To po co do jasnej anielki jest to forum? zeby krytykować ludzi, którzy od 4 miesięcy walczą z serwisiem NP? To teraz ja jestem ten zły bo chcę mieć sprawny aparat? Ręce opadają![]()
Szukaj
To po co do jasnej anielki jest to forum? zeby krytykować ludzi, którzy od 4 miesięcy walczą z serwisiem NP? To teraz ja jestem ten zły bo chcę mieć sprawny aparat? Ręce opadają![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
D700 + 35 + 85 i po co więcej?
Widzisz arturjb - jakieś zasady muszą obowiązywać. A to, że ktoś coś sp...dolił nie powinno być usprawiedliwieniem własnego syństwa. Ale to Ty musisz sobie wybrać swoje metody postępowania. Jak wybierzesz - tak będziesz postrzegany. Na razie masz poklask robina102. Gratuluję.
samek, jak ty byś zachował się w mojej sytuacji? wykonywał byś zlecenia a nia pytanie czemu zdjęcia sią nie ostre odpowiedział byś 'No wie pan, serwis nie potrafi ustawić aparatu, dostałem zastepczy, też źle działa. Ostatecznie wie Pan, wiem jak samemu to naprawić, ale czuję ze taka ingerencja była by niemoralna. I dla tego ma Pan nieostre zdjęcia'. Tak powiedział byś coś takiego? A może chciałbyś coś takiego usłyszeć?
Jeśli uważasz że grzebanie w nie swoim sprzęcie jest w porządku, to ja nie mam więcej pytań w tej kwestii. A wracając do tematu: zastanawiające jest to, że pożyczyłeś aparat od znajomego - jest tak samo, dostałeś zastępczy z serwisu, - też niby to samo. Nie zastanowiłbyś się nad swoimi szkłami gdyby 3 puszki były tak samo zwalone? Ktoś Ci tu zasugerował, byś oddał do serwisu korpus razem z obiektywami. I radził dobrze. Ja Ci już wcześnie zasugerowałem, że nie wygląda mi to zupełnie na typowy problem BF/FF..i nie wygląda dalej.
Kaleid, przeczytaj proszę post nr 25 tego wątku
i nie trzy puszki wybrane losowo, ale 3 puszki wyregulowane w ten sam sposób przez ten sam serwis i być moze przez tę samą osobę
Ostatnio edytowane przez arturjb ; 02-04-2008 o 22:46
To jak bylem obsłużony przez serwis, nie ma najmniejszego znaczenia. Uważam grzebanie w nie swojej własności (i jeszcze gorące namawianie do tego..a grzeb sobie, przecież to nie twoje, czyli niczyje...) za naganne, i tyle. Pomyśl też jak mogą zachować się ludzie, od których będziesz być może chciał coś pożyczyć
Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 03-04-2008 o 10:02
chyba nadużywasz tego przysłowia. Od tego rozumowania już bardzo prosta droga do usprawiedliwienia gwałtu, kradzieży.
Kiedyś kupiłem d2x który miał kłopoty z BF/FF. Sprzedawca zapewniał mnie że korpus jest w 100% wolny od tej przypadłości, choć jak potem się okazało "nie przetestował tego dokładnie". Po kilku podejściach do serwisu NP, w wielkiej desperacji (rozumiem Cię arturjb) poczyniłem pewne kroki (niestety bezskuteczne), żeby samemu wyregulować korpus - ale MÓJ a nie czyjść. Skończyło się na wymianie aparatu na inny - w trochę gorszym stanie, z większym przebiegiem, ale sprawny.
Ps. Nie udało się wyregulować, bo nie znalazłem dojścia do zasilacza do d2x
Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 03-04-2008 o 11:08
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
No tak w nieswoim to mozna sobie experymentować do woli - zapachniało mi tu Gówniarstwem przez DUŻE G
Tak sie poprostu nie robi.
Na miejscu moderatora przykleilbym posta przestrzegalacego przed kimś kto lubi grzebać w nieswoim tylko po to zeby mu ktoś nieswiadomy swojej puszki/obiektywu nie pozyczył.
To puszka zastepcza serwisowa, być moze kiedys komuś na takiej rozregulowanej wyjustuja ob.
Ja jak mam sprzet niesprawny badz budzący wątpliwości dobrego działania poprostu nie biorę zlecań ,a nie rozpieprzam komuś puszkę.
A jak sie śle do serwisu to śle sie wszystko.
Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY
Skontaktuj się z nami