Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Domyślnie Odp: Rozterki egzystencjalne =;]

Hej Sekta!
    Jeśli podasz mi swój nick z allegro (na pw najbezpieczniej) to obiecam nie przebijać Twoich ofert. Nie śpieszy mi się aż tak, a dobrym ludziom na złość czynić nie chcę

Co do Cyfromana.... Ten człowiek jest ponoć specyficzny. Jakby nie było w oczy rzuca się ilość negatywnych komentarzy. Owszem jest to ułamek w jego całościowym dorobku, ale tak jak podałem link do tego Pana: http://www.allegro.pl/item345992584_...ody_nowy_.html - jak widać można mieć ponad 2000 komentarzy i tylko jeden neutralny, zero negatywnych.

Znalazłem również małą dyskusje nt Cyfromana: http://forum.nikon.org.pl/showthread...light=cyfroman
    Żeby streścić: wychodzi na to, że facet oszustem może i nie jest, ale komfort kupowania u niego jest wart tyle, ile oszczędzamy na Jego aukcjach. No i te braki w postaci zgubionej zaślepki, złej instrukcji itp, itd. Nie mówiąc o tym, że "ZDJĘCIA SPRZEDAWANEGO PRZEDMIOTU" - owszem pokazują d200, ale to są hurtowo wciskane zdjęcia nówki-sztuni, a nie konkretnego modelu, podlegającego transakcji (cwany ten Cyfroman).

Ergo - facet jest tani, ale nie ma nic za darmo, trzeba mieć nerwy do Niego - PODOBNO. Sam nie chce wydać góry pieniędzy na body, sam się zastanawiam czy nie skorzystać z jego oferty. Ale na razie pozostaję przy "zastanawiam" :P

Jeśli kupisz u Niego, bardzo proszę daj znać, jak przeszła transakcja, i jak z otrzymanym przedmiotem (jeśli będę pierwszy to również napisze o tym esej :P )

Droga Maju, Wrrumie, Kordianie D70, Spiritwoodzie - ja tu jeno o sprzęt pytam.... <zawstydzony> przecinek tu, pytajnik tam... a mi głupio tyle pochwał czytać, jeszcze pomyślę, że ja jaki mondry jestem i każę ordynatorowi założyć klamki i ściągnąć mi kaftan! (póki co piszę językiem, wiecie "niech język giętki" etc...)

Pozdrawiam!

(a teraz zrobiła się pierwsza w nocy i ja uderzam w kimono, bobranoc Państwu :P )

Cytat Zamieszczone przez Nikopol Zobacz posta
    Co do Cyfromana.... Ten człowiek jest ponoć specyficzny. Jakby nie było w oczy rzuca się ilość negatywnych komentarzy.
    Jak wcześniej pisałem - kupowałem od niego kompakta i wszystko było ok.

Jeśli kupisz u Niego, bardzo proszę daj znać, jak przeszła transakcja, i jak z otrzymanym przedmiotem (jeśli będę pierwszy to również napisze o tym esej :P )
    Hehe nie spodziewam się, żebym był pierwszy - kasa na sprzęt będzie za jakiś miesiąc, ale jak coś to oczywiście dam znać.

link do tego Pana: http://www.allegro.pl/item345992584_...ody_nowy_.html - jak widać można mieć ponad 2000 komentarzy i tylko jeden neutralny, zero negatywnych.
    Skorzystałbym z tego linka gdyby nie to, że planuję wydać max 2500zł a pod taką kwotę podchodzi co najwyżej nówka D80. Jako, że posiadam manualne szkła jestem zdecydowany na D200 - więc tylko używki.

Pozdrawiam
    Mateusz

Witam kolegę!! Ja również polecam giełdę forumową ,parę razy kupowałem (i sprzedawałem) i wszystko było ok.Tradycją u nas jest że niezwłocznie kasuje się kombinatorów,tak że oszustwo nie popłaca,poza tym można oczywiście skorzystać z opcji "pomocna dłoń" co znacznie upewni trafność zakupu! Pozdr.
    D300s,T17-50,SB-800

Coraz bardziej lubię to forum

Co do tego d200 za 3189zł to nie chodziło mi o to, żeby kupować, tylko o przykład sprzedawcy. Ale widzę, że Cyfroman jednak wzbudza zaufanie... Będziemy polować
    Ostatnio edytowane przez Nikopol ; 13-04-2008 o 20:39

Ja właśnie u cyfromana brałem D200. Jedyny problem był z tym, że otrzymałem fakturę z błędami, ale dość szybko wysłano mi listem poleconym poprawioną wersję. Generalnie jestem bardzo zadowolony, a najlepsze było to, że aparat miał 140 zrobionych zdjęć jak do mnie dotarł
    Olympus XZ-2

140?? Słownie 140?! Ha, gratuluje zakupu! Ja własnemu kumplowi jak kupił d80 tyle zdjęć zrobiłem....

A tak się zastanawiam... Bo na allegro jest d2h za relatywnie małe pieniądze http://www.allegro.pl/item347590776_...s_klatek_.html

D200.... D2h.... no owszem matrycke dwa i pól raza mniej "zapikselowana".... ale to juz jest Dx Wciąż szukam jak najbardziej d200, ale gdyby komuś się chciało wrzucić dwa, trzy grosze na temat relacji d2h w stosunku do coraz tańszego d200 - będę bardzo wdzięczny!

Pozdrawiam!

Zapomnij. Widać, że jest trochę zjechany. 4 MPx to bardzo mało. A w dodatku to nie jest D2Hs.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Dzięki, to chciałem wiedzieć

Pozdrawiam!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Słowacja-Trnava-Hlohovec

w saturnie jest D200 za2999 i zawsze można kupić sprawdzić w domu i do 7 dni oddać jak by coś nie pasowało.
    Ostatnio edytowane przez grohu ; 16-04-2008 o 14:09

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów