Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Domyślnie

Więc wysłałem do gościa:

Przeczytałem z należytą starannością Pańskie pismo, ale z przykrością muszę stwierdzić, ze nie bardzo rozumiem o co chodzi. Prosiłbym o sprecyzowanie Pańskiego problemu i zdefiniowanie pojęcia, którego użył Pan w korespodencji do mnie kierowanej.
    Co to jest wizerunek produktów? A także, naruszenie prawa w zakresie prawa do wizerunku ?
    Jak Pan sam rozumie, nie mogę zająć stanowiska w sprawie, której przesłanki nie są do końca jasne.
    Będę wdzięczny za odpowiedź.

Dziś dostałem odpowiedź:

Z przykroscia informuje Pana, ze na "rynku stomatologicznym" znalazly sie zdjecia, na ktorych pokazywany jest Implant Astra Tech OsseospeedTM ( bedacy produktem firmy Astra Tech). Zdjecia te, znalazly nabywcow ( a wiec zostaly przez Pana uzyte do celow komercyjnych), ktorzy wykorzystuja je do promowania swoich praktyk. Jest to jawne zlamanie praw do wizerunku produktu firmy, o ktorego udostepnienie nigdy Pan nie wystepowal i nie uzyskal Pan zgody od jedynego przedstawiciela firmy w Polsce - Astra Tech Sp. z o.o.
    Dzialanie takie jest naruszeniem prawa i znajduje swoj odpowiedni paragraf w kodeksie karnym ( znajdzie go Pan na pozwie przygotowanym przez Departament Parwny).
    Mam nadzieje, ze udalo mi sie stosunkowo jasno naswietlic Panu sytuacje.
    W przypadku jakichkolwiek watpliwosci, prosze o konatakt.

Zastanawiam się, czy dalej prowadzić z człowiekiem korespondencję, czy też napisać mu , że czekam na "pozew".
    Nie chce mi się z niczego tłumaczyć przed nim.

Domyślnie

Napisz mu ze w takim razie czekasz na pozew przygotowany prze departament prawny bo do tego jego belkotu nie masz za bardzo jak sie odniesc

bombel
    Gość

Domyślnie

1.

Gość nigdzie nie podał ani jednej podstawy prawnej (to znaczy ani jednego przepisu, który jego zdaniem naruszyłeś). Pod tym względem jest to stek bzdur - równie dobrze może powiedzieć: pan pierdzi u mnie w biurze, więc czeka pana pozew.

2.

Obiecał podać podstawę prawną, ale dopiero w pozwie - gdzie miejsce na pisma przedprocesowe? Przecież jeśli pierwszym pismem do Ciebie, zawierającym jakąkolwioek podstawę prawną będzie pozew - gość natychmiast się ośmieszy. Jego prawnicy powinni mu to powiedzieć.

3.

Pisze tak:

Z przykroscia informuje Pana, ze na "rynku stomatologicznym" znalazly sie zdjecia, na ktorych pokazywany jest Implant Astra Tech OsseospeedTM ( bedacy produktem firmy Astra Tech).

ale gdzie jakakolwiek próba dowodu, że masz z tym cokolwiek wspólnego? Będzie musiał to dopiero udowodnić, że miałeś z tym coś wspólnego - a to będzie zapewne trudne...

Zwraca uwagę, że Zdjecia te, znalazly nabywcow ( a wiec zostaly przez Pana uzyte do celow komercyjnych), - ale gdzie jest powiedziane, że je sprzedałeś? Gdzie na to dowód? Nawet gdybyś tak zrobił (tzn. wypuścił swoje obrazki na tzw. rynek stomatologiczny) - skoro twierdzi, że je sprzedałeś, to on musi to w sądzie udowodnić! A może je dałeś znajomej za darmo, albo dlatego, że świadczyła Ci usługi dowolnego rodzaju?

4.

Idąc tym tropem gość sam się wikła. Moim zdaniem wypisuje pierdy z nadzieją, że Cię wystraszy i zniechęci. Podaje jego zdaniem fakty: pojawiły się zdjęcia, sprzedałeś je, rynek stomatologiczny, jawne łamanie praw (ale jakich, to nie podał) - ale zważ, że to wszystko on musi udowodnić! W sądzie nie jest tak, że się wierzy na słowo - jeśli coś twierdzi, niech to - ku*wa - udowodni!

5. Pisze tak:

Odpisz mu tak mniej więcej: nic podobnego; nie udało siępanu nic wyjaśnić. Podstawy prawne proszę, podstawy!

Nie daj mu się. Pamiętaj, że w sądzie każde słowo się liczy. Na przykład jeśli gość twierdzi, że zdjęcia wyciekły na 'rynek stomatologiczny' - niech pokaże paragraf penalizujący właśnie to. Nie to, że zdjęcia wypływają po prostu na rynek, tylko konkretnie na 'rynek stomatologiczny'. Znajdzie takie paragrafy?

A jeśli potem będzie twierdził, że rynek stomatologiczny to to samo co rynek ogólny - podważ to i poproś, żeby to udowodnił, bo masz wątpliwości.

Reasumując - nie wierzę w pozew (bez uprzednich pism adwokackich), a już zwłaszcza pod pozorem tego, o czym do tej pory napisał.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Pewien gość, którego żona jest mi winna kasę, przysłał do mnie następującego maila:
    Dla mnie to wygląda, że chce Ciebie nastraszyć a potem zaproponować, że zrezygnuje z drogi prawnej, jak Ty zrezygnujesz z Twojej kasy.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Puławy/Wawa

Domyślnie

Dziś dostałem odpowiedź:

...
    Dzialanie takie jest naruszeniem prawa i znajduje swoj odpowiedni paragraf w kodeksie karnym ( znajdzie go Pan na pozwie przygotowanym przez Departament Parwny).
    Żenujące, takich mamy biznesmenów w Polsce. Nie ma koleś ani żadnego departamentu, ani wydziału ani nawet jednego prawnika na etacie czy na zlecenie. Gdyby miał nie pisałby takich głupot, tylko dał pismo do napisania prawnikowi. A żaden prawnik pod takimi bzdurami by się nie podpisał.
    Poza tym oczywiście gość nie ma racji.

Domyślnie

pogoń kolesia i jeszcze zagroź mu procesem o zniesławienie jak będzie takie głupoty rozpowszechniał

sailor
    Gość

Domyślnie

Z przykroscia informuje Pana, ze na "rynku stomatologicznym" znalazly sie zdjecia, na ktorych pokazywany jest Implant Astra Tech OsseospeedTM ( bedacy produktem firmy Astra Tech). Zdjecia te, znalazly nabywcow ( a wiec zostaly przez Pana uzyte do celow komercyjnych), ktorzy wykorzystuja je do promowania swoich praktyk.

dziekuje za informacje prosilbym o dokladne wskazanie gdzie zostaly uzyte, wystapie na droge sadowa w zwiazku z naruszeniem praw autorskich
    Jest to jawne zlamanie praw do wizerunku produktu firmy, o ktorego udostepnienie nigdy Pan nie wystepowal i nie uzyskal Pan zgody od jedynego przedstawiciela firmy w Polsce - Astra Tech Sp. z o.o.
    prosze o wskazanie na zdjeciu w ktorym miejscu jest wykorzystywane logo firmy lub jakikolwiek element identyfikujacy w 100% wymieniona przez Pana firme

prosze o oficjalne podanie na pismie podstawy prawnej Pana roszczenia.
    w przeciwnym wypadu jesli nie zaprzestanie Pan wysuwania zarzutow pod moim adresem jestem zdecydowany skierowac do sadu sprawe o znieslawienie

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Reasumując - nie wierzę w pozew (bez uprzednich pism adwokackich), a już zwłaszcza pod pozorem tego, o czym do tej pory napisał.
    ja tez nie a jesli tak to bedziesz mial niezly ubaw a potem oskarzysz go o znieslawienie

Domyślnie

jaja sobei facet robi
    albo go po prostu olej
    albo napisz mu ze czekasz na pozew gdyz na tym etapie chociaz pochyliles sie z troska nad jego argumentacja to pomimo staran nie znalazles w niej logiki. z uwaga tez szukales podstawy prawnej ale niestety jej nie przedstawil, wiec jego domniemanie naruszenia obowiazujacych norm prawnych jest jedynie wlasnie domniemaniem a nie konkretnym zarzutem. w zwiazku z tym twoj zespol prawnikow odmowil zajmowania sie w/w sprawa jako nie pozwalajaca na przedstawienie interlokutorowi jakiejkolwiek opartej na przepisach prawnych sensownej odpowiedzi.

pozdrowienia
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    jaja sobei facet robi
    albo go po prostu olej
    albo napisz mu ze czekasz na pozew gdyz na tym etapie chociaz pochyliles sie z troska nad jego argumentacja to pomimo staran nie znalazles w niej logiki. z uwaga tez szukales podstawy prawnej ale niestety jej nie przedstawil, wiec jego domniemanie naruszenia obowiazujacych norm prawnych jest jedynie wlasnie domniemaniem a nie konkretnym zarzutem. w zwiazku z tym twoj zespol prawnikow odmowil zajmowania sie w/w sprawa jako nie pozwalajaca na przedstawienie interlokutorowi jakiejkolwiek opartej na przepisach prawnych sensownej odpowiedzi.

pozdrowienia
    olo
    ooo... to prawie całe należałoby skopiować i wysłać do gościa - świetne..

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów