Bardziej od ilości klapnięć, zwróciłbym uwagę na ogólny stan body. Ja bez obaw kupiłem z 40k na liczniku, zrobiłem już prawie 10k swoich, i pewnie zrobię jeszcze ze 100k zanim migawka wyzionie ducha![]()
Szukaj
Bardziej od ilości klapnięć, zwróciłbym uwagę na ogólny stan body. Ja bez obaw kupiłem z 40k na liczniku, zrobiłem już prawie 10k swoich, i pewnie zrobię jeszcze ze 100k zanim migawka wyzionie ducha![]()
mi się wydaje że 100k to przebieg nominalny albo moze jakis średni, mało było takich na allegro na przykąłd ktore miały juz 120 000 albo 110 000 i były sprawne ??
D50 | T 55-200
no i się wyjaśniło, dzięki za konkrety
czyli mam rozumieć że 150k klapnięc w przypadku d300 to też taka lipa i producent tego nie gwarantuje (brak napraw pogwaranyjnych w razie czego), tak?
Mam Używane d200 ma 16k pstryków nic sie nie psuje poza odklejającymi sie gumkamiale to normalka.
54) Submitted by Jake
Clicks: 821,109
Shutter still alive: Yes
hmmm chyba zamiast Jake powinno być Joke
jestem w szoku
Witam. Dużo słyszałem i czytałem o nikonach,radziłem się też fotografów.Nie wspomniałem wczesniej, że z takiej klasy lustrzanką dopiero zaczynam przygodę. Zdaje sobie sprawe, że moje pytanie (80 czy 200)było naprawde prymitywne. Wybaczcie profesjonaliści.
Szacune dla was.Pozdrawiam
bez stresu... jacy oni profesjonaliści, jak nie wiedża skąd te dane, co obejmuje gwarancja i dodatkowo maja dziwne podejście do zwolennika d200 zamiast d80
Oczywiście kup D200, d80 to plastikowa wydmuszka dla niedzielnych pstrykaczy, niby to samo - ale jakże zupełnie co innego - to tak jak Tiquan i TouregWole to drugie, nawet trzyletnie
Ja sprzedałem D200 z przebiegiem 28tys w wizualnym stanie zewnętrznym "sklepowym". Warto teraz poszukać na rynku egzemplaza od amatora, który nie napstrykał więcej jak 25 - 35 tys, a generalnie dbał o sprzęt. Może i trafisz z przebiegiem kilku tysiecy. Pamietaj, nie kie kupuje się aparatu od zawodowców - oni robą duże przebiegi i zazwyczaj nie dbają przesadnie o sprzęt - bo są w pracy i mają inne priorytety.
A jesli D200 przerasta cię opcjami - nie szkodzi - za dwa miesiące poznasz je wszystkie, i uznasz iż są bardzo przydatne, a im bardziej zaawansowany sprzęt, tym szybciej będziesz się rozwijał, na D80 nie będziesz miał takiej możliwości - nie nalezy sie ograniczać sprzetowo, w dobie tak szybkiego postepu kupuje sie to co daje najwiecej mozliwości i opcji.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami