnie zbyt zaawansowany model :>
    Spoko jest pewien kolega co to kupił na poczatek d300
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Cytat Zamieszczone przez jassekp Zobacz posta
    ciekawe podejście... samochód też kupiłeś zanim zdałeś prawko ?

1)’radość fotografowani’ – ogólnie, podstawowe pojęcia, historia Nikona, trochę technicznie o aparatach i optyce. Na początek w sam raz.
    2)’sekrety mistrza fotografii cyfrowej’ Scott Kelby– kilka ciekawostek, kilka podstawowych zasad,....
    3)’okiem fotografa’ Michael Freeman – kadr, podstawy projektu, elementy graficzne i fotograficzne....(spis treści). Książka jest naprawdę świetna, zajmuje się procesem tworzenia zdjęcia. Jeszcze nie doszedłem nawet do połowy.. każda strona daje tyle do myślenia, że ciężko to ogarnąć
    u mnie tak to wyglądało/a. Przy tym że po drodze jeszcze był John Freeman ‘Fotografia’ której nie polecam, bardzo skrótowo o wszystkim(wszystkim!) czyli o niczym tzw. Poradnik abc.
    Na pewno są starsze książki też dobre albo lepsze, niestety ich nie znam.
    Polecam także artykuły internetowe.

Podbije jeszcze pytanie pewnie było ale: co byście polecili ze starszych pozycji?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów