Close

Strona 16 z 22 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 217

Domyślnie Odp: Capture NX 2 trial

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    ad zakupu wersji up z usa - prawdopodobnie nie bedzie "kompatybilna" z europejską numerologią, juz wczesniej NC w wersji euro nie nakładał sie na usa...
    nie nakladal sie, bo sa to rozne wersje jezykowe. brytyjski i amerykanski angielski. niemniej obie mozna zainstalowac od zera i aktywowac tym samym kluczem.
    podpis nieczytelny

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No tak, tak... Tylko, ze kiedy juz wszystko jest ustawione w Adjust, to korekty w Develop przebiegaja nieco na czuja, bo nie wiadomo jak bedzie wygladalo po korekcie, kiedy ponownie wlaczy sie to co bylo ustawione w Adjust. Pop...ne na maksa! :[
    Stig, nie jest tak.
    Jeśli cofniesz się w korektach wyżej parę poziomów (zrobionych wcześniej) to mimo, że program automatycznie wyłącza korekty z poziomów niższych (zrobionych później), można je włączyć (niestety trzeba klikać każdą po kolei) i edytować korektę z wyższego poziomu. Warunkiem jest jednak to, że zanim ponownie odchaczysz korekty niższego poziomu musisz rozwinąć korektę wyższego poziomu, którą chcesz poprawić.

... no i &*%$#@#$%. Zrobiłem dzisiaj czyszczenie katalogów temp, wywaliłem historię i cache z IE (skąd on się tam robi skoro nie używam), wywaliłem nie używane dwa profile testowe i ... Capture NX2 przestał działać. Wyświetla, że mam 0 dni i koniec - został exit. Ponowna reinstalacja nic nie daje, Czyszczenie rejestrów nic nie daje. Na razie nie mogę odpalić NX2
    pozdrawiam Sebastian

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    ... no i &*%$#@#$%. Zrobiłem dzisiaj czyszczenie katalogów temp, wywaliłem historię i cache z IE (skąd on się tam robi skoro nie używam),
    ale inne programy i sam windows uzywa.
    podpis nieczytelny

Ciekawe:
    Program pokazuje mi że zostało mi 0 dni, wciskam wprowadź kod i następnie cancel i pokazuje mi ze zostało mi 30 dni, a po kliknięciu continue trial który jest wtedy aktywny wywala się w kosmos
    pozdrawiam Sebastian

U mnie działa bardzo dobrze. Jednak dla mnie tak samo dory jest NX1... Nie mam dwóch monitorów. Retusz i tak robię na TIFF-ie w PS-ie, tego nic nie przegoni. Rozszerzenie możliwości funkcji "control point" nie powala mnie z nóg. U mnie szybkość działania obu porównywalna. Najgorsze jest to, że i tak chyba trzeba będzie wydać kasę na NX2 bo chyba zaprzestaną aktualizować NX1.

Cytat Zamieszczone przez killertowa Zobacz posta
    ... w korektach wyżej parę poziomów (zrobionych wcześniej) to mimo, że program automatycznie wyłącza korekty z poziomów niższych (zrobionych później), można je włączyć (niestety trzeba klikać każdą po kolei) i edytować korektę z wyższego poziomu. Warunkiem jest jednak to, że zanim ponownie odchaczysz korekty niższego poziomu musisz rozwinąć korektę wyższego poziomu ...
    !@#$%^&*!@#$%^&*!@#$%^&* swietne, do srebrnych ust! (sorki za off)

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Ciekawe:
    Program pokazuje mi że zostało mi 0 dni, wciskam wprowadź kod i następnie cancel i pokazuje mi ze zostało mi 30 dni, a po kliknięciu continue trial który jest wtedy aktywny wywala się w kosmos
    Mógłbym Ci tu dawać opisy i proponować to i owo, np. odinstalowanie i ponowną instalację NETFramework 2.0, ale najprościej będzie Ci zainstalować system na VirtualBox-ie.

Jak masz wydajny komputer, to różnice w szybkości działania programu będą mało zauważalne.

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No ja kupilem aparata i kce tera se zdjecia wywolywac. I wywoluje... Ino tak wolno mnie to idzie, panie kolego. Otworzyc jedno, nagmerac, zapisac. A on jeszcze tak dlugo i otwiera i zapisuje. I jak juz sobie wszystko porobie (U-pointy, obroce, przytne) a sie mnie przypomni, zeby dziebko balans poprawic, to sie pozniej okazuje, ze wszystko co w Adjust bylo -- powylaczal. I znowu trza tam wrocic, powlaczac, zeby sie okazalo, ze przed chwila wprowadzona korekta balansu, wymaga jeszcze minimalnej korekty. Wracam do Develop, koryguje... i znowu musze wlaczyc to co w Adjust, bo NX mnie to na czas korekty w Develop -- wylaczyl.
    Ten problem można chyba rozwiązać zaznaczając opcję:

Edit - Preferences - General - Keep all steps active in edit list (requires fast processor)

Ale wtedy - choć może to być trudne do wyobrażenia - NX2 chodzi chyba jeszcze wolniej.

Można też w czasie wykonywania dowolnej operacji z górnej części listy klliknąć ostanie/ostatnie chciane działanie. Można, o czym było wcześniej, też oczywiście eksportować do jpg wiele wybranych plików przypisując im jednocześnie zestaw ustawień na zasadzie paste lub load adjustments.

Strona 16 z 22 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów