Moim skromnym zdaniem kadrowanie przez wizjer to sama przyjemnosc . Tez mialem takie przyzwyczajenie z kompaktow , ale wizjer na prawde daje Ci wszystko co tylko potrzebujesz przy komponowaniu zdjecia .
Szukaj
Moim skromnym zdaniem kadrowanie przez wizjer to sama przyjemnosc . Tez mialem takie przyzwyczajenie z kompaktow , ale wizjer na prawde daje Ci wszystko co tylko potrzebujesz przy komponowaniu zdjecia .
Ja nawet gdy miałem kompakt Fuji s5700 kadrowałem wizjerem z prostego powodu... większa stabilność aparatu przy dłuższych czasach naświetlania
Przy okazji przesiadka na lustrzankę była łatwiejsza![]()
O! pierwszy co podał naprawdę porządny i stalowy argument za kadrowaniem przez wizjer - czysta fizyka moi drodzy - aby unieruchomić obiekt w przestrzeni potrzebne są 3 punkty podparcia. Dwie ręce i oparcie o głowę/oko whatever powoduje, że mocno minimalizujemy możliwość zrobienia poruszonego zdjęcia w porównaniu do kadrowania na osławionego "zoooombiaka"![]()
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Heh, wiesz jak będzie? Gdy po kilku dniach weźmiesz do rąk coolpixa, automatycznie złożysz się żeby zrobić zdjęcie przez wizjer. Ja tak miałem![]()
Spokojnie, już jest dobrze. Wprawdzie dzisiaj już były pierwsze problemy aby zrobić zdjęcie pojazdu na tle miasta lekko "od góry" ale jakoś wyszło.
Hmm co lubię focić? Jak traficie w nocy na bulwarze w Gdyni na człowieka z aparatem robiącego zdjęcia na środku deptaku to będę to ja. Jakoś dziwnie mnie kręcą te światła, ludzie, przyroda. Noc to zupełnie co innego, przy dobrej iluminacji jest bajką. W trójmieście na brak oświetlenia nie narzekam.
A wizir jest naprawdę całkiem spoko ;D. Tylko przy mojej małej wadzie oka powoduje, że trochę świat mi się rozmazuje po odłożeniu aparatu.
Kolejne pytanie. Czy do tego aparatu są plastikowe pudełka w które wkłada się baterie AA? Coś mi z napięciem nie pasuje tak więc wolę nie pisać, że w d70s chyba tak się dało. Pytam, bo nawet aku jest wyprofilowany jakby można tam było dwa paluszki zasadzić.
Dobry sprzętDobry
Chodzi o jakiś adapter a nie o wsadzenie tak jak leci
Jak zobaczyłem cene gripa to spadłem z krzesła, przeturlałem się przez przedpokój i wypadłem balkonem![]()
No ale jest tak jak mi jedna dobra dziewczyna powiedziała ( ojj są jeszcze takie na świecie) "aparat to najmniejszy wydatek". Bo jest jeszcze:
-torba
-dwie karty
-statyw
-obiektyw 70-300vr
-akumulator
-filtry
-osłona przeciwsłoneczna
I co jeszcze przeoczyłem?!
Dobry sprzętDobry
Witam ponownie,
do samego aparatu takowego adaptera nie ma - już choćby z prostej przyczyny, że EN-EL3e ma 7.4V,
zaś dwa paluszki (bo więcej by się nie zmieściło) nijak by (same) takowego (czy zbliżonego...) napięcia nie osiągnęły.
Taki adapter na baterie, czy lepiej akumulatorki, AA - jest dawany w zestawie do gripa MB-D80.
Jako zamiennik do oryginalnego gripa Nikona niektórzy używają gripów Delty i sobie raczej chwalą.
Np.taki:
http://www.e-cyfrowe.pl/akcesoria-fo...ml?PCID=451_36
cena 199zł nie jest już taka zła.
czy taki (PRO) z ekranem LCD:
http://www.ceneo.pl/1096765
jeśli komuś to potrzebne... .
Na koniec: jeśli chcesz poprawić sobie humor po ujrzeniu ceny gripu MB-D80... zobacz ile kosztuje MB-D10 do D300- zawsze to jakaś pociecha...
Art
Ostatnio edytowane przez art44 ; 04-05-2008 o 00:58
D300 / D810 / F70 + Nikkory
Skontaktuj się z nami