Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Domyślnie Odp: Drukarka do zdjec??

Cytat Zamieszczone przez koniksk Zobacz posta
    Myślałem, że ktoś się podzieli swoimi doświadczeniami, niekoniecznie nawet obiektywnymi.
    Mam dużo do czynienia z Epsonami. Od małych do dużych. Plusem jest duża dostępność atramentów specjalnie dedykowanych oraz układów zasilania. Bierze się to stąd, że Epson jest obecny w proofingu i ogólnie zastosowaniach zawodowych. Do ekonomicznego drukowania zdjęć, warto kupić któregoś Epsona Photo, nawet używanego i do tego stałe zasilanie. Koszty spadają nawet 20 razy przy zachowaniu jakości, lub nawet lepszej. Są łatwo dostępne profesjonalne atramenty szerokogamutowe, lepsze niż osławione fabryczne K3.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Jakość z canona Pixmy jest raczej na najwyższym poziomie.
    Czarny na wydrukach jest dobry, bo masz osobny kałamarz do czarnego fotograficznego. Musiał byś pójść do naprawdę dobrego labu, żeby fotki były lepsze niż te z drukarki. Jak pokazałem żonie pierwsze wydrukowane zdjęcie, to nie chciała uwierzyć, że to sprzęt za 300 zł wypluł taki obrazek!

Epson ma o 1 kałamarz więcej, wiec teoretycznie w kolorkach powinien mieć leciutką przewagę.

Canon za to ma druk dwustronny - mi się czasem przydaje (np pier...ny PIT)

Jeśli będziesz drukował dla siebie na zamiennikach, to koszty imho są pomijalne. Jeśli profi dla klientów to tylko stałe zasilanie z epsonem.
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Co znaczy Photo? Czy jest to np Epson Stylus Photo R285? Bo mi jednak zależy na nowym sprzęcie. W miare rozwoju sytuacji (powiększenie przestrzeni mieszkalnej) dokupię sobie może system zasilania ale póki co bedzie ona pełnić wrecz rolę drukarki przenośnej. Jak się całkiem rozkręcę to może sobie coś lepszego sprawię. Aha, będzie używana tylko i wyłącznie do zdjęć, do innych rzeczy mam inne drukarki.
    D750
    flickr

Posiadam IP4300, jeśli chodzi o wydruki to nie ma się czym przejmować, są super pod warunkiem, że użyje się w miarę dobrego papieru.

Jest jednak pewien problem w tych drukarkach, często pojawiający się błąd 6A00. Jest to niestety dość częsta przypadłość tego modelu. Po przeczytaniu sterty stron na www można wysnuć wniosek, że nikt nie wie dokładnie o co tu tak naprawdę chodzi. Najlepiej wysłać do serwisu, ale ta usługa jest płatna i czasami się to nie opłaca.
    Jeśli trafi się na drukarkę która nie ma z tym problemu to warto ją kupić, droga nie jest.

Miałem takie dwie. Jedna kupiona nowa w sklepie i po jakimś czasie zaczął pojawiać się ten błąd. Kupiłem więc drugą z allegro używaną bo uznałem, że naprawiać się nie opłaca. Okazało się jednak, że po włożeniu innych tuszy drukarka zaczęła drukować i błąd zniknął Sprzedałem więc tą allegrową kumplowi. Po czasie włożyłem zamienniki i okazało się że ich nie przyjmuję, nie da się jej oszukać i w żaden sposób nie można drukować. Poszedłem więc do tego kolegi który kupił tą drugą drukarkę i o dziwo u niego wszystko ładnie śmiga. Wygląda na to, że na nie wszystkich modelach można korzystać z zamienników :/

IP4500 to to samo co IP4300 tylko lekko zmienili wygląd.
    opis w fazie przygotowań ...

to pewnie przez te chipy na tuszach, trzeba z nimi delikatnie - można mechanicznie uszkodzić ...
    ######################

Cytat Zamieszczone przez wlasiukk Zobacz posta
    to pewnie przez te chipy na tuszach, trzeba z nimi delikatnie - można mechanicznie uszkodzić ...
    Też tak myślałem do chwili gdy te same tusze włożyłem do drugiej drukarki U mnie nie działają u kolegi tak

Zapomniałem jeszcze dodać, że canon jest bardzo cichutki co niewątpliwie w niektórych sytuacjach to duża zaleta
    opis w fazie przygotowań ...

Od jakiegos czasu ja też zastanawiam sie nad kupnem drukarki. Nie stać mnie na drogie drukarki. Oglądałem jedna i drugą drukarkę i wychodzi, że Canon jest tańszy. Dodatkowo system ciągłego zasilania do Canona jest prawie o 300 zł tańszy (Canon 297, Epson 633).
    A czy w podobnej cenie coś z formatem A3 da sie znaleźć, czy nie ma szans?
    Pozdrowienia

A3 chyba nie, będzie droższe

co do wydajności to odszukałem ten link : http://canon-board.info/archive/index.php/t-8983.html
    ######################

Cytat Zamieszczone przez wlasiukk Zobacz posta
    Jeśli będziesz drukował dla siebie na zamiennikach
    ... to trzeba pamiętać o zrobieniu profilu. Zresztą, na oryginałach, też kolorystyka różni sie między ekranem a wydrukiem.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów