A możesz zrobić fotkę po tym jak wypadło? Jak to wygląda w środku? Jak samo lustro? Np. z komórki.
Szukaj
A możesz zrobić fotkę po tym jak wypadło? Jak to wygląda w środku? Jak samo lustro? Np. z komórki.
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
Kurcze tak się zastanawiam czy tego nie można zrobić we własnym zakresie.Jakoś podkleić tego lusterka do obudowy .Na lusterku są po rogach takie małe okrągłe gumeczki (pewnie na nich był klej ) może czymś da radę podkleić ,tylko czym ? może ktoś ma doświadczenie w tego typu usterce???
ja bym sie bał kombinować - ale to twój aparat![]()
D80 /D40X /SB600/SB400
S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/
pstryki
ale jaja wielkanocne
miejmy nadzieje ze to jeden egzemplarz na 1000
Do serwisu
nie kombinuj z klejem bo se jeszcze matryce pobrudzisz i dupa zbita
Wszystko sie DA
kurde człowieku nie kombinuj, bo tego SAM NIE ZROBISZ. Masz dyplom z inżynierii precyzyjnej? Mechanizm unoszenia lustra to po migawce i matrycy jedna z najbardziej precyzyjnie wykonanych rzeczy w aparacie - musi trzymać czasy otwarcia z migawką, synchronizować się z otwarciem tejże, i być bardzo precyzyjnie umieszczonym ze względu na lusterko znajdujące się za lustrem głównym i takie tam. I na pewno nie było to na klej. Cały mechanizm lustra jest po prostu do wymiany - a to ci zrobi niestety tylko SERWIS nikon polska (choć może byc różnie jako, że już tam sam łapy pchałeś to ci mogą odmówić serwisowania i zabrać gwarancję).
Najprawdopodobniej (jeżeli nie zrobiłeś tego sam) sprzedali ci w sklepie "macanta" z wystawy i tyle - gdzie kupowałeś?
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Przede wszystkim nic tam nie ruszaj, tylko oddaj do serwisu. Z tego co przeczytałem to kupiłeś go w sklepie internetowym. Wnioskuję z tego, że został Ci doręczony kurierem lub przez pocztę. Właśnie podczas transportu mogło dojść do uszkodzenia. Kiedyś sam byłem świadkiem jak pani na poczcie spadła paczka i coś w środku strzeliło, więc mogło być tak samo z Twoim aparatem.
Zamykam temat Nikon zrobiony.Wszystko działa i jest OK.Naprawiłem sam .Dzięki za pomoc.
I pewnie na Postępu wcale lepiej by nie naprawili
BTW.
Mógłbyś podać trochę więcej szczegółów?
Skontaktuj się z nami