Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Domyślnie Odp: Filtry do macro?

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    do mocowania dcr-a?? Jeśli o niego pytasz to nie- ma on specjalny uniwerslany klips, który zaczepia się na pyszczek obiektywu.
    Zobacz opis proszę: http://www.foto-tip.pl/sklep/product...products_id=51
    Scarlet

te tulejki tyczą się mz kompaktów, przy lustrzankach, a właściwie obiektywach do lustrzanek nie potrzebna jest żadna tulejka.
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Bo oni odwołują się przede wszystkim do posiadaczy aparatów kompaktowych.

EDIT: emet_b był szybszy
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

a to dzięki
    Scarlet

Zdradź jeszcze, do jakiego szkła będziesz to podpinać?

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Ostatnio Jarek76 wstawił fotkę robioną z tym Raynoxem w dziale makro - bardzo fajnie wyszło.
    Tylko że ja raynoxa podpinałem do super ostrej 60, jak to będzie na gorszym szkle tego niestety nie wiem

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Cytat Zamieszczone przez Xathloc Zobacz posta
    Zdradź jeszcze, do jakiego szkła będziesz to podpinać?
    Nikkor 18-55 mm
    Scarlet

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Tylko że ja raynoxa podpinałem do super ostrej 60, jak to będzie na gorszym szkle tego niestety nie wiem
    Scarlet z pewnością ma świadomość, że do makro należy podchodzić z obiektywem do tego przeznaczonym.

Myślę, że powinno być też nieźle z pozostałymi obiektywami makro. Xathloc podpinał do Tamrona 90, emet_b do Tokiny 100 i do Tamrona 55-200 macro. Obaj wyrażali pozytywne opinie. Wygląda na to, że ten DCR nieźle się sprawuje.
    Myślę, że niedługo spikniemy się na plenerek makro i będę miał okazję sam się przekonać. Może jeszcze ktoś się pojawi z pierścieniami?

EDIT:
    Cytat Zamieszczone przez scarlet Zobacz posta
    Nikkor 18-55 mm
    Pomyśl może jednak o czymś do makro. Z tym 18-55 to pewnie będzie kiepska sprawa
    Ostatnio edytowane przez pinio ; 12-06-2008 o 10:56
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Podpinałem również do N18-55, dawało radę przy zdjęciach do sklepów internetowych (elementy biżuterii), Klient nie miał zastrzeżeń. Ale nie mam zwyczaju oglądać cropów i powiększać do 100%, więc może dlatego

dodam, że przy Tamronie 55-200 przy max ogniskowej+dcr powiększenie bylo większe niż przy zestawie T100+dcr, a minimalna odległość ostrzenia przy tamron+dcr wyniosła około 40-50cm a to bardzo dobry wynik.
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów