Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Problem z D40

Domyślnie

A możesz zrobić fotkę po tym jak wypadło? Jak to wygląda w środku? Jak samo lustro? Np. z komórki.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kotlina Kłodzka

Domyślnie

Kurcze tak się zastanawiam czy tego nie można zrobić we własnym zakresie.Jakoś podkleić tego lusterka do obudowy .Na lusterku są po rogach takie małe okrągłe gumeczki (pewnie na nich był klej ) może czymś da radę podkleić ,tylko czym ? może ktoś ma doświadczenie w tego typu usterce???

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kotlina Kłodzka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    A możesz zrobić fotkę po tym jak wypadło? Jak to wygląda w środku? Jak samo lustro? Np. z komórki.
    Nie mam czym zrobić zdjęcia

Domyślnie

ja bym sie bał kombinować - ale to twój aparat
    D80 /D40X /SB600/SB400
    S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/

pstryki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mysłowice

Domyślnie

ale jaja wielkanocne
    miejmy nadzieje ze to jeden egzemplarz na 1000

Do serwisu
    nie kombinuj z klejem bo se jeszcze matryce pobrudzisz i dupa zbita
    Wszystko sie DA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalek_101 Zobacz posta
    Kurcze tak się zastanawiam czy tego nie można zrobić we własnym zakresie.Jakoś podkleić tego lusterka do obudowy .Na lusterku są po rogach takie małe okrągłe gumeczki (pewnie na nich był klej ) może czymś da radę podkleić ,tylko czym ? może ktoś ma doświadczenie w tego typu usterce???
    kurde człowieku nie kombinuj, bo tego SAM NIE ZROBISZ. Masz dyplom z inżynierii precyzyjnej? Mechanizm unoszenia lustra to po migawce i matrycy jedna z najbardziej precyzyjnie wykonanych rzeczy w aparacie - musi trzymać czasy otwarcia z migawką, synchronizować się z otwarciem tejże, i być bardzo precyzyjnie umieszczonym ze względu na lusterko znajdujące się za lustrem głównym i takie tam. I na pewno nie było to na klej. Cały mechanizm lustra jest po prostu do wymiany - a to ci zrobi niestety tylko SERWIS nikon polska (choć może byc różnie jako, że już tam sam łapy pchałeś to ci mogą odmówić serwisowania i zabrać gwarancję).

Najprawdopodobniej (jeżeli nie zrobiłeś tego sam) sprzedali ci w sklepie "macanta" z wystawy i tyle - gdzie kupowałeś?
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    Najprawdopodobniej (jeżeli nie zrobiłeś tego sam) sprzedali ci w sklepie "macanta" z wystawy i tyle - gdzie kupowałeś?
    Cytat Zamieszczone przez michalek_101 Zobacz posta
    Kupiłem go w Vobisie w sklepie internetowym.
    nie ma za co

Ale jak pisze kronos nie kombinuj bracie tylko oddaj do serwisu, bo jeszcze go spieprzysz bardziej.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Polska Południowa...

Domyślnie

Przede wszystkim nic tam nie ruszaj, tylko oddaj do serwisu. Z tego co przeczytałem to kupiłeś go w sklepie internetowym. Wnioskuję z tego, że został Ci doręczony kurierem lub przez pocztę. Właśnie podczas transportu mogło dojść do uszkodzenia. Kiedyś sam byłem świadkiem jak pani na poczcie spadła paczka i coś w środku strzeliło, więc mogło być tak samo z Twoim aparatem.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kotlina Kłodzka

Domyślnie

Zamykam temat Nikon zrobiony.Wszystko działa i jest OK.Naprawiłem sam .Dzięki za pomoc.

Domyślnie

I pewnie na Postępu wcale lepiej by nie naprawili

BTW.
    Mógłbyś podać trochę więcej szczegółów?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów