Tr0n, przetłumacz swoje posty na japoński, a przynajmniej na angielski i niemal pewne, że twórcy softu popełnią seppuku.![]()
Może oni nie wiedzą, że tak są źle odbierani na naszym forum?![]()
Szukaj
Tr0n, przetłumacz swoje posty na japoński, a przynajmniej na angielski i niemal pewne, że twórcy softu popełnią seppuku.![]()
Może oni nie wiedzą, że tak są źle odbierani na naszym forum?![]()
albo zrobią z tego licencję do Sjuper Najkon Kaptur 2.1.3.4.x.h.2.s, a wówczas oapdną chmary użytkowników żółtego logo i wcisną 70-200 tam gdzie przeważnie jest jednokierunkowa w drugą stronę (nie dotyczy pewnego odsetka ktoremu sprawiłoby to przyjemność) ,
Tylko nie wiem mnie za tekst czy Ciebie za pomysł wysłania
W razie czego to ja sie zrzekam praw autorskich do tej licencji![]()
pozdrawiam Sebastian
pozdrawiam Sebastian
Niestety Panowie, ale technologia U-point przy całych swoich zaletach ma też wadę - po prostu MUSI pracować na pliku w pełnej rozdzielczości. Automatyczna selekcja jest bowiem realizowana przez porównywanie cech sąsiednich pikseli obrazu, takich jak lokalizacja, odcień, natężenie, saturacja, składowe RGB, faktura (choć trochę dziwnie może to brzmieć w kontekście punktu obrazu) i nie może być zrobiona na podglądzie.
http://www.upoint.com/site/
szkoda, że to już nie to samo forum...
Erie, a otworz sobie z 10 zdjec w CameraRAW, nastepnie wybierz krorykolwiek z nich (szybko sie pokazuje na ekranie, prawda?), a potem wlacz lupke i powiekszaj. Co Ci sie powieksza -- prevka JPG zaszyta w pliku czy pelnorozdzielczy obraz? Tej szybkosci nie mozna kompletnie porownac do zolwiastego zachowania NC.![]()
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Czy jest gdzieś jakiś samouczek do NX2 ?
Chciałbym go troszkę wszechstronniej przetestować zanim kupię.
Może jakieś ksero książki ?
Pozdrawiam
Wczoraj postanowiłem spróbować, skąd to niezadowolenie na szybkość NX2. Wrzuciłem ostatni ślub, otworzyłem pierwszego NEFa z kościoła, wprowadziłem lekką korektę WB i ekspozycji, troszkę kontrastu i zapisałem. Zaznaczyłem fotki z kościoła, kazałem wprowadzić zapisane ustawienia i... dostałem szału. Po 30 minutach nadal nie doszedł do końca ceremonii. Szlag mnie trafił, wyłączyłem to w cholerę i zrobiłem to samo w C1 w czasie nieporównywalnie krótszym. Może NX2 wywołuje super fotki, może ma większe możliwości, może jest cudny, jedyny i niepowtarzalny. Ale prędkość działania eliminuje go praktycznie jako narzędzie pracy. Jeżeli byłbym na niego skazany to chyba przesiadłym się na JPG![]()
Skontaktuj się z nami