Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mariew k/Warszawy

Domyślnie Odp: Drukarka do zdjec??

A jak z długimi przerwami w drukowaniu - np. 2-3 tygodni? Czy są kłopoty?
    D300, S 10-20/4-5.6, S 24-60/2,8, S 100-300/4, N 55-200/4-5.6 VR; Slik 500DX z głowicą 488RC4, Sony R1, Lowepro Compu Trekker Plus AW

u mnie kompletnie nie. Nie stawiaj koło kaloryfera, nie trzymaj właczonej ciągle i powinno być ok
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mariew k/Warszawy

Cytat Zamieszczone przez wlasiukk Zobacz posta
    u mnie kompletnie nie. Nie stawiaj koło kaloryfera, nie trzymaj właczonej ciągle i powinno być ok
    Dzięki, przymierzam się do zakupu A3, waham się między Canonem a Epsonem. Dostałem zaproszenie na prezentacje nowej serii drukarek Canona 29.04. Mogę zrelacjonować, jeśli jest ciekawość Formowiczów...
    D300, S 10-20/4-5.6, S 24-60/2,8, S 100-300/4, N 55-200/4-5.6 VR; Slik 500DX z głowicą 488RC4, Sony R1, Lowepro Compu Trekker Plus AW

Cytat Zamieszczone przez DMQuadro Zobacz posta
    Dzięki, przymierzam się do zakupu A3, waham się między Canonem a Epsonem. Dostałem zaproszenie na prezentacje nowej serii drukarek Canona 29.04. Mogę zrelacjonować, jeśli jest ciekawość Formowiczów...
    Niech się Pan zainteresuje wobec tego porównaniem do Epsonów serii Pro, choćby najtańszej R2400. Jakość, szczególnie w szarościach, powala na ziemię i miażdży.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

A mógłby ktoś chociaż w przybliżeniu podać ile zdjęć A4 da się wydrukować na jednym tuszu?
    I jaka cena wychodzi za sztukę?
    Mi drukarka ma służyć tylko i wyłącznie do drukowania okładek na pudełka.

EDIT:
    Jeszcze pytanie, czy w takich tanich drukarkach można wydrukować okładkę na duże pudełko? Rozmiar w okolicy 20x30?
    Ostatnio edytowane przez GrzegorzPPP ; 05-05-2008 o 12:49
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Witam
    Ja mam ip4300 i mam wlasnie problem z drukowaniem na nim zdjec.
    Mianowicie kazde zdjecie wydrukowane posiada widoczne pasy zwłaszcza w ciemnych miejscach zdjecia.
    Nie mam pojecia dlaczego tak jest. Moze ktos mial taki problem i wie co zrobic??
    Tusze to Active jet.
    Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez vinci99 Zobacz posta
    Witam
    Ja mam ip4300 i mam wlasnie problem z drukowaniem na nim zdjec.
    Mianowicie kazde zdjecie wydrukowane posiada widoczne pasy zwłaszcza w ciemnych miejscach zdjecia.
    Nie mam pojecia dlaczego tak jest. Moze ktos mial taki problem i wie co zrobic??
    Tusze to Active jet.
    Pozdrawiam
    Proszę zrobić test dysz i ew gruntowne czyszczenie. Prawdopodobnie nie są wszystkie tak samo drożne.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Proszę zrobić test dysz i ew gruntowne czyszczenie. Prawdopodobnie nie są wszystkie tak samo drożne.
    Wykonywalem te czynnosci juz wczesniej i nic nie pomoglo. Moze cos zle robie??? Ewentualnie jak wykonac gruntowne czyszczenie??
    Z gory dzieki za pomoc
    Pozdrawiam

Jak zwykłe czyszczenie dysz nic nie daje, będziesz musiał zakupić płyn do czyszczenia głowic i przy pomocy niego dokonać czyszczenia. Podobny problem miałem przy Epsonie jak przeszedłem na system stałego zasilania i zmieniłem tusze.

Płyn do czyszczenia głowic.No i zmieniłbym tusz. Stosuję cały czas tusze SkyHorse czasami stoi 1,5 miesiąca i jeszcze nie zaschła ale kiedyś tusze mi się skończyły a potrzebowałem na szybko i kupiłem Active Jet i już więcej tego nie zrobię (zamawaim teraz na zapas).

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów