Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    krakow/vienna

Domyślnie Odp: Rozterki egzystencjalne =;]

Witajcie,
    to mój pierwszy post na tym forum. Jestem od 11 lat zaawansowanym fotoamatorem tańca współczesnego, przyrody i ludzi. Jestem też dinozaurem, bo do tej pory używałem tylko analogowego sprzętu. Planuje zakup pierwszej cyfrówki D200 na amazon.com. Mam pytanie - czy ktoś z was kupował tam aparat fotograficzny? Nie wiecie ile wynosi cło, jak długo idzie przesyłka? Jeśli pytam w nieodpowiednim miejscu, to przepraszam - przeglądnąłem w miarę dokładnie inne wątki i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a ten wątek wydał mi się odpowiednim na zadanie takiego.
    Pozdrawiam

Sam za siebie odpowiem (w końcu zakładałem ten wątek, nie? :P) - kupiłem d200 tutaj, na forum nikona, praktycznie nowy bo co to jest przebieg dwa tysiące pięćset-coś - i wydałem na to 2600pln - czy warto zatem w ogóle ściągać d200 zza granicy? Chyba, że faktycznie zależy Ci na nowym sprzęcie i minimalizacji ceny, jednak ja wolałbym (i tak zrobiłem) zaufać komuś z forum i kupić używany - ale jak nowy, za malutkie (relatywnie :P) pieniądze. Mniej problematyczny sposób, szybszy - i uważam, że bezpieczniejszy.

Pozdrawiam!

Gdybym ja poczekał pół roku z zakupem swojego D200, to zaoszczędziłbym na dobrą lampę albo obiektyw, ale nie żal wcale. Już prawie podwoiłem mu przebieg, a kupiłem dwulatka

Jak Ci się podoba D200? Nie narzekasz na wizjer? Nie wiem jaki jest w FA, ale D200 nie ostrzy sie ręcznie z takim komfortem jak manualnymi puszkami, które znam (Zenit, Praktica), ani nawet F90. Jeśli to nie stanowi dla Ciebie problemu, to przewiduję, że w krótkim czasie zapomnisz o swoim FA.

Czy d200 mi się podoba odpowiadać chyba nie muszę Co do wizjera - no cóż, narzekać nie narzekam, niemniej jednak biorąc do oka FA ogania mnie uczucie jakbym przesiadł sie sprzed ciemnego, 21" telewizora i usiadł naprzeciwko jakiegoś 40" bydlaka Różnica jednak jest spora, także, ze względu na matówkę z klinem w FA - to jeśli chodzi o ręczne ostrzenie. Niemniej jednak nie narzekam na matówkę d200, mam tylko szczerą nadzieję, że gdy format FX stanie się powszechny nie tylko w modelach serii Dx to Nikon nie zapomni o wpakowaniu odpowiednio powiększonej, jasnej matówki do korpusu.

Czy zapomnę o FA? Niekoniecznie - to tak jakby mieć w garażu jakieś klasyczne, (czytaj stare) ale dające olbrzymią frajdę jednak kosztowne w eksploatacji auto, i obok stałoby nowoczesne, porządne, ekonomiczne auto "na co dzień".

Pozdrawiam!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    krakow/vienna

Cytat Zamieszczone przez Nikopol Zobacz posta
    Sam za siebie odpowiem (w końcu zakładałem ten wątek, nie? :P) - kupiłem d200 tutaj, na forum nikona, praktycznie nowy bo co to jest przebieg dwa tysiące pięćset-coś - i wydałem na to 2600pln - czy warto zatem w ogóle ściągać d200 zza granicy? Chyba, że faktycznie zależy Ci na nowym sprzęcie i minimalizacji ceny, jednak ja wolałbym (i tak zrobiłem) zaufać komuś z forum i kupić używany - ale jak nowy, za malutkie (relatywnie :P) pieniądze. Mniej problematyczny sposób, szybszy - i uważam, że bezpieczniejszy.

Pozdrawiam!
    Dzieki za odpowiedz,
    byc moze rozwaze to, co sugerujesz - ale gdzie na tym forum moge znalesc jakas podstrone z ogloszeniami "kupie/sprzedam"? Nie moge nic takiego wypatrzyc - rozumiem, ze jest to jakas zorganizowana gielda forumowa?

Pozdrawiam

Hej Sekta!
    Jeśli podasz mi swój nick z allegro (na pw najbezpieczniej) to obiecam nie przebijać Twoich ofert. Nie śpieszy mi się aż tak, a dobrym ludziom na złość czynić nie chcę

(a teraz zrobiła się pierwsza w nocy i ja uderzam w kimono, bobranoc Państwu :P )
    to że d200 to już chyba staneło Co do cyfromana, miałem podobne rozterki, i w końcu stwierdziłem że szkoda moich nerwów(i pieniędzy), właśnie po przeczytaniu tych negatywów.Sam kupiłem używane d200 na allegro za 2700 z gripem, drugą ładwarką,dwoma bateriami i kartą 1gb, i pomijając fakt że sprzęt był bez pudła i gwarancji to jestem zadowolony.Sprawdziłem oczywiście na ile mogłem czy nie jest kradziony, no i odbierałem w domu sprzedającego,więc ograniczyłem ryzyko do minimum.Powodzenia w zakupach.
    D200/D70s + Nikkor AF50_F1.8 + Nikkor AF18-200 VR + Sigma AF10-20 + Jupiter 9 85 + mnóstwo żelastwa

...Różnica jednak jest spora, także, ze względu na matówkę z klinem w FA - to jeśli chodzi o ręczne ostrzenie...
    Można to poprawić. Matówkę z klinem robi Katz Eye. Cały wątek tutaj
    Dużo sprzętu, mało czasu

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów