Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: literatura

Domyślnie Odp: literatura

Po pierwsze to trzeba było najpierw użyć opcji szukaj:
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=21778

A do paru kolegów, według mnie jest to normalna sprawa kupić aparat kupić książki i co się przeczyta można od razu sprawdzić w praktyce. A czytanie tylko książek i teoretyzowanie na niewiele się zda.
    Ja zrobiłem dokładnie tak samo Kupno aparatu, parokrotne przeczytanie instrukcji, a potem zakup dodatkowych książek.

Cytat Zamieszczone przez Dx2 Zobacz posta
    ciekawe podejście... samochód też kupiłeś zanim zdałeś prawko ?

nie, ale telewizor też kupiłem przed przeczytaniem instrukcji obsługi i nawet dvd tak w ciemno

Cytat Zamieszczone przez jassekp Zobacz posta
    nie, ale telewizor też kupiłem przed przeczytaniem instrukcji obsługi i nawet dvd tak w ciemno
    No dobra, ale telewizor, a nie studio.

Do nauki to ja kupiłem 'małpkę' za 250 zł (3MP), jak się już podszkoliłem i przestał mi wystarczać, to kupiłem Minoltę Z10; jak już i to pojąłem, no to mam to co w stopce.

A i tak jestem do tyłu, bo Nikon wypuścił moje marzenie od dawna: D700. Skąd wziąć kasę - nie wiem.

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 03-07-2008 o 09:20
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Nikon wypuścił moje marzenie od dawna: D700. Skąd wziąć kasę - nie wiem.
    Pzdr.

ja wiem sprzedaj to co ze stopki i kup tylko D700+to szkielko szerokachne (wiem wiem - będzie ciężko ale ... czego nie robi sie dla marzeń

ps. inni pewno zbiorą kasę na D700 jak butelki oddadzą - ale to na pewno nie ja ani myślę że nie Ty

zawsze możesz sprzedać nerke lub coś jeszcze do niej
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Cytat Zamieszczone przez tol2di Zobacz posta
    zawsze możesz sprzedać nerke lub coś jeszcze do niej

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    ja wiem sprzedaj to co ze stopki i kup tylko D700+to szkielko szerokachne (wiem wiem - będzie ciężko ale ... czego nie robi sie dla marzeń

ps. inni pewno zbiorą kasę na D700 jak butelki oddadzą - ale to na pewno nie ja ani myślę że nie Ty
    Ja wiem ! Kłopot w tym, że mi go trochę szkoda... ... a przynajmniej obcemu.
    A w ogóle, to nikt się nie pcha w kolejce po taki sprzęt obecnie...

Ale jak by ktoś mi powiedział:
    " Proponuję Ci Twoje marzenie (to, co 'w planie') za wszystko, co masz (sprzęt fotogr.)"
    - to chyba bym się zgodził.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Ja wiem ! Kłopot w tym, że mi go trochę szkoda... ... a przynajmniej obcemu.
    Pzdr.
    łoooo rany ..... to żonie sprzedaj - zostanie w rodzinie

Panowie - kolega pyta o literaturę i odpowiadajcie mu w temacie. Żyjemy w wolnym kraju - każdy może kupić co chce i wcale nie musi umieć tego używać. Kolega chce się uczyć i chwałą mu za to.

Nie wiem czy gdzies jeszcze to znajdziesz ale ja zaczynałem od dużej ksiązki "Fotografia" ( żółta ksiązka z pięknym manualnym obiektywem nikkora 1.2 na okładce). Ładne zdjęcia, dobrze napisana, minus to fotografia cyfrowa, choć nawiązuje do niej to szczątkowo ( jeden dział ale to wydanie sprzed dobrych 4-5 lat). Plus duże i dużo zdjeć z przykładami , wszelkie tematy zwiazane z naswietlaniem, kompozycja, portretami, krajobrazami, lampami itd, dobrze przystępnie i prosto wytłumaczone. Jak Cie będzie interesować autor ( nie pamiętam teraz ) daj na prv to wyślę.

Pozdrawiam,
    AMI
    Ostatnio edytowane przez AMI ; 03-07-2008 o 16:44
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów