Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71

Wątek: PS3 a 4 rdzenie

Domyślnie

nie chodzi o tesknoty tylko o wydajnosc przy okreslonym pulapie cenowym. i w NXie widac bedzie w takiej sytuacji obciazenia na 4 rdzeniach. co wcale nie oznacza ze zrobi on to samo szybciej niz 3gigowka na dwoch. a przy czesci operacji, kiedy program nie bedzie wykorzystywal juz 4 rdzeni bedzie po prostu wolniejszy (choc nie oszukujmy sie ze dla wiekszosci uzytkownikow nie bedzie to zauwazalne). ale za to jaki bajer - 4 rdzenie
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    ...ale za to jaki bajer - 4 rdzenie
    Zawsze powtarzam w takich wypadkach: co tam cztery, a osiem, szesnaście, trzydzieści dwa ...
    itd., to nie łaska?

Odrzućmy ograniczenia, w wielości siła !
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Odrzućmy ograniczenia, w wielości siła !
    tak jest ! polaczmy sie w klastry ! a co ! dopiero beda mi sie szybko jpgi robic .. ciekawe jak www bedzie smigalo
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    ... ciekawe jak www bedzie smigalo
    Jak Panie nie przymierzając H.Potter na Nimbusie 2000, czy nawet nowszym modelu.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

rotfl

Domyślnie

BTW nowy "domowy" quad zapowiada sie ciekawie - szczegolnie cieszy ta jego mala pradozernosc
    http://pclab.pl/art31445.html

Domyślnie

Aplikacji wykorzystujących zalety dwóch rdzeni jest tyle, co kot napłakał, a co dopiero pisanych pod quada...
    Zaletą dual-core albo quad-core będzie w tym wypadku obsługa wielowątkowości i wirtualizacji (nie wszystkie duale wspierają wirtualizację), czyli wydajność PS-a nie powinna spadac w przypadku działania innych aplikacji, ale na wykorzystanie 4, 8, 16 czy -dziesięciu rdzeni przyjdzie jeszcze dłuuuuugo poczekać.

Domyślnie

jako, ze juz raz sie udzielilem w tym watku, a przy okazji nie jestem jakims guru co to sie zna na oprogramowaniu (ja sie znam na chromatografach ) to napisze jeszcze raz.
    Specjalnie nie przejmuja mnie testy w czasopismach komputerowych o wydajnosci tego czy tego procka (tam w rankingach roznice sa kilkuprocentowe miedzy jednym topowym a nastepnym prockiem, a i to co aplikacja testujaca to inaczej).
    Co chcialem napisac...
    Po przejsciu na quada 6600 z 4GB ramu (system widzi w porywach do 3,z hakiem) zniknely mi problemy z powolnoscią oprogramowania nikonowskiego. Chodzi mi glownie o Capture NX, ale tez o View NX - tu do szalu doprowadzalo mnie odświeżanie podgladu na pelnym ekranie. Teraz wszystko chodzi plynnie i jeszcze jak se poogladam w managerze to nawet widze aktywnosc na wszystkich rdzeniach procka.
    Mam co prawda inne problemy - komputer mi robi czasami spontaniczne restarty - ale jeszcze nie doszedlem dlaczego.... w sumie cos za cos
    Konkluzja - pewnie z C2D szybszym mialbym podbonie jesli chodzi o plynnosc dzialania aplikacji, ale zdecydowalem sie na C2Q z nadzieja, ze zanim sie nie przesiade na C16Hiper beda aplikacje, ktore beda uzywac 4 rdzeni - CNX używa
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

glisek pozycz.. kup .. zalatw.. nie wiem .. inny zasilacz (bo zakladam ze nie masz malutenkiej obudowinki z 6 dyskami w srodku i Ci sie to wszystko nie przegrzewa restartujac sie w przyplywach goraca). ja mialem ten problem w pracy na kompie.. co jakis czas mi sie potrafil resetnac. ni z dupy ni z pietruchy. ale jak zrobil to jednego dnia 3 razy w ciagu 2h to przegial i pierwsze co zrobilem (choc tez nie wiedzialem co, bo zima jest, a w tym kompie nie ma sie co grzac) to wywalilem zasilacz i wlozylem inny. od tego czasu, odpukac, z bani. oba zasilacze pierwszy i drugi nowe, chyba ten sam, jakis tam producent ala Mustang czy Feel. ale dziala.

Domyślnie

maly5, no wlasnie sie zastanawialem nad zasilaczem... niby chiftec 400W, ale faktycznie ciagnie plyte z procem, 4 dyski i 4 wiatraki - wiec moze faktycznie to jego wina...
    ciekawe, ze restarty robi najczesciej jak otwieram kolejne okno w przegladarce - to chyba nie powinno ciagnac az tyle pradu...
    tak czy siak nie zaszkodzi zamontowac kilka watow wiecej (elektrownie wybuduje przy nastepnej generacji prockow )
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów