Szukaj
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 26-02-2008 o 17:50
A mogloby byc tak pieknie:16-85/4 i 70-210/4 i ....brak rozterek , czy Canon a moze Olympus.Na razie Nikon robi albo jasne f= 2,8 (zbyt cięzkie dla niektorych, pomijajac cenę), albo ciemne f= 5,6, zbyt ciemne jak widac.
hehe to nie tak, nie miałem na myśli zestawu 70-300 + dwie lampy do zwięrząteka z tymi wiewiórkami to dobre..
a to jak tak, to oczywiście, to wcale nie jest zły obiektyw do portretu (zawsze łatwiej zmiękczyć niż wyostrzyć gdy szczegółów brak..), zrozumiałem że miałbyś tylko 17-50 i 70-300
hmm, no jakoś nie zaważyłem żeby się jakoś często mylił i wcale nie jest taki wolny jak niektórzy mówią, ale może trudniej mi porównywać, bo oprócz 70-300 miałem tylko jednego AF-S..(18-135 i nie byłem z niego zadowolony) zapewne są ludzie bardziej wymagający niż ja pod kątem szybkości.
Ta prędkość nie jest dla mnie jakaś kluczowa..testując sobie D300 zauważyłem wyraźnie większą szybkość AF w stosunku do D80 na szkłach bez silnika, więc tym bardziej...
A T17-50 uważam za ogólnie lepszy optycznie od 18-135 i 70-300VR a nie tylko jaśniejszy. Różne są prioryety - jeśli ważniejszy jest AF-S i szybkość to oczywiście nie namawiam
Ale chyba spotkałem tylko jednego sceptyka który by nie chwalił T17-50.![]()
Na przykład ja - po wykonaniu nim kilku zdjęć okazało się i potwierdziło, że daje dziwną kolorystykę zdjęć (podobnie, jak na zdjęciach Robina, które niedawno pokazał), w dodatku jakby lekko jaśniej naświetlał - w porównaniu np. z Sigmą 24-60/2.8. Nie spodobał mi się.
Ale te rozważania to nie na ten wątek.
Krzysztof Paszkiewicz
tak to prawda z tymi kolorami że sa trochę inne niż u Nikkora, czasem (w pewnych warunkach)trochę "dziwne" pisałem o tym w którymś z poprzednich postów,ale to też rzecz gustuŻe jasno to też czasem dobrze. Testowałem to szkiełko w porównaniu z Nikkorem 35 i oczywiście widać pewne minimalne różnice, ale nie są szokujące ani w ostrości ani w kolorach, T17-50 na pewno ma gorszą plastykę, jest taki trochę sterylny, sztuczny.
No i nie wymagajmy cudów za taką cenę - na pewno są lepsze obiektywy, tylko te ceny![]()
Mnie się w sumie podoba, oczywiście nie jest do wszystkiego.
Racja, że to nie ten wątek, więc też kończę![]()
Ostatnio edytowane przez Maciex ; 26-02-2008 o 20:51
Tamron 17-50 u nmie naświetlał w punkt, jak przy żadnym innym obiektywie nie musiałem wprowadzać korekty in plus czy in minus. Dziwiło mnie to trochętaki tani i mały, a taki wielki. Kolrystyka zdjęć zdecydowanie docieplona, ale przyjemnie .
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 26-02-2008 o 21:24
Canon Polska przesłał informacje o cash-back do sprzedawców. Robi się ciekawieIt's your turn Nikon...
カメラは、いくつかのレンズと、言葉には非常に貴重な ニコン
no i wszystko jasne
http://www.sklepfotograficzny.pl/Can...czesci-zaplaty
edit:
oczywiscie chodzi mi ze nie wszystko jasne czy lepiej C czy N tylko ze wiadomo jaki cash back zrobil canon
Ostatnio edytowane przez gar_krk ; 29-02-2008 o 19:22
D80 + MB-D80, N50 1.4D, N85 1.8D, N180 2.8D, SB-900
No i NIKON pirdnął małą promocyjką. D80 -body w FJ tylko za 2250 zl. Piękna sprawa ta konkurencja.![]()
Skontaktuj się z nami