program chodzi u mnie dosc, szybko, operacje (poza odsumianiem) sa wykonywane w czasie rzeczywistym, jednak pliki (bez odszumiania)zapisuja sie dosc dlugo nawet do 8 s (sam proces zapisu), czy moge cos zrobic , czy ten typ tak ma juz?
Szukaj
program chodzi u mnie dosc, szybko, operacje (poza odsumianiem) sa wykonywane w czasie rzeczywistym, jednak pliki (bez odszumiania)zapisuja sie dosc dlugo nawet do 8 s (sam proces zapisu), czy moge cos zrobic , czy ten typ tak ma juz?
Ostatnio edytowane przez luxius ; 09-06-2008 o 18:42
Jeśli dobrze pamiętam, to wszystkie operacje w trakcie robisz tylko na podglądzie. Dopiero w momencie zapisu sa wykonywane na całym pliku![]()
yhyto wyglada, ze kicha....
Osiem sekund? Ekspres...
Krzysztof Paszkiewicz
no nie wiem:0 w ps to sie robi praktycznie od razu.....
Bardzo przepraszam, ale muszę zadać to pytanie:
PO JAKĄ CHOLERĘ POTRZEBNA WAM AŻ TAKA, WYIMAGINOWANA, PIEROŃSKA SZYBKOŚĆ?
bo już w głowę zachodzę i sam nie wiem.![]()
Dokąd się Wam tak śpieszy?
Ja nawet staram się zrozumieć tych "klapaczy lustrem", którzy przynoszą z sesji ok. 500 fotek, trudno, ale przecież z tej liczby, takich do obróbki, to będzie może 80, a może mniej, to o co właściwie chodzi i po co ten pośpiech.
Od razu widać, ze nigdy oni nie trzymali w rękach porządnego analoga, bo wówczas mieliby troszkę inne nawyki, a tak to wszystko musi się dla nich dziać w atomowym tempie, komputer musi być z tych najszybszych, a zaoszczędzony w ten sposób czas wykorzystują .......
.............. ano właśnie na co wykorzystują, bo podobno fotografia to ich hobby, a do tego zaliczam też obróbkę, bo to nierozłączna jego część.
Zamiast więc zbijać bąki niech lepiej przestaną liczyć sekundy pracy NX-a, bo to śmieszne jest.
Zeby szybciej skonczyc robote.
Zeby oddac klientowi zdjecia z imprezy w 2, 3 godziny po jej zakonczeniu.
Zeby po powrocie ze zdjec o 22giej, nie siedziec nad nimi do 4 nad ranem, tylko juz o polnocy polozyc sie spac po ciezkim dniu, tym bardziej, ze od rana na glowie bedzie zupelnie inna robota.
Naprawde nie potrafisz zrozumiec tak prostych rzeczy?
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Skontaktuj się z nami