Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie MTB Karpacz 2008

Krótka relacja z tego maratonu.

Środa 1 maja - Karpacz - start ze stadionu w centrum miasta - następnie ponad 6km "sztajfa" ciągle pod górkę dała się niektórym zawodnikom nieźle w kość. Początek maratonu był dość wymagający - zimno, padający deszcz i wiatr.

1) Końcowy odcinek pierwszego podjazdu przez centrum Karpacza - na przodzie jak zawsze chlopaki na motocyklach.

2) Czołówka maratonu przy pierwszym podjeździe.

3) Ambicja kazała walczyć do końca.

4) Jechały całe pokolenia.

5) Jak widać humory dopisywały.

6) Zwycięzca dystansu Mega 55km - Paweł Urbańczyk.

7) Walka zespołowa.

Jak widać nie każdy lubi zdjęcia - kolega Adam z Lublina

9) W maratonie nie zabrakło jak widać pań i całkiem dzielnie sobie poczynały.

10) Konkurencja dwóch fotografów organizatora - na każdej imprezie już od 3 lat - Canony Marki i topowe L-ki - w tym jedna stałka chyba 500 No ale wiadomo - działają stymulująco i ambicjonalnie hehe

11) Na maratonie startuje sporo osób powyżej 40 i 50 lat - szacunek dla tych ludzi.

12) Tzw "Gigańci" czyli zwycięzcy najbardziej prestiżowego i trudnego dystansu czyli Giga - ponad 90km morderczej jazdy po górach. Ci ludzie mają zdrowie i wytrzymałość ze stali - duży szacunek dla nich. Kiedyś Marco Pantani powiedział w zasadzie coś co do dziś pamiętam. Kolarstwo to niesamowicie ciężki i wymagający sport. Nawet przeciętny kolarz jest doskonałym sportowcem.

Poniżej Andrzej Kaiser. Tym, którzy interesują się MTB nie trzeba go przedstawiać - jeden z najlepszych kolarzy górskich w kraju.

13) Jego kolega z drużyny czyli Wojciech Halejak - czyli numer 1 na dystansie Giga tego maratonu. Panowie cały czas pracowali razem na trasie dając sobie podmiany i wzajemnie pomagając.

14) Na zdjęciach poniżej absolutna można powiedzieć już legenda kolarstwa górskiego w Polsce czyli Marek "Diabeł" Galiński. Tym razem pech i wywrotka na trasie zaowocowała wyjątkowo 3 miejscem w Giga. Jednak mimo to Marek jak zawsze walczył do końca. Wielki talent i skromność.

15) Wywiad zaraz po zakończeniu maratonu.

Mam nadzieję, że nie zanudziłem Was totalnie tą relacją i dotrwaliście do końca

Jeżeli ktoś ma znajomych, którzy startowali i chcieli by się znaleźć na zdjęciach z maratonu to pod tym linkiem http://picasaweb.google.pl/doncalme/ pełna dokumentacja maratonu.

Pozdrawiam

Domyślnie Odp: MTB Karpacz 2008

good job was done !
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Calme, możesz spać spokojnie. Na pewno robisz lepsze fotki, niż ten Pan na zdjęciu... no właśnie... nie ponumerowałeś zdjęć. Chodzi mi o tego człowieka z Markiem I, co sobie kuca na jednej z fotek. Brałem kiedyś udział w BikeChallenge (taki kilkudniowy maraton tego samego organizatora) i ten Pan był tam nadwornym fotografem, gdyż po ukończeniu maratonu każdy uczestnik miał dostać płytę ze zdjęciami. Szczerze mówiąc, dysponując takim sprzętem zrobił fatalne zdjęcia, a wyszło mu tylko kilka. Pomijam fakt, że ta płyta wyglądała na kompletnie nieprzygotowaną. Jakby ktoś zgrał zdjęcia z karty pamięci prosto na dysk, bez jakiejkolwiek selekcji.

Twoje zdjęcia mi się podobają. Można się tylko przyczepić do kilku nieznacznych przepałów i obciętych rąk Halejaka i Kajzera.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Hej dzięki za miłe słowa Ponumerowałem już zdjęcia. Co do fotografów organizatora -ich zdjęcia są zawsze na oficjalnej stronie organizatora - ja po prostu b sporadycznie robię tematykę sportową więc nie będę się mądrzył w temacie, którego praktycznie nie znam. Niech robią tam sobie na zdrowie. Dla mnie jest w zasadzie samą frajdą fotografowanie Was na trasie.
    Co do numeracji to nie dawałem w zasadzie na początku celowo - bo chciałem żeby rozpatrywać to raczej jako całość bez rozbijania na poszczególne kadry.
    Pozdr

Bardzo fajna fotorelacja !

Widzę ze Kaiser tradycyjnie już po przekroczeniu mety wygląda, jakby dopiero się rozgrzał
    Jak nie z promiennym uśmiechem, to z kamienną miną... Zdjęcie przedstawiające zmęczenie na jego twarzy będzie warte fortunę
    ...

zajebiste foty
    D70S - kit obiektyw, Sigma 17-50 2,8, Nikkor 70 - 300, SB800 jakis statyw dużo chęci do nauki....
    Pozdrawiam Tomasz

Cytat Zamieszczone przez Aras Zobacz posta
    Widzę ze Kaiser tradycyjnie już po przekroczeniu mety wygląda, jakby dopiero się rozgrzał
    Jak nie z promiennym uśmiechem, to z kamienną miną... Zdjęcie przedstawiające zmęczenie na jego twarzy będzie warte fortunę
    A to Cię zaskoczę - tak naprawdę chłopaki byli wypompowani na maksa na mecie - dlatego wywiad był bardzo krótki...Kaiser sam podkreślał, że był to wyjątkowo trudny wyścig. Zobaczymy jak będzie w Głuszycy...

Na tych poniżej jednak jest trochę zmęczony

16)

17)

calme - szacunek. Baardzjo fajnie przygotowany reportaż, miło się ogląda. Generalnie potwierdzam opinię Megazordona co do zdjęć z bikechallenge 2007 - bardzo kiepskie. Natomiast ty w karpaczu wykonałeś świetną robotę. Gratulacje. I rzeczywiście Galiński jest skromnym i miłym facetem, szkoda że nie powalczył z Kaiserem do końca, mogło być ciekawie...

Dzięki za uwagi - może w Głuszycy będzie lepiej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów