Niestety nadal je masz. Mapowanie nie naprawia wadliwych pikseli, tylko program przetwarzający dane pomija te piksele przy tworzeniu obrazu. Pobiera dane z sąsiednich, prawidłowo pracujących, pikseli. Taka swoista interpolacja.
Szukaj
Niestety nadal je masz. Mapowanie nie naprawia wadliwych pikseli, tylko program przetwarzający dane pomija te piksele przy tworzeniu obrazu. Pobiera dane z sąsiednich, prawidłowo pracujących, pikseli. Taka swoista interpolacja.
Wymienilem na now sprzet.
Ten ma tylko jeden hot. (jak na razie)
Zabieram sie za fotki. Kiedys moze to zamapuje jak bede w wa-wie.
Pozdrawiam, Michal
My Net
Witam.
Panowie chyba stracilem zaufanie do firmy Nikon.
Moj 6 nowy aparat z jakas skaza. Teraz mam ciemna plame na kazdej fotce. Niezaleznie od zoom.
Oczywiscie obiektyw jest czysty. Probowalem na innym i to samo.
Oto plama: (pomiedzy kominami)
http://my.net.pl/~bronczek/foto/DSC_0021_mini.JPG
http://my.net.pl/~bronczek/foto/DSC_0021.JPG
Co to moze byc?
Jutro jade po nowy aparat. Mysle ze to ostatnia wymiana
Pozdrawiam, Michal
Paproch-gigant na matrycy? Do apteki, kupno gruszki nr.7 lub 9 i akcja...
P.S. IMO jednak, lepiej jakbyś go oddał zamiast wymieniać, z tego co widzę to "nowy" i tak będzie miał jakąś straszliwie dyskwalifikującą go wadę... Może tym razem krzywy odblask na obudowie czy brudny dekielek...![]()
Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX
A jak grucha nie pomoże, to do serwisu...
Z drugiej strony to dziwne, na każdym z tych 6 miałeś to w tym samym miejscu?
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
a ja slyszalem , ze do Media to wszystkie sprzety przyjezdzaja od razu popsute , powaznie , serwisant od TV mowil , ze do supermarketow ,wszystkie buble z tasm produkcyjnych ida ,
A kto Ci kazał zaglądać do środka puszki??
A o plamach było setki razy na forum. Do apteki po gruchę, psiuknąć kilka razy i po sprawie. Aha, zanim psiukniesz do puszki to sprawdź czy nie jest z talkiem w środku (albo z czymś innym)
Nie próbuj z odkurzaczem, bo już paru osobom wciągnęło lustro. Pędzelkiem też nie próbuj.
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
Wymienie na nowy.
Panowie, ale co to za firma ze 6 "nowy" aparat ma jakas wade.
Nie jestem upierdliwy - pogodzilem sie z pixelami, ale 2 dniowy aparat aby mial juz paprochy na matrycy?- parodia
Decydujac sie na znana firme - wymagam od nich stabilnosci ... nie kupuje zabawki (hp) za 300 zl albo jakiegos no name.
Mam drugi aparat za 700 zl i czegos takiego tam nie ma(PANASONIC DMC-LZ7EG)
Ostatnio edytowane przez bronczek ; 09-03-2008 o 12:08
Skontaktuj się z nami