Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bronczek Zobacz posta
    Wymienie na nowy.
    Panowie, ale co to za firma ze 6 "nowy" aparat ma jakas wade.
    To nie jest wada aparatu. I chyba będziesz rekordzistą jeśli chodzi o wymanę body. Ale może lepiej zażądaj zwrotu pieniążków?

Nie jestem upierdliwy
    Jesteś

- pogodzilem sie z pixelami, ale 2 dniowy aparat aby mial juz paprochy na matrycy?
    Zdejmowałeś obiektyw? W sklepie, w domu?

Mam drugi aparat za 700 zl i czegos takiego tam nie ma (PANASONIC DMC-LZ7EG)
    No to już wiadomo jaki jest aparat w sam raz dla ciebie.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    TZdejmowałeś obiektyw? W sklepie, w domu?
    zdejmować może nie zdejmował, ale musiał założyć

ja rozumiem, jak by aparat miał pękniętą matrycę, albo coś naprawdę poważnego, ale wymieniać aparat z powodu paprochu na matrycy
    paproch na matrycy, no to do apteki kupić gruszkę i przedmuchać, a gruchę to i tak będziesz musiał kupić, chyba że będziesz oddawał co miesiąc do czyszczenie bo każdy paproszek będzie cię denerwował
    D80, Tk 12-24/f4, T 17-50/f2.8, Tk 50-135/f2.8, N 70-300G

Domyślnie

a ja slyszalem , ze do Media to wszystkie sprzety przyjezdzaja od razu popsute , powaznie , serwisant od TV mowil , ze do supermarketow ,wszystkie buble z tasm produkcyjnych ida
    Może coś w tym jest, że bywa tam drugi sort. Byłem niedawno w saturnie (to samo co MM) i z ciekawości oglądałem sobie lustro sony a700. No i jakoś tak niepewnie szkło było do puszki przypięte, więc je odpiąłem żeby przykręcić normalnie. Ale skoro szkło było odpięte zajrzałem do środka. To co zobaczyłem zdumiało mnie zupełnie. Lustro było zafajdane na maksa ( jakby ktoś kichnął do środka siarczyście ) i do tego chyba chciał je palcem wyczyścić, bo był na nim wielki rozmazany odcisk palca.
    A wracając do tematu. Swoją puszkę wymieniałem 2 razy. Za pierwszym razem były to syfy na matrycy których gruszka nie ruszyła. Poszedłem do sklepu poinformować ich o tym, myśląc że może jakiś rabacik na plecak czy filtr dostanę. Ale wymienili mi puszkę, złośliwcy jedni . Tym razem matryca czysta, ale na lcd 2 hot piksele. Czyli z deszczu pod rynnę. Dostałem trzecią puszkę.
    Moja rada, przestań rozczulać się nad sprzętem a lepiej rób to nad fotkami. Koledzy wyżej dobrze ci piszą, że to pierdoły, nic poważnego czym trzeba by sobie było głowę zawracać.
    nic...

Domyślnie

Wymieniałeś, wymieniałeś, aż w końcu doczekałeś się wady, która naprawdę wkurza. Co do tego Panasa, to z reguły obiektywu się nie zdejmuje, zatem o syfki trudno
    Nawiasem pisząc, u mnie hotties zaczęły się pojawiać dopiero po mniej-więcej 2,5 roku (pojedyńcze sztuki). Może dlatego, że nie kupowałem w MM, a może dzisiaj nie robią już matryc tak jak kiedyś
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

każdy powazny sklep dostaje egzemplarze pokazowe ... i tam ludzie wciskają plauchy i chuchają do środka

inna sprawa że nieuczciwi (inaczej t trudno nazwać) sprzedawcy czasami sprzedają te egzemplarze jako noirmalny towar ( czasami można kupić taniej)

informacje o tym że w MM czy innym sklepie sprzewdaje się gorsze nikony czy sony niż w sklepie XX to taka czarna wołga - nikt nie ma w tym interesu kolego ... :/
    D80 /D40X /SB600/SB400
    S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/

pstryki

Domyślnie

może do MM nie trafia sprzęt gorszej jakość, ale też ważne jak się go przechowuje itp. ja słyszałem o jazdach w MM, że na magazynie to się dzieją najróżniejsze rzeczy, a to coś spadnie a to ktoś potrąci :P
    D80, Tk 12-24/f4, T 17-50/f2.8, Tk 50-135/f2.8, N 70-300G

Domyślnie

Ja swoja D80-tke kupilem w MM. Zadnych, nawet najmniejszych problemow nie mialem, zadnych hotow, deadow, zapackanej matrycy, wszystko cacy! I do tego moglem zwrocic aparat do 10 dni po zakupie bez podania zadnej przyczyny. Moze sie zdazaja przypadki jakis trefnych egzemplarzy sprzetu w sklepach typu MM, ale nie mozna generalizowac!
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Wymienie na nowy.
    Panowie, ale co to za firma ze 6 "nowy" aparat ma jakas wade.
    Nie jestem upierdliwy - pogodzilem sie z pixelami, ale 2 dniowy aparat aby mial juz paprochy na matrycy? - parodia
    Decydujac sie na znana firme - wymagam od nich stabilnosci ... nie kupuje zabawki (hp) za 300 zl albo jakiegos no name.
    Mam drugi aparat za 700 zl i czegos takiego tam nie ma (PANASONIC DMC-LZ7EG)
    Uuuuu, chłopie...... Masz poważny problem. Na pewno nie dotyczy on aparatu
    D7000, 18-70DX,50 1.8, 70-300, SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Moze sie zdazaja przypadki jakis trefnych egzemplarzy sprzetu w sklepach typu MM, ale nie mozna generalizowac!
    Fartowne przypadki, jak widać, też się zdarzają
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Fartowne przypadki, jak widać, też się zdarzają
    czy ja wiem ja raczej farciarzem nie jestem
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów