Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Domyślnie Odp: wybór Windowsa ;/

Troche od siebie

- w pracy XP Pro 32bit (idealny do CADa) i OSX
    - w domu XP Pro 32bit na moim 5cio letnim trupie i Vista Home Edition 32 na nowym zestawie mojej dziewczyny.

obserwcje
    - pierwszy miesiac Visty w naszym domu uplynal pod znakiem bluescreena przy byle aplikacji(nawet systemowy kalkulator wywalal)
    - po 2 miesiacach w miare sie uspokoilo(posciagane łatki) i wywala raz dziennie

pozostaje tylko dziwne wrazenie ze przedpotopowy sprzet z XP dziala duzo szybciej niz Vista na sredniej klasy kompie.
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Motorniczy
    Gość

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Kiedy ktos ma problemy z funkcjonowaniem systemu, to przyglada sie sprzetowi. Sprawdza sie pamiec, dyski, kontrolery, itd, bo najczesciej to one wlasnie sa powodem niestabilnosci lub braku odpowiedniej wydajnosci. Nie slyszalem jeszcze o przypadku, zeby logicznie myslacy czlowiek, zmienial system operacyjny, kiedy XP mu sie "sypie". Ten system -- jesli sie go postawi na "zdrowym" sprzecie -- dziala perfekcyjnie.

No i co nam chcesz tym powiedziec?
    Opisałem swój przypadek , że OS działa mi OK a Ty mnie mordujesz ... no nie bardzo Ciebie rozumiem , każesz mi udowodnić jakie są zalety Visty i na dodatek chcesz abym pokazał Ci palcem jakie są zalety dla fotografa a jakie są zalety XP dla fotografa ? jedynie takie , że jak masz 1 GB RAM to można swobodniej działać w edycji zdjęć niż w przypadku Visty z 1GB RAM . Jednak Vista potrzebuje 2 GB RAM minimum . Dodatkowo wmawiasz mi , że XP powinien mi działać i nie rozumuję logicznie . Szkoda , że nie męczyłeś się tak jak ja przez pół roku z Xp na moim komputerze . Mój sprzęt był dokładnie sprawdzany pod różnym kontem , kilkakrotnie formatowane 3 dyski twarde - zero problemów sprzętowych . Pozdro

PS

Stig ... pls nie morduj mnie już
    Ostatnio edytowane przez Motorniczy ; 09-05-2008 o 13:25

Motorniczy
    Gość

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    Troche od siebie

- w pracy XP Pro 32bit (idealny do CADa) i OSX
    - w domu XP Pro 32bit na moim 5cio letnim trupie i Vista Home Edition 32 na nowym zestawie mojej dziewczyny.

obserwcje
    - pierwszy miesiac Visty w naszym domu uplynal pod znakiem bluescreena przy byle aplikacji(nawet systemowy kalkulator wywalal)
    - po 2 miesiacach w miare sie uspokoilo(posciagane łatki) i wywala raz dziennie

pozostaje tylko dziwne wrazenie ze przedpotopowy sprzet z XP dziala duzo szybciej niz Vista na sredniej klasy kompie.
    To znaczy , że jestem szczęściarzem

pebees
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Opisałem swój przypadek , że OS działa mi OK a Ty mnie mordujesz ...
    Podejrzewam, że stigowi chodzi o to, iż Twój post może być zachętą do zakupu Visty w miejsce XP, bo ma to niby sens... stig chce potwierdzenia tego sensu w formie konkretnego przykłądu

Dodatkowo wmawiasz mi , że XP powinien mi działać i nie rozumuję logicznie . Szkoda , że nie męczyłeś się tak jak ja przez pół roku z Xp na moim komputerze .
    Wszystkim działa, Tobie nie. U mnie XP zainstalowane prawie 4 lata temu nie było ani razu przeinstalowane, i działa bezproblemowo.
    Mój sprzęt był dokładnie sprawdzany pod różnym kontem ,
    Pewnie za mało było na koncie...

Motorniczy
    Gość

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Podejrzewam, że stigowi chodzi o to, iż Twój post może być zachętą do zakupu Visty w miejsce XP, bo ma to niby sens... stig chce potwierdzenia tego sensu w formie konkretnego przykłądu

Wszystkim działa, Tobie nie. U mnie XP zainstalowane prawie 4 lata temu nie było ani razu przeinstalowane, i działa bezproblemowo.
    Pewnie za mało było na koncie...
    o ranyyy ja chce tylko spać ... nie spałem dzis w nocy bo pracowałem .. Nie reklamuję Visty :P

Stig ... pls nie morduj mnie już
    Stig morduje każdego, kto z żelazną konsekwencją nie trzyma się konkretów.

Jak już tu wlazłem, to powiem tylko, że Wiśta wyjmuje coś ok. 1 GB RAMu sama z siebie. XP pewnie ponad 2 x mniej.

XP jest pewnie apogeum osiągnięć miłych chłopaków z Redmond. Najlepsze połączenie aspektów stabilności NT z przyjaznym użytkowaniem.

Nie mam Wiśty i mam nadzieję, że nie będę jej miał, że Wiśta to taki produkt przejściowy, coś jak Windows Millenium.

Przed miesiącem przeinstalowałem XP pierwszy raz od ~2004 r., tylko i wyłącznie dlatego, że wymieniłem bebechy w komputerze i inaczej się nie dało.

System nie wykrzaczył mi się NIGDY.

Jasne - na wypasionej wyścigówce Wiśta pojedzie bez problemu, ale przecież XP pojedzie jeszcze lepiej.

P.
    Fiat Lux

Opisałem swój przypadek , że OS działa mi OK a Ty mnie mordujesz ... no nie bardzo Ciebie rozumiem , każesz mi udowodnić jakie są zalety Visty i na dodatek chcesz abym pokazał Ci palcem jakie są zalety dla fotografa
    No chyba wlasnie o tym tutaj rozmawiamy. Uzytkownik-fotograf, chce sobie dobrac system do pracy, czyz nie.

jedynie takie , że jak masz 1 GB RAM to można swobodniej działać w edycji zdjęć niż w przypadku Visty z 1GB RAM
    No wiec wlasnie...

Jednak Vista potrzebuje 2 GB RAM minimum
    No tak... A co daje w zamian? "Ladniejsze" okienka? W ktorym momencie pracy z Photoshopem, C1, NC -- jest to potrzebne?

Szkoda , że nie męczyłeś się tak jak ja przez pół roku z Xp na moim komputerze
    No szkoda, ze sie meczyles. Ja i zapewne wieeeeelu innych -- raczej sie nie meczymy.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Podsumowując:
    = Vista jest jedynym możliwym (wkrótce, bo od czerwca prawdopodobnie już tylko Vista w handlu) wyborem dla zupełnie nowego użytkownika, bez kolekcji starych sprawdzonych programów (SSP), kupującego komputer z co najmniej 2GB ram i mocny dual core (najlepiej 4GB - i wtedy dopiero daje radę).
    = na Viście nie uruchomisz kilku swoich starych sprawdzonych programów (SSP) (np. starego boxowanego Nero do obsługi nagrywarki - tu działają tylko najnowsze wersje producenta).
    = Vista zaraz po zainstalowaniu zakłada, że przed jej ekranem siedzi debil po lobotomii. Ile trzeba poklikać, by można było w miarę normalnie ją używać.
    = Vista jest świetna na blondynki - te motywy graficzne, bajery pulpitu, zegarek - dziewczyny są zachwycone. Ale im więcej ich ma na ekranie - tym gorzej to chodzi.
    = ostatnio klient z Vistą 64bity biegał załamany w poszukiwaniu myszy na USB do lapka, która będzie w niej chciała działać No cóż, brak sterowników... nawet do myszy różnych producentów.
    = Punkt widzenia: http://chakier.bblog.pl/wpis,punkt;widzenia;,8027.html

Cytat Zamieszczone przez Tok'Ra Zobacz posta
    Podsumowując:
    = Vista jest jedynym możliwym (wkrótce, bo od czerwca prawdopodobnie już tylko Vista w handlu)
    Miesiac temu Microsoft przedluzyl zycie XPkowi o 2 lata...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ale nie każdemu:
    "Należy zwrócić uwagę na fakt, iż 1 lipca bieżącego roku na rynek nie będą już trafiać Windows XP Professional oraz Windows XP x64"

Czyli tylko Home 32bit.
    "posiadacz niższego numeru"

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów