Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: _____

Domyślnie

To, że można dziecku tak zrobić zdjęcie zostało przez Andrzeja empirycznie dowiedzione, mówienie więc, że tak się dzieciom zdjęć nie robi jest niewiele warte

A niby dlaczego nie? Bo nie? Bo to nie tak, jak normy nakazują? Czy nie, bo nie podoba się, jak tak?

Co definiuje "nie" a co "tak"? Gdzie następuje przełom?

Mam wrażenie, że to - jak zwykle - kwestia gustu
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vodafone Zobacz posta
    Nic dodać,nic ująć... szkoda,że tak to wyszło
    Może przewrotnie, ale bardzo sie cieszę że moje zdjęcie sie nie każdemu podoba, bo jeśli wszyscy są zachwyceni czymś to znaczy że to fotograficzny odpowiednik "Złotopolskich".
    A tak na serio to ko kończę ze słodkimi fotkami mojej córy, taera będzie tak, lub gorzej.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    A tak na serio to ko kończę ze słodkimi fotkami mojej córy, taera będzie tak, lub gorzej.
    Andrzeju nie rób dziecku krzywdy - pamiętaj, że to dziewczynka jest i całe życie przed nią
    pozdrawiam
    ff

Domyślnie

mozna , punkt widzenia i szeroki podoba sie ale oczeta winne byc ostre jak lancet

Domyślnie

A mi się podoba. Bardzo ciekawe ujęcie! Troszke bym to zmienił.. a dokładnie tak

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 11-03-2025 o 21:09 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
    ..:: D90 ::..
    '...canon robi bardzo dobre aparaty, a NIKON zdjęcia...'
    www.kurkowiak.com

Domyślnie

Rzadko się wypowiadam na temat zdjęć /w ogóle cicho siedzę/
    Ale powiem jedno:
    GE-NIAL-NY kadr
    Całe piękno z córeczki wyciągnąłeś. I mówię to bez szyderstwa.

chickenowa obróbka leży mi najbardziej. Oryginał mdły troszkę, jak już koledzy zauważyli.
    Klejony D80.

Domyślnie

wreszcie się można poważnie przyczepić do zdjęcia andrzeja , co za dzika satysfakcja
    wolałbym ostre oczy, ale prz takiej małej GO dziwnie wychodzą ostre w pewnym miejscu głowy - włosy. Te włosy bym "znieostrzył". Kolory tak jak chicken. I by było tak OK wg mnie
    perspektywa kontrowersyjna, ale ... czemu nie. To nadal takie baśniowe klimaty, tylko inna baśń
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Nawet dziecku nie wolno robić takich rzeczy.

Krzywda i tyle.
    Hehe, też bym to tak widział. Nieco przesadzone to zdjęcie No i technicznie też nie za bardzo...
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

tak jacek_Z ma rację - przyczepic sie do zdjec Andrzeja, to jest coś

A powód czepialstwa jest prosty - o ile poprzednie fotografie to były wycyzelowane w (prawie) kazdym calu obrazki - z piękna kompozycja, światłem, kolorami - doskonałe technicznie i przede wszystkim urzekające w swojej prostocie - o tyle te zdjęcie jest po pierwsze banalnie skadrowane, po drugie słąbsze technicznie, no i wreszcie po trzecie, tak przerysowane dziecko zaczyna wyglądac w oczach osob, które np niewiele wiedzą o ogniskowych, jak dziecko z powazna chorobą...
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    ... jak dziecko z powazna chorobą...
    w pełni zgadza się, że jesteś not always right i kompletną nieprawdą jest, stwierdzenie lechupe is never wrong
    w skrócie: pitolisz

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów