Szukaj
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
no tak ale tu mowa o przedluzeniu sprzedazy. a najwazniejsze jest wsparcie, ktore jak sie nie myle bedzie jeszcze trwalo z 5 lat. mozna wiec bezstresowo postawic XP i poczekac az MS wyda nowy-lepszy system.
poza tym proponuje autorowi watku zainstalowac sobie 'wersje testowa' i jak go nie wku.. po dniu albo nie bedzie sie wywalala (bluescreeny nie sa rzadkosia), a do tego sie spodoba i po tygodniu nadal bedzie zadowolony - przejsc na 'wersje z naklejka'![]()
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem
Vista jest takim samym dnem jak swego czasu Windows Me - w przypadku Windows Me dopiero XP było finalnym produktem, a Me tylko protezą aby gawiedź sie cieszyła że ma NOWY system, dla Visty był sobie projekt Longhorn i on został moooocno okrojony + dane bajery graficzne i inne zamulacze i powstała Vista, dopiero kolejny Windows będzie tym czym miał być Longhorn - to tak w uproszczeniu podsumowanie działań M$, a obecnie najlepszym systemem M$a jest Windows 2003 Server zamieniony na stację roboczą- stabilne, szybkie i przyjemne
szkoda, że to już nie to samo forum...
Mam i XP SP2 i Vistę HP 64 z SP1. I jeden i drugi system jest dobry. Ale... PS-a używam na Viście. Dlaczego? Ponieważ dostępna pamięć to 2786 (a XP coś koło 1800). Mój konfig: MSI P35 Neo2FIR, Core 2 Duo E6750 2,66 GHz, RAM 4GB, Samsung Spinpoint SP2004C SATA II, Evga 8800GTS 320 MB ACS3, XFi GamerPro, Z-5500, Tagan 500-U25. Indeks wydajności dla tego konfigu to 5,2 i to tylko przez HDD, bo gdyby nie to wynosiłby 5,5 (to przez procka, bo pozostałe na max - 5,9). Kwestia sterowników do Visty przynajmniej w moim przypadku to mit, acz jeszcze nie tak dawno miałem problem z sieciówką (mogę powiedzieć - ale to już było, i to se ne vrati pane Havranek). Podstawa - aktualizacje automatyczne. Powiem tylko, że komp śmiga aż miło, a praca na nim to przyjemność - i to nie tylko dla oka...
Erie, nie orientujesz się może jak wygląda kwestia kompatybilności oprogramowania foto (photoshop, lightroom itp.) w przypadku Windows 2003/2008 Server przerobiony na workstation? Chodzi bez problemów, czy trzeba się babrać. I jak to wygląda w przypadku zwykłego oprogramowania (Opera, Konnekt i inne klienty gg)? Chodzi bez problemów?
szkoda, że to już nie to samo forum...
Skontaktuj się z nami