Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Uzywany d200

Post Uzywany d200

Proszę o poradę.
    Chce kupić niedrogiego, używanego Nikona d200.
    Ile może mieć max pstryknięć żeby mi od razu nie padł?

Domyślnie Odp: Urzywany d200

hmmm czy napewno d200 będzie najlepszym pomysłem?
    poszukaj na forum, o żywotności migawki było już wiele wiele razy.

nominalnie żywotność D200 to 100.000 klapnięć i z tego co pamiętam to chyba tyle właśnie Ci gwarantuje producent, że tyle tym aparatem zrobisz zdjęć i nie padnie migawka(podkreślam słowo migawka:P) a jak padnie to producent naprawia/wymienia nawet po upływie okresu gwarancyjnego.

teraz musisz sam zdecydować jaki możesz wybrać. co to znaczy "od razu nie padł" ?
    od razu to miesiąc czy rok?:> albo inaczej, od razu to ile zdjęć zrobionych przez Ciebie?

o znalazłem wątek:
    w szukajce wpisałem 'żywotność migawki d200'
    Ostatnio edytowane przez Mrozu ; 18-06-2008 o 20:34 Powód: dodanie linka

Dzieki serdeczne
    Pozdrawiam

hmmm czy napewno d200 będzie najlepszym pomysłem?
    To stwierdzenie troche mnie zastanowiło...
    A może coś innego niz uzywany D200? może NoweD80?

w d80 bym nie inwestował, matryca ta sama, cena nówki d80=cenie mało używanego d200, a opcji od zatrzęsienia więcej.
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    w d80 bym nie inwestował, matryca ta sama, cena nówki d80=cenie mało używanego d200, a opcji od zatrzęsienia więcej.

tak zgadzam się z Tobą w 100%, sam gdybym miał teraz możliwość wyboru to brałbym d200.

napisałem tak jednak ze względu na treść i formę posta kolegi @Raptusmil. a teraz, pytaniem czy może lepiej nowy d80 tylko mnie utwierdził w przekonaniu, że sam nie zauważa żadnych różnic między tymi dwoma korpusami, więc mogę wnioskować że nie będzie w stanie wykorzystać tej przewagi d200.

a takie "okrojenia" dwusetki jak np brak trybów tematycznych może na początku bardzo utrudnić przygodę z fotografią

Pozdrawiam serdecznie
    Mrozu

a ja zgadzam się z Tobą
    wszystko zależy od poziomu wiedzy kolegi Raptusmil
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie Odp: Uzywany d200

Cytat Zamieszczone przez Raptusmil Zobacz posta
    Proszę o poradę.
    Chce kupić niedrogiego, używanego Nikona d200.
    Ile może mieć max pstryknięć żeby mi od razu nie padł?
    Jak będzie mieć poniżej 10 k to bierz bez wahania.

pebees
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Mrozu Zobacz posta
    nominalnie żywotność D200 to 100.000 klapnięć i z tego co pamiętam to chyba tyle właśnie Ci gwarantuje producent, że tyle tym aparatem zrobisz zdjęć i nie padnie migawka(podkreślam słowo migawka:P) a jak padnie to producent naprawia/wymienia nawet po upływie okresu gwarancyjnego.
    Och, wspaniale by było.. a może jest? Pokaż mi gdzieś w jakichkolwiek papierach, które otrzymałeś z aparatem, albo w innym 'wiarygodnym' miejscu taki zapis...
    Już tyle razy było pisane, że producent 'przetestował migawkę na 100 tysięcy klapnięć', ale daje i tak rok gwarancji na aparat.

pisząc "chyba" zostawiłem sobie pewną furtkę dzięki której mogę się teraz wykręcić z poprzedniego posta.

a tak na poważnie, wszędzie się pisze o żywotności 100.000 klapnięć (czasami 90.000), na wielu portalach więc to raczej się z fusów nie wzięło. a o pogwarancyjnej wymiania ktoś pisał na tym forum swego czasu, nie wiem nawet czy nie w tym wątku który przytoczyłem.

jeśli wprowadziłem nowego użytkownika w błąd to biję się w pierś, a następnym razem obiecuje że będe cytował

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów