Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Klamory

Domyślnie Odp: Klamory

Kurde, ale narwany
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

bombel
    Gość

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    bombel, spokojnie, czlowiek bladzi
    Wydaje się, a przynajmniej myślę, że to widać, kto tu zachowuje więcej spokoju.

Błądzi? Jasne, ale dlaczego na mnie wrzeszczy? A tajemnica obrazka to photomatiks. Ściągnij, przesuń wszystkie suwaki najbardziej na prawo, a potem w dowolnym odejmij ze dwa procent i też wyjdzie.

A potem już będziesz Ahtysta.

Autor niech nie przesadza- spotkałeś się na razie tylko z łagodną formą krytyki więc nie ma co szaleć i zacietrzewiać się. Nie każdemu musi się podobać to co stworzyłeś i tyle w temacie.

Panowie, Bombel to dział odpowiedni do prezentowania tego typu projektów więc nie ma o co kruszyć kopii. Fakt, że ordynarny photomatix ale przynajmniej nie w "krajobrazie" co się zdarzało...

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Błądzi? Jasne, ale dlaczego na mnie wrzeszczy?
    Masz racje, wrzeszczec nie nalezy, to jest niegrzeczne.

A tajemnica obrazka to photomatiks. Ściągnij, przesuń wszystkie suwaki najbardziej na prawo, a potem w dowolnym odejmij ze dwa procent i też wyjdzie.
    O, dzieki bombel! Wiedzialem, ze mi pomozesz Lubie wiedzec jak powstaja efekty pokazywane na zdjeciach, mimo, ze nie do konca mi sie podobaja

A potem już będziesz Ahtysta.
    Ba! Ahtysta przez duze 'A'
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

...jesli myslicie, ze to photomatix to powodzenia

Cytat Zamieszczone przez elvisONE Zobacz posta
    jak zwal tak zwal, gdyby podzielic efekt pracy na dwie rzeczy: zdjęcie ( kadr, kompozycja w kadrze itd ) oraz sposób obróbki, to jedno jest gorsze od drugiego, po pierwsze, po usunięciu wszelakiej obróbki i dobraniu sie do kadru, oszcyszczajac go ze wszystkich psujących efektów, okazuje sie ze zdjęcia nic nie przedstawiają, jakąs niechlujną kompozycje która nie wiadomo jak jest doswietlona, brak jakiegos elementu przewodzacego, dominanty, po drugie obróbka która jest koszmarna. to forum przerabiało juz mase podobnych zdjęc, jedno gorsze od drugiego, ale oczywiscie mało tego i trend na udziwnianie i jechanie po krawędzi wciaz trwa, dlaczego nie wydobywamy ze zdjęcia najciekawszych i najsmaczniejszych kąsków, wrzucając wszystko do jednego wora chybionej obróbki, oczwiscie autor moze powiedziec, ze tak miało byc, swiadczyc to jedynie moze o guscie a o gustach sie nie rozmawia, chociaz w mojej opinii to brak gustu i odpowiedniego wyczucia, mi sie te prace ni epodobają, wręcz sa antytezą dobrego kadru, gdzie wychodzimy od ogólu do szczególu, skupiając sie na kadrze a koncząc na odpowiedniej obróbce, zawsze koncząc jakies zdjęcie wpatruje sie godzinami co mozna jeszcze poprawic, co ulepszyc jak wydobyc smaczek który cos opowiada, cos co sprawia ze mozna zdjęcie oglądac godzinami i co sprawia przyjemnosc, tutaj tego nie ma , a sądząc po podejsciu autora długo jeszcze nie bedzie.

bombel
    Gość

Photomatix, photomatix, to pewne - niejeden już taki koszmarek się tu pojawiał. A jeśli jest coś, co robi jeszcze gorzej, to wolę nie poznawać nawet nazwy.

No tak , zdjecia sa trzy , komentarzy nieco wiecej,ale racja jest jedna i ma ja Bombel koniec i kropka.

ps.
    ElwisONE mam mala prosbe , czy mozesz napisac co takiego cie uzeklo w tych zdjeciach, bo skoro je wstawiles to znaczy ,ze Ci sie podobaly "Tak czy nie" .Wiec prosze napisz co ,bo ja patrzylem na nie kilka razy i niestety niczego nie moge sie dopatrzec ,co by przemawialo za .
    Czlowiek rodzi sie madry,pozniej idzie do szkoly,cale zycie sie uczy i umiera glupi.

witam...
    ..i co o tym sądzicie???
    Sądzę, że poległa kompozycja.
    Trudno to również nazwać abstrakcją.
    Nawet najlepsza obróbka nie pomoże w przypadku przypadkowych pstryków. Bo tak to wygląda.

O tym przedziwnym efekcie się nie wypowiem.
    Czy to photomatix czy nie - wyszło koszmarnie.

Photomatix, photomatix, to pewne - niejeden już taki koszmarek się tu pojawiał. A jeśli jest coś, co robi jeszcze gorzej, to wolę nie poznawać nawet nazwy.

A ja taki koszmarek potrafie w PS
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów