Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 66

Domyślnie Odp: Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO

MGS, wrzuć jakieś cropy , najlepiej tego samego motywu na 200mm i 2.8 bez TC i z TC.
    Dzięki z góry.

Także i ja od wczoraj stałem się posiadaczem Sigmy 70-200/2.8 II.
    I muszę powiedzieć tak:
    Po 1, dodatkowa soczewka nie poprawiła mydlenia na długim końcu przy przesłonie 2.8
    Przykład:
    1. f:2.8

2. f:6.7

Za to jakość pod słońce jest powalająca. Żadnych promyczków czy innych błyków:
    3.

I jak to rysuje:
    4.

Teraz jak będę miał możliwość to podjadę np na mecz Lechii Gdańsk i zobaczymy co przy sztucznym świetle potrafi ten obiektyw.
    Ps:
    Nie spodziewałem się, że jest tak ciężki
    Tu naprawdę ręce bolą po małej sesji
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

ee..przy 2.8 90% szkieł mydli..normal
    ale tu jest znośnie więc gratul zakupu
    instagram.com/darkroomnightlife

Cytat Zamieszczone przez mjr Zobacz posta
    Po 1, dodatkowa soczewka nie poprawiła mydlenia na długim końcu przy przesłonie 2.8
    A ja po raz "któryś" pytam skąd macie info, że wersja II ma inną budowę (jesli chodzi o soczewki) ?
    Według mojej wiedzy pod tym względem wersja II nie rózni sie od poprzednika. Ale jesli jestem w błędzie to proszę o wiarygodne źródło
    Pytam z czystej ciekawości

jeżeli dobrze pamiętam z tego co wyczytałem to poprawiono tylko powłoki, ale zdaje się nie zamieniono konstrukcji optycznej.
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

cypherdid - jasne że większość szkieł ma kłopoty z ostrością przy maksymalnym otworze względnym, ale przymykać sigmę do 4 - 4,5 to prawie to samo co nikkor 70-300 vr. Pomijam oczywiście kwestię jakości wykonania, szczelności, ceny, stabilizacji,bokehu a biorę pod uwagę tylko ostrość.
    Sam nad tą sigmą się zastanawiam, ale brałbym ją głównie ze względu na 2.8 - a tu trzeba przymknąć do 4....zonk

Cytat Zamieszczone przez marcepanek Zobacz posta
    Sam nad tą sigmą się zastanawiam, ale brałbym ją głównie ze względu na 2.8 - a tu trzeba przymknąć do 4....zonk
    Nie trzeba, a wypadałoby. Tyle, ze tylko na 200mm. Do ok. 160-170mm f2.8 jest świetne, potem rzeczywiscie jest spadek jakosci. Dla mnie to żaden problem, bo i tak 100% zdjęc poddawane jest pozniejszej obrobce i jesli na tym 200mm nie jest super ostro to starczy jeden "klik" w PS i jest.
    Ale dla onanistów, oglądających kazdy obrazek w powiekszeniu 10000 % rzeczywiscie moze byc to problem

d200 T17-50 N50 S30/1.4 N85/1.4

Cytat Zamieszczone przez satch Zobacz posta
    Znam ten opis...
    I tak jak mowilem - LICZBA ELEMENTÓW (soczewek) JEST TAKA SAMA.

no dobrze, ale skoro juz tak sie upierasz przy faktach to pokaz dobry dowod na to ze faktycznie jest taka sama.
    IMHO jesli zdjecia wygladaja tak ze trudno powiedziec ktore wychdzi z I a ktore z II to dla mnie oznacza ze roznice w obiektywach sa pomijalne. co za roznica jakie
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów