Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 82

Domyślnie

ludzie! ja wiem co robie! wiem jak dziala AF, wiem co może spowodować problemy związane ze sktuecznością. Dlaczego za wszelką cenę chce mi się wmówić, ze coś bląd jest po mojej stronie! mogę zrobić i 100 zdjęć tego samego zegara dowolnie innym sprawnym korpusem z tym samym obiektywem i gwarantuje wam, że zdjęcia będą OK! We wszytkim można szukać błędu użytkownika, tylko dlaczego usiłujecie mi go wmówić?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturjb Zobacz posta
    ludzie! ja wiem co robie! wiem jak dziala AF, wiem co może spowodować problemy związane ze sktuecznością. Dlaczego za wszelką cenę chce mi się wmówić, ze coś bląd jest po mojej stronie! mogę zrobić i 100 zdjęć tego samego zegara dowolnie innym sprawnym korpusem z tym samym obiektywem i gwarantuje wam, że zdjęcia będą OK! We wszytkim można szukać błędu użytkownika, tylko dlaczego usiłujecie mi go wmówić?
    Jeśli wiesz co robisz, to przestań się upierać i zmień obiekt tych testów AF. Poniżej masz przykład na to, że zegar z szybą nie nadaje się do takich testów. Albo ja też mam taki sam feler w D3.

Jacek

Domyślnie

We wszytkim można szukać błędu użytkownika, tylko dlaczego usiłujecie mi go wmówić?
    A dlaczego nie chcesz poszukać zanieczyszczeń w komorze lustra? Jesteś na 156% pewien, że ich tam nie ma? Już kilka razy ostatnio ludziom pomogło przejrzenie i przedmuchanie...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Ludzie chcą pomóc. Tylko spokojnie.
    Dlaczego się upierasz i nie pokażesz defektu na innym przedmiocie? Zwróciłeś się o pomoc, rozgorzała dyskusja i pojawiły się wątpliwości. To naturalna sprawa.

U JK ewidentnie raz złapał na tarczy, raz na przedniej plexi.

Na twoich fotach jest, chyba, troszkę inaczej, ale zamiast toczyć potyczki pokaż inne przykłady.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romanescou Zobacz posta
    .... U JK ewidentnie raz złapał na tarczy, raz na przedniej plexi. ....
    Raz złapał na tarczy, a drugi raz na odbiciu lampy, czyli na jej obrazie pozornym. Optyka się kłania.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Raz złapał na tarczy, a drugi raz na odbiciu lampy, czyli na jej obrazie pozornym. Optyka się kłania.
    A na czym powstało odbicie?
    Tego typu gubienie się AF-a można zauważyć przy fotografowaniu soczewek obiektywów. AF strasznie głupieje.
    PS
    Zrobiłem szybki test powtarzalności mojego korpusu D200+T28/75 f2,8. 100% pozytywnych trafien
    Ostatnio edytowane przez romanescou ; 20-03-2008 o 22:24

Domyślnie

noz tymi szklami to... w lodzi zapinalem 24-70, 17-55, 12-24 i bylo to samo, podobnie jak dwie inne 50tki, jakas tam 85tka tez ostrzyla przed, dziala jednak poprawnie z teleobiektywami; 80-200, a w lodzi z sigmami 120-300 i 500 - bylo w punkt, zawsze
    Zobacz czy nie masz jakiegoś brudu na czujnikach AF.
    ...dwie stopki rozmiar 43...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romanescou Zobacz posta
    A na czym powstało odbicie? ......
    Wykład z optyki mam robić? To jest obraz pozorny (obiekt, którego w rzeczywistości nie ma), ale jego obraz jest widoczny dla oka i dla obiektywu, jest ostry i AF może na nim ustawić ostrość. Jedynym problemem jest to, że ten pozorny obraz może znajdować się dużo dalej niż tarcza zegara. W moim przykładzie - jakieś dwa metry dalej. Nie ma siły, żeby głębia ostrości przy f/2.8 objęła i odbicie, i tarczę zegara. Polecam proste testy z lustrem - będą pouczające.
    Jacek

Domyślnie

prosze bardzo:

-ostrosć na oprawkę

-obicie krzesla

gdzie są te czujniki AF w body?
    -znalazlem, wszytko jest ok
    Ostatnio edytowane przez arturjb ; 20-03-2008 o 23:26
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

Bardzo niełdnie ze strony fotoit. Aparat jest ewientnie niesprawny. Takie cuda ciągle jeszcze w Polsce mają niestety miejsce że człowiek jeździ od serwisu do klepu z zepsutym sprzetem a wszyscy mają go w d.... za przeproszeniem udają że wszystko jest ok i nic im nie można zrobić.
    NIKON...

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów