Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Sony alfa 350

Domyślnie Odp: Sony alfa 350

Cytat Zamieszczone przez PabloF1fan Zobacz posta
    Wg mnie firma ktora produkuje wszystko co tylko mozna wyprodukowac ( chodzi o elektronike ) to nie moze zrobic dobrej lustrzanki a Nikon to Nikon robi aparaty i tyle i robi to dobrze ! A co do alfy to te 14 mpx to tylko chwyt marketingowy ( zeby skusic wszystkich co sie nie znaja ) po co komu tyle pikseli. Dla amatora to wystarczy w zupelnosci 10 mpx ktore wystarczy na wydrukowanie w dobrej jakosci zdjecia w formacie A3

Pozdrawiam
    ech twój wywód jest smieszny a poprzednicy juz napsiali dlaczego... dla Twojej wiadomości obecne sonolty produkowane są przez ekipę KonicaMinolta,

piszesz żę 10 mpx amatorowi wystarczy... hm jeszcze nie tak dawno bo jakieś 2 lata temu powszechna była teza że amatorowi wystarczy 5 a 6mpx to już rozpusta.... hehe za następne 2 lata minimum będzie 20mpx ))) ... inna sprawa że tyle megapikseli i amatorskie szkła to pomyłka ale o tym już reklamy nie mówią

Za 5 lat aparaty w komórkach będą miały możliwości D80 :P A i tak bez pomysłu zdjęcia ciekawego nie bedzie :P
    D80 + N18-70 + N50 + SB600

Wątpię, musieli by chyba diament domieszkować i robić z niego matryce aby parametry były porównywalne, optyki poza tym nie zminiaturyzujesz bez straty na jakości.

Cytat Zamieszczone przez Bonthyc Zobacz posta
    Wątpię, musieli by chyba diament domieszkować i robić z niego matryce aby parametry były porównywalne, optyki poza tym nie zminiaturyzujesz bez straty na jakości.
    zrobią coś innego niż klasyczna optyka, czyli kochane szlifowane i polerowane szkiełka, np. ten wynalazek Philipsa, czyli ciekłe olejowe soczewki, co zbliża technikę do stosowanych w naturze rozwiązań
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    kochane szlifowane i polerowane szkiełka
    Które w telefonach komórkowych, tańszych aparatach i obiektywach tak są plastikowe

Które w telefonach komórkowych, tańszych aparatach i obiektywach tak są plastikowe
    ech... jak chcesz być tak dokładny to nie plastikowe tylko z tworzyw sztucznych - różnego rodzaju poliścierw, plastiki są tylko jedną z grup tworzyw sztucznych
    szkoda, że to już nie to samo forum...

W niektówych horrendalnie drogich obiektywach też są soczewki z tworzyw sztucznych których właściwości optyczne są znacznie lepsze od najlepszych możliwych szkieł...
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Sony jest tylko producentem układu, R&D leżał po stronie Nikona. BTW to Nikon robi steppery dla Sony, więc idąc dalej moznaby powiedzieć, że Sony nie zrobiłby żadnego układu bez Nikona. Wgłębiając się dalej dojdziemy do tego że steppery są zbudowane z podespołów firmy x, której to pracownicy odzywiają się produktami firmy y, które są produkowane z wytworzonych płodów rolnych przez biednych, uciskanych... dobra wystarczy gdybania .

Tak za chwilę zaczniemy analizować z jakich pierwiastków są zrobione poszczególne części wyposażenia fabryk, w których robią naklejki na pudełka apartów. Bez tej fabryki przecież Nikon by też nie mógł wypuścić żadnego produktu .
    Pozdrawiam
    Marcin

Ej ej spokojnie. Ja tu z tymi komókami to tak sobie żartowałem a wy odrazu na powaznie :P :P
    D80 + N18-70 + N50 + SB600

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Olsztyn/Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Adagio Zobacz posta
    Mnie się wydaje że najlepszy sposób aby kogoś nakierować na wybór systemu jest obejżenie meczu piłkarskiego, koncertu i czekokolwiek gdzie ludzie robią zdjęcia. Ja jestem przykładem takiej osoby. Stwierdziłem że najlepiej zobaczyć jakich aparatów używają profesjonaliści. Poszukałem w necie zdjęć reporterów na stadionach piłkarskich. Tylko NIKONy i CANONy ;D Gdzie nie spojże w telewizji co chwila widać jak za politykami czy gwiazdami latają ludziki z paskami od aparatów z logami tych firm chociaż zdecydowanie więcej jest nikoniarzy :P cos w tym w wszystkim musi być

Dokladnie...przeciez jak kupisz sprzet, ktorego uzywaja profi, to wtedy oczywiscie sam tez bedziesz profi .Zreszta skoro tym sie sugerujesz to na pewno zauwazyles, ze na meczach, F1 itp wiekszosc szkiel to biale L'ki, wiec idac tym tokiem rozumowania wybrales zly system.
    http://www.dawidkonopka.pl - on-line portfolio

d300 + mb-d10 + 10-20 + 70-200 2.8 VR + 300 2.8 AF-S II

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów