Właśnie pracowałem nad niemalże identycznym kadrem jednak Twoje niebo kompletnie mnie zniechęciło do dalszej pracy![]()
Gratuluje i pozdrawiam
Szukaj
Właśnie pracowałem nad niemalże identycznym kadrem jednak Twoje niebo kompletnie mnie zniechęciło do dalszej pracy![]()
Gratuluje i pozdrawiam
Rafale - robiliśmy w jednym czasie więc w czym problem ?
No mam problem z doborem optymalnej ekspozycji, tzn takiej aby całą fakturę nieba uchwycić, a ziemię doświetlić na tyle żeby dało się z niej na maxa wyciągnąć. Robię postępy co prawda ale jeszcze wiele czasu minie zanim coś sensownego zacznie wychodzić. Przyznam że lepsze rezultaty zacząłem uzyskiwać po instruktażu Artura odnośnie prawidłowego odczytu histogramu. Ale cóż generalnie nie poddaję się, następnym razem bedzie lepiej![]()
Pięknie!
a ja do znudzenia: JAK się takie coś uzyskuje?to HDR nie jest, bo przecież fale...więc?
;-((((((
ja pracuję programem NIKON CAPTURE NX - jest to program w którym jest możliwość ( po wywołaniu zdjęcia z RAW-u ) stawiania okręgów na dowolnym obszarze zdjęcia np. kawałku nieba i przykładowo jego rozjaśnienie lub przyciemnienie albo dodanie koloru ect. - program nie jest tak uniwersalny jak PhotoShop ale przy wprawieniu się daje wiele satysfakcji i jest w miarę łatwy - oczywiscie obrabiana fotka powinna być w miarę poprawnie naświetlona
to tak w skrócie - pozdrawiam
dzięki.
To chyba trzeba sobie zainstalować będzie
Bardzo trafiony tytuł!!!!
Prosty i mam wrażenie, że taki twardy, kanciasty kadr.
Ale to wszystko co piszę to tylko na plus dla fotki.
Im dłużej patrzę tym bardziej mnie wciąga i zachwyca -no i o to chyba chodzi.
Za kolorystykę,prostotę,wyobraźnię i trafność spojrzenia ja daję ****
Chyba uzasadniłam??????
NIKON - system
miło sie to oglądafajnie czysto i ciekawie skadrowane
![]()
D300 l MB-D10 l D50 l N 50 1.8 l N 18-55 l N 80-200 2.8 l N 300 2.8 l SB-800 l www.markysz.ownlog.com
bardzo się podoba - fajne połączenie linii drzew, plaży i morza - do tego odpowiednie zachmurzenie - super![]()
Skontaktuj się z nami