Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Domyślnie Odp: Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Znam ten opis...
    I tak jak mowilem - LICZBA ELEMENTÓW (soczewek) JEST TAKA SAMA.
    Ale jakość tych soczewek jest inna w wersji I były 2 elementy SLD i 2 ELD w II są 3 elementy ELD i 2 SLD.
    Dokładnie to w przedniej grupie zmienieno SLD na ELD a nastepnej zwykła na SLD

Cytat Zamieszczone przez dame Zobacz posta
    oczywiscie jesli jest zapotrzebowanie, to nie ma problemu. Bede wrzucal wiecej. Trudno mi jest powiedziec jak jest na dlugim koncu - niedawno obiektyw byl na naostrzaniu razem z body w serwisie sigmy. Teraz ostrzy w punkt i b.zadko sie myli. Zdjęcia motocykli, które tu umieściłem były przed wizytą w serwisie, kwiatek jest zrobiony juz po serwisowaniu.

Jeśli chodzi o moje osobiste uczucia, to oprócz tego obiektywu mam jeszcze S18-50/2.8 i N50/1.8d i musze przyznac ze 70-200II to moje ulubione szkło. Uzywanie to sama przyjemnosc, moge tylko polecac. W moim odczuciu ostrość na długim końcu, jeśli ginie to w bardzo umiarkowanym stopniu. Dla mnie jest to stopień pomijalny. Ale sam będziesz mógł to ocenić na podstawie cropów.
    dame dzięki za odpowiedź. Myślę że skuszę się na te szkło i nie będę myślał tak jak przy innych milion lat i rozpatrywał co lepiej a i może wyjdzie jeszcze coś nowego może sigma ze znaczkiem III Chciałbym jednak wydusić od ciebie jeszcze kilka informacji. Jeśli nie chcesz rozumiem, jeśli nie na forum proszę na PW. Chodzi mianowicie gdzie kupiłeś, za ile. Bo widziałem różne promocje z filtrami itp ale może da się po prostu taniej. Jak długo trwało zgrywanie z body w serwisie w twoim przypadku i na czyj koszt idzie paczka do serwisu.

to żadna tajemnica, zapłacić napewno można mniej niż ja zapłaciłem, ale po tym jak hesja potwierdził, że nie da rady wmiare szybko sprowadzić szkła, zdecydowałem się zakupić w sigma procentrum (wawa, głębocka). Ma to wady, ma też zalety ja wolałem przepłacić ale kupić właśnie tam. Po pierwszej sesji wyszło że obiektyw ma bf/ff z moim body. Wysłałem 6-7 dni przed weekendem majowym - tu gratulacje dla serwisu i sklepu, dzień przed majówką obiektywy miałem już naostrzone w domu. Wysyłka na koszt sigmy. wszystko w miarę sprawnie i szybko. Wysłałem tam 2 obiektywy sigmy na raz razem z body i oba pięknie ostrzą w punkt 98/100 razy. pełne zadowolenie.
    nakręciłem na ten obiektyw filtr uv hoya pro1 digital.
    Ostatnio edytowane przez dame ; 14-05-2008 o 22:38
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Spoko dzięki za odpowiedzi. Decyzja zapadła
    Pozdrawiam

A posiada ktoś z Was zarówno tą Sigmę i N70-300 ? Chciałbym zobaczyć różnicę robiąc kadr tego samego obiektu z tej samej odległości z tym że jeden Sigmą na 200mm i drugie foto na N300mm.

kwiatek z gory, tyle że już po wywołaniu w AL, nie wyostrzany
    Ostatnio edytowane przez dame ; 17-05-2008 o 11:09
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów