Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Weronika lat 5

Domyślnie Odp: Weronika lat 5

No tak , wzór do naśladowania
    D-300 , N18-70 ,N50 f1.4 , SB-800

mam pytanie do moderatora który dokonał operacji na tej fotce - dlaczego po prawie czterech dniach od wystawienia przenosi się watek z "albumowych " do działu "Ludzie -portret" nie rozumiem takiego posunięcia

ponadto jako autor nie czuję się na siłach wystawiać zdjęć w tym dziale , gdzie kryteria oceny są znacznie ostrzejsze

poza tym nie umieszczono informacji o przeniesieniu wątku a zwykle się tak czyni - proszę więc o nie uszczęśliwianie na siłę

pozdrawiam serdecznie

Witam... co do wnuczki to już chyba każdy czytał i widział ... mi pozostaje jedynie podpisać się pod słowami innych ... Zdjęcie samo w sobie również ma to coś czego brakuje w niektórych portretach ... może to zasługa wnuczki? ... a teraz tak poważniej osobiście (nie żebym się czepiał) ale odnoszę wrażenie że to zdjęcie nie jest ostre ... moim subiektywnym zdaniem ostrość złapałeś na jej rękawie ... ramieniu ... przez co twarz jest troszkę rozmyta ... wskazywałoby na BF? Ale w sumie każdy robi zdjęcia po to by cieszyły i żeby mieć przyjemność z robienia zdjęć więc nie bierz sobie za bardzo do siebie mojej uwagi (pewnie się mylę).

Pozdrawiam i jeszcze raz gratulacje

Januszu - Twoja Weronika to żyła złota
    I nie panikuj z przeniesieniem do innego działu - tutaj też jest bardzo na miejscu.
    Pozdrawiam serdecznie.
    Krzysztof Paszkiewicz

Co tu dużo gadać, potrzebna Ci BLENDA i tyle.

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    mam pytanie do moderatora który dokonał operacji na tej fotce - dlaczego po prawie czterech dniach od wystawienia przenosi się watek z "albumowych " do działu "Ludzie -portret" nie rozumiem takiego posunięcia
    nie przeglądam codziennie wszystkich działów i wszystkich postów. Do tego wątku zajrzałem przez wzgląd na autora i na modelkę , a że to było 4 dni po wystawieniu....

ponadto jako autor nie czuję się na siłach wystawiać zdjęć w tym dziale , gdzie kryteria oceny są znacznie ostrzejsze
    tak i nie. Zdjęcie powinno sie umieszczać zgodnie z kategoriami. W przypadku kategorii z ludźmi jest mały problem - zdjęcia czasami pasują do kilku kategorii naraz. To jest świetny, naturalny portret. Tylko dodać blende i byłoby już w ogóle super. Jest lepsze niż niektóre z lampą, którą to za twardo świecisz.
    Co do kryteriów oceniania w działach - powinny być rózne. Jeśli nie są - to są inne tego powody (domyślam się dlaczego tak jest) i to by było na inną dyskusję.

poza tym nie umieszczono informacji o przeniesieniu wątku a zwykle się tak czyni - proszę więc o nie uszczęśliwianie na siłę
    o przenosinach juz najczęściej nie informuję. Kiedyś tak robiłem, ale było potem za dużo korespondencji z autorami zdjęć. Przy czym o ile tu można by faktycznie podyskutować, to są wręcz ewidentne "pomyłki" ale autorzy są uparci i chcą zdjęcia gdzie indziej. Przyjełem więc zasadę, że ci autorzy którzy się nie zgadzają z takim, a nie innym przeniesieniem - gdy o tym napiszą, to z nimi o tym rozmawiam (na PW).
    Myslałem, że ci tym przeniesieniem zrobię przysługę. Jeśli nie chcesz - mogę przenieść.

Więcej wiary w siebie. To dobre zdjęcie - o czym choćby świadczą komentarze, także te dane już w dziale portret.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

ok Jacku Twoja argumentacja trafiła , aczkolwiek nie do końca - jest tutaj i niech zostanie, ja wiem że fotka mimo kilku (drobnych)niedociagnięć jest fajna ( została też wyróżniona na innym forum)

pozdrawiam

super fotka. kolory, swiatło i reszta też ja tez bede robić takie portrety dzieciom, jak bede miał
    www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

No i kup se komplet BLEND.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów