Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Uzywany d200

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto
    Kielce/przebywam w stolicy

Domyślnie Odp: Uzywany d200

Bardziej od ilości klapnięć, zwróciłbym uwagę na ogólny stan body. Ja bez obaw kupiłem z 40k na liczniku, zrobiłem już prawie 10k swoich, i pewnie zrobię jeszcze ze 100k zanim migawka wyzionie ducha
    Look ma, no camera!

Nie zapomnij dodać swojej grupy fotograficznej do forumowej mapki!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie Odp: Urzywany d200

mi się wydaje że 100k to przebieg nominalny albo moze jakis średni, mało było takich na allegro na przykąłd ktore miały juz 120 000 albo 110 000 i były sprawne ??
    D50 | T 55-200

Cytat Zamieszczone przez Mrozu Zobacz posta
    a tak na poważnie, wszędzie się pisze o żywotności 100.000 klapnięć (czasami 90.000), na wielu portalach więc to raczej się z fusów nie wzięło. a o pogwarancyjnej wymiania ktoś pisał na tym forum swego czasu, nie wiem nawet czy nie w tym wątku który przytoczyłem.
    100 tysięcy klapnięć wzięło się z Nikonowskiej ulotki zwiastującej D200 (rację ma kol. pebees, chodziło o to, że migawka została przetestowana na 100 tys. zadziałań) i następnie fraza ta była powtarzana we wstępach do wielu testów.

no i się wyjaśniło, dzięki za konkrety

czyli mam rozumieć że 150k klapnięc w przypadku d300 to też taka lipa i producent tego nie gwarantuje (brak napraw pogwaranyjnych w razie czego), tak?

Zbanowany
    Miasto
    Łódź

Mam Używane d200 ma 16k pstryków nic sie nie psuje poza odklejającymi sie gumkami ale to normalka.

54) Submitted by Jake
    Clicks: 821,109
    Shutter still alive: Yes

hmmm chyba zamiast Jake powinno być Joke

jestem w szoku

Witam. Dużo słyszałem i czytałem o nikonach,radziłem się też fotografów.Nie wspomniałem wczesniej, że z takiej klasy lustrzanką dopiero zaczynam przygodę. Zdaje sobie sprawe, że moje pytanie (80 czy 200)było naprawde prymitywne. Wybaczcie profesjonaliści.
    Szacune dla was.Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez Raptusmil Zobacz posta
    Witam. Dużo słyszałem i czytałem o nikonach
    (...)
    Wybaczcie profesjonaliści.
    Szacune dla was.Pozdrawiam
    bez stresu... jacy oni profesjonaliści, jak nie wiedża skąd te dane, co obejmuje gwarancja i dodatkowo maja dziwne podejście do zwolennika d200 zamiast d80

Oczywiście kup D200, d80 to plastikowa wydmuszka dla niedzielnych pstrykaczy, niby to samo - ale jakże zupełnie co innego - to tak jak Tiquan i Toureg Wole to drugie, nawet trzyletnie
    Ja sprzedałem D200 z przebiegiem 28tys w wizualnym stanie zewnętrznym "sklepowym". Warto teraz poszukać na rynku egzemplaza od amatora, który nie napstrykał więcej jak 25 - 35 tys, a generalnie dbał o sprzęt. Może i trafisz z przebiegiem kilku tysiecy. Pamietaj, nie kie kupuje się aparatu od zawodowców - oni robą duże przebiegi i zazwyczaj nie dbają przesadnie o sprzęt - bo są w pracy i mają inne priorytety.
    A jesli D200 przerasta cię opcjami - nie szkodzi - za dwa miesiące poznasz je wszystkie, i uznasz iż są bardzo przydatne, a im bardziej zaawansowany sprzęt, tym szybciej będziesz się rozwijał, na D80 nie będziesz miał takiej możliwości - nie nalezy sie ograniczać sprzetowo, w dobie tak szybkiego postepu kupuje sie to co daje najwiecej mozliwości i opcji.

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    ...Warto teraz poszukać na rynku egzemplaza od amatora, który nie napstrykał więcej jak 25 - 35 tys, a generalnie dbał o sprzęt. Może i trafisz z przebiegiem kilku tysiecy. Pamietaj, nie kie kupuje się aparatu od zawodowców - oni robą duże przebiegi i zazwyczaj nie dbają przesadnie o sprzęt - bo są w pracy i mają inne priorytety. ...
    eee, niekonecznie. Ja mam niecałe 40 tys, 2 lata używania i stan prawie idealny. Nie robię reporterki czy slubów - to dlatego.
    Niektórzy amatorzy maja body ze stanem kilka tys.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów