Szukaj
skoro 2 miechy byl w serwisie to serwis ma obowiazek o te 2 miechy przedluzyc gwarancje czy nie?
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Hm... teoretycznie może pomóc, pod warunkiem, że po wyjęciu z zamrażalnika dasz mu "odetchnąć" przez chociaż jeden dzień.
A zaglądałeś pod lustro? Migawka się nie zablokowała, coś nie wpadło? W komorze baterii nic się nie rozlało, śmierdzi coś? Jak próbujesz go włączyć to słychać buczenie/pisk w środku (trzeba ucho przyłożyć) od lampy?
Dziwna sprawa, dziwna... wygląda mi to na jakiś skutek mało fachowej naprawy poprzednich usterek i dziabnięta płyta główna lub któryś z modułów. Naprawa samemu niewykonalna (same SMD w środku...).
D80/D7000 www.tech-blog.pl / galeria.tech-blog.pl
dam mu odpoczac nawet tydzien, bo i tak mnie w domu nie bedzie
nic z tych rzeczyA zaglądałeś pod lustro? Migawka się nie zablokowała, coś nie wpadło? W komorze baterii nic się nie rozlało, śmierdzi coś? Jak próbujesz go włączyć to słychać buczenie/pisk w środku (trzeba ucho przyłożyć) od lampy?
nie sadze, bo od ostatniej naprawy w grudniu aparat dzialal bezproblemu. a naprawa polegala na wymienie samej lampy blyskowej. poprzednia byla wymiana plytki z matryca, w kwietniu 2007. wiec to tez odpada. a SMD nie stanowi dla mnie problemu akurat, ale niestety nie widze nic co by wygladalo na uszkodzone, bez rozpiski sygnalow w punktach testowych nie ma szans na wykrycie bledu, a serwis w tym wypadku tez raczej sie nie w takie cos nie bawi tylko wymienia modul bo to szybciej i w efekcie taniej. nie ma sie co zamartwiac, bede mial mnostwo zapasowych czesci jak sie druga d80 sypnie pogwarancyjnieDziwna sprawa, dziwna... wygląda mi to na jakiś skutek mało fachowej naprawy poprzednich usterek i dziabnięta płyta główna lub któryś z modułów. Naprawa samemu niewykonalna (same SMD w środku...).![]()
podpis nieczytelny
No właśnie, a jak byś poszedł tym tropem? Kup na jakiejś aukcji druga taka zajechaną puszkę za grosze i spróbuj z dwóch złożyć jedną.Ja tak kiedyś, dawno temu, robiłem z napędami optycznymi (to było w czasach, kiedy nagrywarka DVD nie kosztowała 150 PLN, ba, nikt nie słyszał jeszcze o nagrywarkach DVD) i nawet odniosłem kilka sukcesów na tym polu. A miałem jakiś niefart, że napęd posypał mi sie kilka razy...
Skontaktuj się z nami