Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Nikon D80

Domyślnie Odp: Nikon D80

Moim skromnym zdaniem kadrowanie przez wizjer to sama przyjemnosc . Tez mialem takie przyzwyczajenie z kompaktow , ale wizjer na prawde daje Ci wszystko co tylko potrzebujesz przy komponowaniu zdjecia .

Ja nawet gdy miałem kompakt Fuji s5700 kadrowałem wizjerem z prostego powodu... większa stabilność aparatu przy dłuższych czasach naświetlania

Przy okazji przesiadka na lustrzankę była łatwiejsza

Cytat Zamieszczone przez Dx2 Zobacz posta
    Ja nawet gdy miałem kompakt Fuji s5700 kadrowałem wizjerem z prostego powodu... większa stabilność aparatu przy dłuższych czasach naświetlania
    O! pierwszy co podał naprawdę porządny i stalowy argument za kadrowaniem przez wizjer - czysta fizyka moi drodzy - aby unieruchomić obiekt w przestrzeni potrzebne są 3 punkty podparcia. Dwie ręce i oparcie o głowę/oko whatever powoduje, że mocno minimalizujemy możliwość zrobienia poruszonego zdjęcia w porównaniu do kadrowania na osławionego "zoooombiaka"
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Heh, wiesz jak będzie? Gdy po kilku dniach weźmiesz do rąk coolpixa, automatycznie złożysz się żeby zrobić zdjęcie przez wizjer. Ja tak miałem

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    ... w porównaniu do kadrowania na osławionego "zoooombiaka"
    cholerka, chyba jestem starej daty bo nigdy nie umiałem "zoombiakować"
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gdynia miasto z morza i marzeń.

Spokojnie, już jest dobrze . Wprawdzie dzisiaj już były pierwsze problemy aby zrobić zdjęcie pojazdu na tle miasta lekko "od góry" ale jakoś wyszło.
    Hmm co lubię focić? Jak traficie w nocy na bulwarze w Gdyni na człowieka z aparatem robiącego zdjęcia na środku deptaku to będę to ja. Jakoś dziwnie mnie kręcą te światła, ludzie, przyroda. Noc to zupełnie co innego, przy dobrej iluminacji jest bajką. W trójmieście na brak oświetlenia nie narzekam.
    A wizir jest naprawdę całkiem spoko ;D. Tylko przy mojej małej wadzie oka powoduje, że trochę świat mi się rozmazuje po odłożeniu aparatu .
    Kolejne pytanie. Czy do tego aparatu są plastikowe pudełka w które wkłada się baterie AA? Coś mi z napięciem nie pasuje tak więc wolę nie pisać, że w d70s chyba tak się dało . Pytam, bo nawet aku jest wyprofilowany jakby można tam było dwa paluszki zasadzić.
    Dobry sprzęt Dobry

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    w porównaniu do kadrowania na osławionego "zoooombiaka"
    powiedziałbym, że nawet na zezującego zombiaka
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Cytat Zamieszczone przez surv Zobacz posta
    ..... Czy do tego aparatu są plastikowe pudełka w które wkłada się baterie AA? Coś mi z napięciem nie pasuje tak więc wolę nie pisać, że w d70s chyba tak się dało . Pytam, bo nawet aku jest wyprofilowany jakby można tam było dwa paluszki zasadzić.
    ale o ssso chozzziii.... O battery Pack czy co??? Bo przecież nie włożysz "paluszków" do body bo nawet jak wejdą to styki się nie zbiegną!!! Więc o sssooo chozzziii
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gdynia miasto z morza i marzeń.

Chodzi o jakiś adapter a nie o wsadzenie tak jak leci
    Jak zobaczyłem cene gripa to spadłem z krzesła, przeturlałem się przez przedpokój i wypadłem balkonem
    No ale jest tak jak mi jedna dobra dziewczyna powiedziała ( ojj są jeszcze takie na świecie ) "aparat to najmniejszy wydatek". Bo jest jeszcze:
    -torba
    -dwie karty
    -statyw
    -obiektyw 70-300vr
    -akumulator
    -filtry
    -osłona przeciwsłoneczna
    I co jeszcze przeoczyłem?!
    Dobry sprzęt Dobry

Cytat Zamieszczone przez surv Zobacz posta
    Chodzi o jakiś adapter a nie o wsadzenie tak jak leci
    Jak zobaczyłem cene gripa to spadłem z krzesła, przeturlałem się przez przedpokój i wypadłem balkonem (...)
    Witam ponownie,
    do samego aparatu takowego adaptera nie ma - już choćby z prostej przyczyny, że EN-EL3e ma 7.4V,
    zaś dwa paluszki (bo więcej by się nie zmieściło) nijak by (same) takowego (czy zbliżonego...) napięcia nie osiągnęły.
    Taki adapter na baterie, czy lepiej akumulatorki, AA - jest dawany w zestawie do gripa MB-D80.
    Jako zamiennik do oryginalnego gripa Nikona niektórzy używają gripów Delty i sobie raczej chwalą.
    Np.taki:
    http://www.e-cyfrowe.pl/akcesoria-fo...ml?PCID=451_36
    cena 199zł nie jest już taka zła.
    czy taki (PRO) z ekranem LCD:
    http://www.ceneo.pl/1096765
    jeśli komuś to potrzebne... .

Na koniec: jeśli chcesz poprawić sobie humor po ujrzeniu ceny gripu MB-D80... zobacz ile kosztuje MB-D10 do D300 - zawsze to jakaś pociecha...
    Art
    Ostatnio edytowane przez art44 ; 04-05-2008 o 00:58
    D300 / D810 / F70 + Nikkory

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów