Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Domyślnie Odp: Filtry do macro?

Mam jeszcze jeden obiektyw z fukncją macro, więc może styknie.
    Scarlet

Cytat Zamieszczone przez scarlet Zobacz posta
    Mam jeszcze jeden obiektyw z fukncją macro, więc może styknie.
    A możesz napisać jaki?

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Mialem ja kiedys i nadal mam d50 + 2 kity 18-55 i 55-200, pierwszy lezy w szafie, drugi nie wiem gdzie
    Zakupilem reynoxa oniegdaj i uzywalem z 55-200 ale odleglosc ostrzenia bylo bliziutko (4-5 cm z tego co pamietam ale to bylo dawno), z 18-55 facet w sklepie mi powiedzial ze sie nie da wiec nawet nie sporobowalem - mowil ze ostrosc bedzie z 1 cm doslownie jesli w ogole zlapie - ale nie mowie tego na 100%.
    Wydaje mi sie ze reynox bedzie sie sprawdzal powyzej 70mm.
    A soczewki tez mialem (wytargowalem do reynoxa gratis jedna) - ale jakos byla zadna - faktem jest to ze mialem +10.
    Czyli bylo to 55-200 + reynox + soczewka = mydlo.

Potem zakupilem pierscienie i bylo juz ciekawiej choc bez rewelacji - teraz mam to wszystko + 105VR, ale wiekszosc robie golym 105. Szklo jest cudne.
    Takze zaczalem od konca.

Pozdrawiam,

edit: Tak mi przyszlo do glowy, zeby to wszystko powyciagac i zrobic jakis tescik ze skalami itp. aby kazdy mogl zobaczyc zanim kupi...
    Ostatnio edytowane przez MARTINK ; 13-06-2008 o 12:47

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Smile

Część,
    chcę kupić Raynox DCR-250 i właśnie zastanawiałam się czy do mojego aparatu będę potrzebowała jeszcze jakiejś tulejki ale po przeczytaniu waszych postów wiem ze tuleja nie jest potrzebna.
    Ostatnio edytowane przez Mrynia ; 14-06-2010 o 19:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mrynia Zobacz posta
    Część,
    chcę kupić Raynox DCR-250 i właśnie zastanawiałam się czy do mojego aparatu będę potrzebowała jeszcze jakiejś tulejki ale po przeczytaniu waszych postów wiem ze tuleja nie jest potrzebna.
    Raynox-a zakłada się na szkło z przodu na gwint, nie potrzeba żadnych tulejek.

Rozmiar gwintu: 52mm - 67mm

Domyślnie

Albo 43mm bez adaptera nakrecany jak filtr.
    D90 + słoik po Kieleckim

Domyślnie

moze lepiej kup soczewke nikona 4T. jakos swietna, duzo lepsza niz tego raynoxa.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Witam, czy moge dolaczyc sie do dyskusji z pytaniem?

Posiadam Nikona D40x (podobnie jak Scarlett) a do tego jeden z obiektywow to Sigma 150mm f2.8. Prosze doradzcie mi, czy jest sens kupowac do tego taki pierscien posredni?
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc...s_Tube_DG.html
    Chodzi mi o uzyskanie wiekszego powiekszenia, bez zbytniego tracenia na ostrosci oczywiscie.
    Z gory dziekuje za odpowiedz.

Domyślnie

Ostatnio nabyłem n55 f3.5.Czy PK-3 Ring jest potrzebny czy wystarczy Raynox DCR-250?
    out of the body
    OM10+S28-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez U-CUT Zobacz posta
    Ostatnio nabyłem n55 f3.5.Czy PK-3 Ring jest potrzebny czy wystarczy Raynox DCR-250?
    Z tego co pamiętam to oryginalny pierścień do tego szkła to PK 13, ja miałem tańszą wersję tego pierścienia i nazywała się chyba M8. Z raynoxem nie próbowałem

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów