Close

Strona 15 z 22 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 217

Domyślnie Odp: Capture NX 2 trial

Tr0n, przetłumacz swoje posty na japoński, a przynajmniej na angielski i niemal pewne, że twórcy softu popełnią seppuku.

Może oni nie wiedzą, że tak są źle odbierani na naszym forum?

Cytat Zamieszczone przez ADAM1 Zobacz posta
    Tr0n, przetłumacz swoje posty na japoński, a przynajmniej na angielski i niemal pewne, że twórcy softu popełnią seppuku.
    albo zrobią z tego licencję do Sjuper Najkon Kaptur 2.1.3.4.x.h.2.s, a wówczas oapdną chmary użytkowników żółtego logo i wcisną 70-200 tam gdzie przeważnie jest jednokierunkowa w drugą stronę (nie dotyczy pewnego odsetka ktoremu sprawiłoby to przyjemność) ,
    Tylko nie wiem mnie za tekst czy Ciebie za pomysł wysłania

W razie czego to ja sie zrzekam praw autorskich do tej licencji
    pozdrawiam Sebastian

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    W razie czego to ja sie zrzekam praw autorskich do tej licencji
    Do tej akurat licencji, to ja też, ale jak znam Japońców, to dobrze, aby wiedzieli, że nie wszyscy srają pod siebie z zachwytu z powodu ich softów.

Tak chodzę po różnych nikonowskich, obcojęzycznych forach i tylko u nas psioczy się na na twórców tego dzieła najwięcej.

Cytat Zamieszczone przez ADAM1 Zobacz posta
    Tak chodzę po różnych nikonowskich, obcojęzycznych forach i tylko u nas psioczy się na na twórców tego dzieła najwięcej.
    Ciekawe czy część funkcji które np chciałby Stig nie jest objęta różnymi patentami. W about też Nikon wypisuje kilka patentów. zresztą sposób pracy znany z CaptureOne reklamowaliśmy Nikonowi przy okazji prezentacji D300 i D3 w Łodzi i obiecali zgłosić dalej.
    pozdrawiam Sebastian

Niestety Panowie, ale technologia U-point przy całych swoich zaletach ma też wadę - po prostu MUSI pracować na pliku w pełnej rozdzielczości. Automatyczna selekcja jest bowiem realizowana przez porównywanie cech sąsiednich pikseli obrazu, takich jak lokalizacja, odcień, natężenie, saturacja, składowe RGB, faktura (choć trochę dziwnie może to brzmieć w kontekście punktu obrazu) i nie może być zrobiona na podglądzie.

http://www.upoint.com/site/
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Ciekawe czy część funkcji które np chciałby Stig nie jest objęta różnymi patentami.
    To jest wysoce prawdopodobne,nie zgłębiałem tego tematu, ale powęszę.

Ale powiem Ci, że ciężko jest wymyślić koło drugi raz i jeśli nie udostępniają tego patentu z C1, to będzie jak jest i "niama" co psioczyć.

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Niestety Panowie, ale technologia U-point przy całych swoich zaletach ma też wadę - po prostu MUSI pracować na pliku w pełnej rozdzielczości.
    Erie, a otworz sobie z 10 zdjec w CameraRAW, nastepnie wybierz krorykolwiek z nich (szybko sie pokazuje na ekranie, prawda?), a potem wlacz lupke i powiekszaj. Co Ci sie powieksza -- prevka JPG zaszyta w pliku czy pelnorozdzielczy obraz? Tej szybkosci nie mozna kompletnie porownac do zolwiastego zachowania NC.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Szczecinek

Czy jest gdzieś jakiś samouczek do NX2 ?
    Chciałbym go troszkę wszechstronniej przetestować zanim kupię.
    Może jakieś ksero książki ?

Pozdrawiam

Wczoraj postanowiłem spróbować, skąd to niezadowolenie na szybkość NX2. Wrzuciłem ostatni ślub, otworzyłem pierwszego NEFa z kościoła, wprowadziłem lekką korektę WB i ekspozycji, troszkę kontrastu i zapisałem. Zaznaczyłem fotki z kościoła, kazałem wprowadzić zapisane ustawienia i... dostałem szału. Po 30 minutach nadal nie doszedł do końca ceremonii. Szlag mnie trafił, wyłączyłem to w cholerę i zrobiłem to samo w C1 w czasie nieporównywalnie krótszym. Może NX2 wywołuje super fotki, może ma większe możliwości, może jest cudny, jedyny i niepowtarzalny. Ale prędkość działania eliminuje go praktycznie jako narzędzie pracy. Jeżeli byłbym na niego skazany to chyba przesiadłym się na JPG

Cytat Zamieszczone przez Xathloc Zobacz posta
    Wczoraj postanowiłem spróbować, skąd to niezadowolenie na szybkość NX2. Wrzuciłem ostatni ślub, otworzyłem pierwszego NEFa z kościoła, wprowadziłem lekką korektę WB i ekspozycji, troszkę kontrastu i zapisałem. Zaznaczyłem fotki z kościoła, kazałem wprowadzić zapisane ustawienia i... dostałem szału. Po 30 minutach nadal nie doszedł do końca ceremonii.
    Bo to się nazywa czas rzeczywisty - ceremonia chyba krótsza nie była

Jeszcze nie wrzuciłem na próbę nowej wersji, ale z tego co piszecie, to jakoś mi się nie śpieszy
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Strona 15 z 22 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów